... všetko o BMW ...
chovmir napísal:Pozdravujem Páni
zháňam túto súčiastku,má to niečo spoločné s X Drive.Oplatí sa to kupovať použité,alebo radšej nové?.Keď sme to rozobrali,tak je vo vnútri zodratý slimák a rapká to tam.Automaticky,keď sa pohnem,vypne pohon 4x4 a hneď aj ABS a ostatné
chovmir napísal:Zdravím Matej
tak som to s pomocou dobrého mechanika vyriešil.Tá súčiastka je riadiaca jednotka X Drive a vlastne zapína 4x4.Keď sa rozoberie,vo vnútri je taký slimák,ktorý sa točí a ten je zodratý.Nový v BMW Žilina stojí 428 Euro s DPH,v Polsku tiež v BMW cca 400.Ja som kúpil od známeho použitý za 140 Euro z auta po búračke po 40 000 km.Zajtra mi to príde a meníme to.Som rád,že to zase nie je pálka,lebo pred 2 mesiacmi sa mi rozsypal motor,bol som na test aktívneho tempomatu v Poprade a 30 km za servisom rána a auto sa zablokovalo-roztrhnutá reťaz na rozvodoch.Kúpil som za 1200 Euro druhý motor a vymenli s novými rozvodmi to vyšlo cca 2200.Ten môj známy už takto za 3 mesiace robí už takto tretí motor 173-210 kW a zaujímavé je,že všetky tri,teda aj môj mali najazdené 215-220 000 km