... všetko o BMW ...
MaTuloo napísal:Zdravím všetkých klubákov, chcel by som sa popýtať o radu. Na mojej E39 som už skôr zistil že mam polorozpadnutý jeden KAT (ten malý ktorý je na zvodoch). Tak som došiel k záveru že treba kuchaťviem že to nieje najrozumnejšie riešenie ale iné neprichádzalo do úvahy (ak sa mi to rozpadne tak mi upchá tie veľké KAT-y a škoda bude ešte väčšia. Takže obe KAT-y som vykuchal a uvažujem nad tým aby som tomu motoru pomohol trochu viac odvádzať výfukové plyny a aby sa netvorilo v tomto "vykuchanom" KAT-e turbulentné prúdenie. Čítal som tu na fóre a aj pár ľudí mi radilo aby som vyzeral ten pozostatok s toho katalyzátoru a navaril tam rúru ale, v niekorých príspevkoch som sa dočítal že pasujú na TU motor zvody s bezvanosu. Ale TU motor má pred KAT-om lambda sondu, a bezvanos ju nemá s čoho usudzujem že môže nastať problém. Dozvedel som sa že tie lambdy čo sú pred tými malými KAT-mi niesú až také dôležitá ako tie čo sú za veľkými KAT-mi, a tiež som počul že LAMBDA sonda sa dá cez diagnostiku vypnúť a dajú sa nastaviť jej stále hodnoty. Varianta č.2 je vyrezať KAT a navariť tam rúru ale to sa mi nezdá ako najlepšie riešenie už len s toho estetického hľadiska. Takže by som daný problém chcel riešiť tou výmenou zvodov. A moja otázka znie budú tam tie zvody pasovať bez nejakých prerábok? Dá sa tá lambda odstaviť bez nejakého dopadu na spotrebu alebo väčších zásahov do motora? Robil to už niekto a aký je výsledný efekt?
Za rozumné nápady/postrehy/odpovede Vám ďakujem
ViktorDDD napísal:k tým bezvanos zvodom musíš zobrať aj tú časť kde sa zbiehajú 2 rúry do jednej a tam je aj diera pre lambdu, a tak to komplet navariť na zvyšok tvojho výfuku
čiže svoj výfuk odrežeš tesne pred katmi, a celý ten kus od motora po katy vyhodíš do rite, a z bezvanosovej zoberieš zvody a ten kus od zvodov po katy, tam to zvaríš (popr. dáš aj katy do rite a miesto nich navaríš trubky čo ostali z tvojho pôvodného výfuku)
tu máš obrázok bezvanos výfuku, označil som čiarami po kade treba odrezať, a v krúžkoch sú miesta kde si dáš lambdy a hotovo
(jediný problém môže byť v dĺžke kábla k lambdasonde)