... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

bikso
Autor témy
Auto: BMW E46 320i
Kraj: Bratislavský

Vybijanie Baterie

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 13:25

Zdravim vas mam celkom jednoduchy na popisanie problem.
Mam novu batreriu Banner asi pol roka no a za ten pol rok sa mi vybila uz asi 3 x tak ze som musel rano roztlacit auto aby som sa dostal do prace.
Ked som ju dobil tak zas na mesiac dva bolo vsetko OK
Teraz sa uz bojim trochu viac lebo hned prvym dnom ako prisla zima baterka skapala robila to aj ta predtym original BMW myslel som ze je stara tak som kupil novu.

Niesom ziaden blb co sedi v aute zo zapnutym radiom a ventilatorom a potom pise na forum preco je vybita baterka.

A co ma este viac zaraza ze ju atuo nedobije pri jazde aj ked vecsinov jazdim iba pomeste.

Napetie v nastartovanom aute je okolo 14 volt cize vsetko oka ..
Upraveny nazov temy 8)
BinKooL

Užívateľov profilový obrázok
BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Re: Vybijanie Baterie

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 13:39

ahoj, byt tebou by som skontroloval alternator, pripadne pozrel remene, ale to by si mal viac priznakov, to, ze nedobija moze byt tym, ze alternator nestiha dobijat, alebo uplne ''klakol''
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

bikso
Autor témy

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 13:47

BinKooL napísal:
ahoj, byt tebou by som skontroloval alternator, pripadne pozrel remene, ale to by si mal viac priznakov, to, ze nedobija moze byt tym, ze alternator nestiha dobijat, alebo uplne ''klakol''

To aj mna napadlo ale vivratilo mi to tym ze baterka ma napatie 12,7 a ked nasratujem stupne na 14,2

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 15:42

a kde meras ten prud?´pod kapotou, v kabine, alebo na baterii?
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

bikso
Autor témy

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 15:51

BinKooL napísal:
a kde meras ten prud?´pod kapotou, v kabine, alebo na baterii?

Ak myslis napatie tak mam ho na palubnom pocitaci

andymc
Auto: BWM E46 320D 100kW
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 16:37

treba premerat napatie na baterke pri vypnutom a nastartovanom aute. ak tam bude rozdiel tak alternator to nebude. potom treba premerat aj prud co je ale o cosi zlozitejsia vec... hlavne treba pockat kym sa auto dostane do kludoveho stavu (musis uz sediet v aute dvere musia byt zavrete aspon myslim) a ak je prud stale vysoky treba zaradom vytahovat poistky. az kym ti prud neklesne. podla vytiahnutej poistky budes vediet kde mas hladat problem - skrat. Tiez som to riesil nedavno a prisiel som nato ze su cvaknute kable co idu do spiatocky v kufri v tej prechodke kde sa kufor otvara. (V podstate som ani nemusel hladat otec aj brat mali nieco podobne na inych autach)

//merat prud na baterke byva trochu komplikovane kvoli poistkam v meraku a rozsahu meraku ale skuseni elektrikari maju finty :)

Dussi13
Auto: BMW e46 330d
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 1. Decembra 2013, 19:04

a moze ti robit este jezko kurenia ak si ho nepozeral tak si daj zistit ci je dobry ak ked pustis kurenie tak pocujes ako ti vrtula ide raz silnejsie a raz slabsie tak je to pravdepodobne aj on ak mas dobry alternator
BMW e46 330d
Skoda Fabia combi 1.9 Tdi elegance
ex Renault Megane 1.6e
ex Renault megane 1.5dCI Grandtour 2

lubesko

Nedeľa, 1. Decembra 2013, 19:22

Ahoj píšem ti radu ktorú vyskúšaj mne robí to isté a už som prišiel na vec pomeraj auto v kľude jak je auto mŕtve malo by ukazovať cca 0,04 A mne ukazovalo 4 A mne to robil alternátor normálne sa správal dobíjal no ak bolo auto no malo byť mŕtve tak si bral 4 A odpojili sme alternátor a pozri ho 0,04 A takže ide na repas malo by to byť to.

Mal by to byť alternátor no meraj a uvidíš možno sa mýlim a nechcem iné rady nejak vynechať no skús odpojiť alternátor úplne a zmeraj auto v kľude koľko berie.

Daj vedieť...

bikso
Autor témy

Pondelok, 2. Decembra 2013, 01:26

Velmy zaujmave odpovede najviac ma zaujala odpoved ze je to jezko kurania
Ano kurenie mi roby take zvuky ako keby rychlejsie a pomalsie jak ked na krizovatke pridavas plyn na motorke vyskocia otacky potom klesnu a hned zas vyskocia ako sa da toto riesit kde konkretne sa nachadza ten jezko ja som pomerne zrucny elektrotechnik ked najdem toho jezka tak si ho pravdepodobne aj opravim. len neviem co ten jezko je ci je to riadiaca jednotka alebo motorcek ?

ice.blade

Pondelok, 2. Decembra 2013, 08:00

jezko je odporovy regulator, pomeraj kludove prudy, niekde chybu urcite najdes a nabuduce skus hladat pred zalozenim temy ;-)

Crim3
Auto: BMW 330D E46
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 4. Novembra 2016, 10:08

Ja mám obdobný problém ježka som vybral no auto aj tak na druhý deň neštartuje ako to zmeram

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní