... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

sagitariuss1
Autor témy
Auto: bmw
Kraj: Trenčiansky

Dlhý studený aj teplý štart bmw 320i coupé

Sobota, 28. Septembra 2013, 19:18

Zdravím,
Mám problém ide o BMW 320i coupé VANOS ,Máj/94.

Na začiatku auto nešlo vôbec nehádzalo iskru. PC vypísal zlé čidlo vačky dalo sa originál. Iskru hádzalo a teda nakoniec chytalo ale dlho točí.

Auto či už za studena alebo za tepla dlhšie štartuje cca 4-5 s.
Keď chytí ide relatívne v pohode aj na voľnobehu ale ak sa ručička dostane za modré tak začne s autom triasť a otáčky sú na voľnobehu cca 600-500, je počuť ako na voľnobehu strieľa do výfuku. Keď je ručička za modrým tak po pridaní plynu začne niekedy strieľať aj do sania, auto teda dusí a strieľa do sania. Pomerne dosť dymí a kvapká voda z výfuku...

Vymenil sa teda to snímač vačky potom som vymenil aj snímač kluky ( mám asi 3 snímače kluky 2originál siemens)
Keď som tam dal snímač kluky z iného bmw na ktorom namerám odpor cca 510ohm(nie siemens ) tak auto ako keby chce chytiť tak trhá motorom ale nakoniec aj tak ho dlho točí a naskočí neskôr tých cca 5sekúnd. Keď sám orig. čidlo kluky siemens tak ako keby tam ani ten snímač nebol. Na snímači siemens nenamerám ani odpor. Skúšal som či auto naštarujem bez čidla kluky - Naštartujem za tých 5sekúnd. Takže keď je tam čidlo kluky z druhého bmw tak má akú takú snahu chytiť aj skôr. ALe siemens 0 bodov..
Váha vzduchu bude asi dobrá lebo keď ju odpojím tak ide auto horšie. Kontrolovali sa dokonca aj rozvody či sú správne nastavené sú OK. Pri otočení klúčikom je počuť čerpadlo na dobu cca 4 s. Hadičky sú skontrolované tiež tesnenie na sani. snímač na klapke je prečistené a odskúšané,

To že auto nejde bude podľa mňa súvisieť z tým že to dlho štartuje či už za studena alebo tepla. Je tam ešte možnosť že bude slabo tlačiť čerpadlo ale Keď som skúšal čerpadlo tak za chvíľu naplnilo 2litrovú flašu. Inak ešte keď je počuť čerpadlo a teda je klúč v polohe pred štartom tak je počuť niečo z pod sania ako keby syčať (preistotu som vymenil aj ventil na rampe.)... ale to iba vtedy keď je aktívne čerpadlo..

Už sa s tým serkám dosť dlho tak ak niekto odhalí a poradí čo by s tým mohlo byť ( a samozrejme to pomôže :D ) má u mňa basu piva!!!

sagitariuss1
Autor témy

Re: Dlhý studený aj teplý štart bmw 320i coupé

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 09:55

Alebo ak viete niekoho kto sa fakt vyzná! pošlite mi prosím kontakt ďakujem..

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 10:10

a koncovka kde zapajas cidlo kluky je cista? ma dobry kontakt?

sagitariuss1
Autor témy

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 10:42

áno koncovka je čistá dokonca sa to zapájalo aj druhým káblom priamo na RJ, prekontrolovali sa všetky piny podľa schémy či sú zapojené. Mne to pripadá ako keby nechcela načítať správne RJ snímač kluky. alebo neviem ale napájanie posiela do snímača..

fafa111

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 13:03

A ked odpojis cidlo kluky a das to na dignostiku, hoci carsoft, zisti hned ze cidlo chyba? Mne raz auto tiez trucovalo a bol to snimac teploty, diagnostika ho nenapisala, ale blblo koli tomuto snimacu.

Ak by ti slabo tlacilo cerpadlo, tak by ti najprv vynechavalo vo vyssich otackach.

sagitariuss1
Autor témy

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 13:21

No skúšal som odpájať to čidlo teploty motora, točilo tiež pomerne dlho ale zdalo sa že ide lepšie. Ak by bolo zlé po odpojení by to išlo normálne ak by bola chyba len v tom? to som neskúšal odpojiť čidlo a potom diagnostika... Ako sa správa auto keď je čidlo celkom zlé? idem natočiť video a hodím ho sem za chvílu tu bude :)

fafa111

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 13:29

Moje nechcelo nastartovat,bolo pocut snahu ze chce odpalit.
Ked ho odpojis tak si RJ bere ulozenu hodnotu, tj. myslim ze 80stupnov. Za studena musis dat plyn na podlahu a tak startovat, tiez to bude trvat par sekund. Potom ked sa nahreje, tak uz je to v pohode.

Lenze tebe striela ja do sania, takze to bude tvrdsi problem.

sagitariuss1
Autor témy

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 14:49

Teraz to zrovna nestrielalo moc do sania ale každopádne dlhý štart je stále....

tak tu je to video : http://www.youtube.com/watch?v=k1VNA89qM_I

fafa111

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 14:55

A co ten splynovac? Vsetko nastavene ako ma byt? A sviecky? Pri starte to ide hned na plyn?

sagitariuss1
Autor témy

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 15:01

splynovač sa komplet odpojil a robilo to to isté a je vypnutý. Tiež sme mysleli že to asi nejak bude blokovať alebo čo...ale nemá to s tým nič

fafa111

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 15:06

A co tie sviecky, ake tam mas? Su dobre?

sagitariuss1
Autor témy

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 15:10

No sviečky sa kupovali všetky nove NGK, tiež som vymenil palivový filter, vstreky rampu ten ventil :D ja už neviem čo tam môže byť ale ten štart sa mi nezdá ](*,)

fafa111

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 15:17

No beriem to tak, ze tyzden dozadu si kupil nove. (Dufam ze ne pred pol rokom) Pozeral si na nich? Raz som mal jednu lambdu zlu a prve tri sviecky boli od sadze, vtedy tiez startovalo dlhsie.

sagitariuss1
Autor témy

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 15:32

2 týždne dozadu sa kupovali... a to auto odvtedy ani poriadne nešlo... nejazdím nanom teraz. Sviečky sa len tak letmo pozerali keď sa dávalo dolu veko pri kontrole rozvodov. Inak ešte jedna dosť podstatná vec to auto mi príde ako keby dosť veľa papalo benzín iba sa štartuje nikam sa nechodí a dosť velká spotreba sa mi tam zdá byť. a tiež ten dym dosť to dymí...
Niekde na fóre tuším českom som videl ako jeden písal že auto má veľkú spotrebu a striela do sania- vymenil čidlo vačky a ide OK. lenže ja už mám asi 3 čidlá vačky :D tiež 2 siemens a 1 neoriginál.

fafa111

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 15:36

V prvom prispevku pises, ze mas 3 snimace kluky, teraz ze mas 3 snimace vacky. Nepomiesal si snimace?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných