Zdravím,
Mám problém ide o BMW 320i coupé VANOS ,Máj/94.
Na začiatku auto nešlo vôbec nehádzalo iskru. PC vypísal zlé čidlo vačky dalo sa originál. Iskru hádzalo a teda nakoniec chytalo ale dlho točí.
Auto či už za studena alebo za tepla dlhšie štartuje cca 4-5 s.
Keď chytí ide relatívne v pohode aj na voľnobehu ale ak sa ručička dostane za modré tak začne s autom triasť a otáčky sú na voľnobehu cca 600-500, je počuť ako na voľnobehu strieľa do výfuku. Keď je ručička za modrým tak po pridaní plynu začne niekedy strieľať aj do sania, auto teda dusí a strieľa do sania. Pomerne dosť dymí a kvapká voda z výfuku...
Vymenil sa teda to snímač vačky potom som vymenil aj snímač kluky ( mám asi 3 snímače kluky 2originál siemens)
Keď som tam dal snímač kluky z iného bmw na ktorom namerám odpor cca 510ohm(nie siemens ) tak auto ako keby chce chytiť tak trhá motorom ale nakoniec aj tak ho dlho točí a naskočí neskôr tých cca 5sekúnd. Keď sám orig. čidlo kluky siemens tak ako keby tam ani ten snímač nebol. Na snímači siemens nenamerám ani odpor. Skúšal som či auto naštarujem bez čidla kluky - Naštartujem za tých 5sekúnd. Takže keď je tam čidlo kluky z druhého bmw tak má akú takú snahu chytiť aj skôr. ALe siemens 0 bodov..
Váha vzduchu bude asi dobrá lebo keď ju odpojím tak ide auto horšie. Kontrolovali sa dokonca aj rozvody či sú správne nastavené sú OK. Pri otočení klúčikom je počuť čerpadlo na dobu cca 4 s. Hadičky sú skontrolované tiež tesnenie na sani. snímač na klapke je prečistené a odskúšané,
To že auto nejde bude podľa mňa súvisieť z tým že to dlho štartuje či už za studena alebo tepla. Je tam ešte možnosť že bude slabo tlačiť čerpadlo ale Keď som skúšal čerpadlo tak za chvíľu naplnilo 2litrovú flašu. Inak ešte keď je počuť čerpadlo a teda je klúč v polohe pred štartom tak je počuť niečo z pod sania ako keby syčať (preistotu som vymenil aj ventil na rampe.)... ale to iba vtedy keď je aktívne čerpadlo..
Už sa s tým serkám dosť dlho tak ak niekto odhalí a poradí čo by s tým mohlo byť ( a samozrejme to pomôže

) má u mňa basu piva!!!