... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Tomas 325
Autor témy
Auto: BMW 325 tds e36
Kraj: Banskobystrický

Ako vymenit pumpu na ABS+ASC

Piatok, 25. Októbra 2013, 10:29

Caute, viete mi povedat ako vymenim pumpu na abs a asc na diagnostike mi povedali ze to je zle - cela ta hrca s trubkami. Neda sa niejako vymenit len ta elektricka cast alebo daco nerad by som zavzdusnil brzdy. Niejake navody ako na to, popripade kto by mi to vymenil v BB. zohnal som pouzivanu celu pumpu aj s RJ presne podla cisla to sedi. Mala by byt funkcna. Chcem sa zbavit tych kontroliek na pristrojovke uz mi to vadi a ide zima.

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Re: Ako vymenit pumpu na ABS+ASC

Sobota, 2. Novembra 2013, 17:16

Bohuzial, zavzdusneniu brzd sa nevyhnes :?

Az na to odvzdusnenie to vymenis jednoducho. Poodpajas opatrne vsetky vstupy a vystupy do kocky ABS, najlepsie bude, ak tie trubky-zavity niečím nastriekas a rozchodis tie zavity, aby si neurval niektoru trubku.

Neviem, ci sa to da odvzdusnit aj inym sposobom, ako odsavackou a diagnostikou, priznam sa, ze na 36 som kocku ABS nemenil, ale na Mercedese a VW sa uz kocka menila a bola potrebna diagnostika. Inak nevie RJ ABS, ze kedy ma otvarat jednotlive ventily v kocke, aby sa to dalo poriadne odvzdusnit.

Inak vacsina zavad viazne v zlych kontaktoch- studene spoje, vypalena poistka, zaoxidovany konektor, alebo vadny, popr. preruseny niektory kabel ku kocke ABS, popr. ku niektoremu snimacu otacok kolies, cize ABS.

btw. Nejako som nepostrehol doposial, ze by dajak kocky ABS na 36-kach odchadzali.

Ak sa mylim, opravte ma :wink:
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 2. Novembra 2013, 19:53

[quote="gomez89"]Bohuzial, zavzdusneniu brzd sa nevyhnes :?

Az na to odvzdusnenie to vymenis jednoducho. Poodpajas opatrne vsetky vstupy a vystupy do kocky ABS, najlepsie bude, ak tie trubky-zavity niečím nastriekas a rozchodis tie zavity, aby si neurval niektoru trubku.

eviem, ci sa to da odvzdusnit aj inym sposobom, ako odsavackou a diagnostikou, priznam sa, ze na 36 som kocku ABS nemenil, ale na Mercedese a VW sa uz kocka menila a bola potrebna diagnostika. Inak nevie RJ ABS, ze kedy ma otvarat jednotlive ventily v kocke, aby sa to dalo poriadne odvzdusnit.

Inak vacsina zavad viazne v zlych kontaktoch- studene spoje, vypalena poistka, zaoxidovany konektor, alebo vadny, popr. preruseny niektory kabel ku kocke ABS, popr. ku niektoremu snimacu otacok kolies, cize ABS.

btw. Nejako som nepostrehol doposial, ze by dajak kocky ABS na 36-kach odchadzali.

Tak skus aspon tie vymenovanie veci popisat že kde ich najdem, ani mne to nejde, nechce ani spolupracovat s diagnostikou.

Ktory konektor sa oxiduje ?

Dik
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Novembra 2013, 22:05

na brzdove trubky doporucujem kluc na prevlecne matice 11 a 14....brzdove trubky s tym idu povolit bez poskodenia....
ja som vzdy odvzdusnoval brzdovy system u e36 s vypnutym klucom...ventily by mali byt otvorene cize to odvzdusnis..ale u acs neviem ale to by malo byt rovnake :-k
E36 compact 316i           (||||)(||||)

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 3. Novembra 2013, 17:42

johnyfly1 napísal:
na brzdove trubky doporucujem kluc na prevlecne matice 11 a 14....brzdove trubky s tym idu povolit bez poskodenia....
ja som vzdy odvzdusnoval brzdovy system u e36 s vypnutym klucom...ventily by mali byt otvorene cize to odvzdusnis..ale u acs neviem ale to by malo byt rovnake :-k

:thumbup: tak tak.

Pre predstavu, ako ten kluc vyzera :wink:
Prílohy
127_216_big.jpg
127_216_big.jpg (10.87 KiB) 1520 zobrazení
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Sobota, 16. Novembra 2013, 15:56

ja mam na e36 ASC a brzdy som odvzdusnoval asi 300x a da sa to odvzdusnit aj s vypnutym aj s nastartovanym motorom pri zapnutom aj vypnutom ABS a ASC .. je to uplne jedno.

johnyfly1 napísal:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 16. Novembra 2013, 20:55

je to mozne...ale v tise pisu ze ked ma auto ABS staci naslapat a ked ma acs tak uz pouzivaju odsavacku :)
ale ked to ide tak je dobre :thumbup:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný