... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
sodoom napísal:Ahojte pani.320D 100kw rv.9.2001. mam otazocku ohladom startovania v minusovich teplotach. auto mam garazovane.cize ked je vonku -10 v garazi mam -4-5. ked nastartujem, je mi pocut s motora jemne piskanie... je to slabunke ale niesu to kladky ani remene. piskanie zmizne ked sa motor coilen trosku zohreje. je to normalne? bude to nejakou studenou suciastkou? dalej som si vsimol ze po starte ide s vyfuku uplne biely dym(iba ked je vonku cca -5 az 10 inak to nerobi)....postupne ked sa auto trosku zohreje uz nieje biely. ako funguje ohrev nafty? na fore som moc o tom nenasiel. ta suciastka co sa nachadza vedla praveho svetla a hrdla na dolievanie chladiacej co vypada ako maly radiatorik alebo zakrytovana spirala je na ohrev nafty? ma to byt teple? je to studene tak preto ma to zaujima...ako zistim ci mi predohrieva naftu? ked je tak -10 auto je v prevadzkovej teplote po takmer 10KM. plne ohriatie motora je cca po 15KM v zavislosti od toho ako davam autu zabrat. nieje to nejak dlho?? za kazdu radu vopred dakujem![]()
PS: Mozete sa podelit aj o vase skusenosti so zimnym startom.