Piatok, 25. Júla 2008, 17:19
Ahojte, pred casom tu niekto dal podnet na absolvovanie Skoly smyku u Maxcars na letisku v Piestanoch. Ja som tam uz bol. Pre nas by bolo vhodnejsie nieco konkretne iba pre nas z BMWklubu. Uz som to s nimi riesil a tu ohlasujem na termin 6.9.2008 (terminov je viac,vid nizsie v korespodencii), moznost ist sa naucit v sport.duchu ovladat svoju predovsetkym zadokolku. Tu pripajam aj komkretnu predstavu, co, kde a kedy.
Tu je aj opat uz prvy zoznam(zavaznych ) ucastnikov, je to limitovane pre cca 12-15aut:
1. Petrík e36
2. 316i e46
3. 318d e92
4. 530d e39
5.
Dobrý deň,
takže program sme predebatovali s našim hlavným inštruktorom. Nácvikové prvky by sme prispôsobili Vašim požiadavkám.
Na našich tréningových plochách by sme vystavali malý okruh – kde by ste si hlavne mohli vyskúšať prácu s brzdou (kedy brzdiť, kedy nebrzdiť) a plynom, prácu s volantom.
Medzi tréningovými plochami je dlhá rovina a zákruta – tu by sme si mohli potrénovať prejazd zákruty športovým stýlom (aj vo vyšších rýchlostiach) + brzdenie do zákrut.
Na klzných plochách by sme potrénovali krízové (maximálne) brzdenie – aby ste si mohli porovnať rozdiely brzdných vzdialeností na natvrdo ujazdenom snehu a na mokrom asfalte.
Na klznej rovine by sme trénovali aj vyhýbací manéver (s brzdou, bez brzdy,…)
Ďalší prvok by bol krízová změna jazdných pruhov – tu je dôležitá veľmi rýchla práca s volantom
Na klznej zákrute by sme si mohli vyskúšať a vysvětlit ako funguje a pôsobí stabilizácia a samozrejme prejazd zákruty šmykom.
Samozrejme počas akcie vieme prispôsobiť program aj Vašim požiadavkám a otázkam.
Na záver by sme mohli zaradiť súťaž – jazdu na čas a přesnost – najlepší budú odmenení.
Návrh termínov kurzov som Vám zaslal – pokiaľ by ste mali záujem o termín počas pracovných dní – tak tam je veľa možností – tam sa vieme prispôsobiť Vašej požiadavke.
S pozdravom
Henrich Martišovič
Tempus Max Cars s.r.o.
Mail som preposlal nášmu hlavnému inštruktorovi – pripraví si nácvikové prvky a program, aby to bolo pre Vás zaujímavé.
Takže kolega mi zašle návrh programu a následne Vás budem informovať.
Program kurzu by bol nasledovný:
08.30 – 09.00 hod. – zraz účastníkov na parkovisku pre letiskom Piešťany
09.00 – 10.00 hod. – teória v školiacej miestnosti na letisku (hlavne fyzika a technika jazdy, prejazdy zákrut, brzdenie, ….)
- počas teoretickej časti je pripravený coffee-break – káva, minerálka (je v cene kurzu)
10.00 – 11.30 hod. – praktická časť kurzu
11.30 – 12.30 hod. – obed v penzióne Diana (je v cene kurzu)
12.30 – cca. 16.30 – 17.00 hod. – praktická časť kurzu (v prípade záujmu môžeme jazdiť aj dlhšie)
Návrh termínov kurzov: 06.09. (sobota), 19.9.(piatok), 26.09. (piatok), 04.10. (sobota)
- ak by ste mali záujem o termíny počas pracovných dní – tak tam si vieme dohodnúť termín podľa Vašich požiadaviek, termíny v sobotu okrem 06.09. a 04.10. máme obsadené.
Cena za kurz bezpečnej jazdy a školu šmyku je: 4.046,-Sk vrátane DPH/osoba (v cene ja zahrnutý coffee-break a obed)
- pre Vás – členov BMW Klubu by sme vedeli poskytnúť zľavu 10%