... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Karl
Autor témy
Auto: BMW E34 525i Touring
Kraj: Trenčiansky

Štrkotanie od motora + Hľadanie správneho človeka

Piatok, 6. Septembra 2013, 12:22

Servus Páni,

zase raz sa na vás obraciam s prosbou o radu ohľadom svojej milovanej E34. Pred nejakým časom mi začal od motora vychádzať taký šuchotavý a neskôr sa to zmenilo na štrkotavý zvuk. Najskôr som si myslel, že to je ventilátor chladenia, ja neviem, že tam o niečo odiera, niečo sa uvolnilo a dotýka sa a toho ale nie. Pozrel som a nič. No a potom to začalo byť naozaj zlé. Auto mi dlhšie stálo, nebehal som na ňom a potom som ho natočil a čo som počul skoro som zošokoval. Totálne štrkotavý zvuk, nepríjemný. Môj skromný odhad zatiaľ padol na rozvodovú reťaz, ako keby ona tam o niečo odierala, alebo niečo také. Každopádne z môjho popisu neviem či mi budete niekto vedieť dať radu. Ale potreboval by som aspoň radu v tom, či nepoznáte niekoho dobrého kto sa vyzná v BMW, najlepšie v E34 a by sa mi na to pozrel. Už som unavený zo všelijakých "múdrych" servisákov ktorí hneď začnú mať pindy na vek auta a celkový prístup ich je na zaplakanie. Naozaj by som potreboval niekoho kto sa vyzná, vie na čo šiahnuť a vie aj oceniť tú krásu e34 modelu ;) (ale to je len taký môj dodatok). Ja som z trenčianskeho kraja, konkrétne z prievidzkého okresu. Tak ak by ste o niekom vedeli, alebo nech sa ten človek aj sám prihlási, budem vám naozaj veľmi vďačný. Rozprával som sa dávnejšie s jedným chalanom a ten mi hovoril o niekom z handlovej čo sa venuje BMW. Ale neviem kto to je, ani on mi nevedel povedať len že o ňom počul. Takže tak, páni. To je moja situácia, budem vďačný za vašu pomoc.
Obrázok

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: Štrkotanie od motora + Hľadanie správneho človeka

Piatok, 6. Septembra 2013, 15:48

Ako prvy pokus odporucam zhodit obidva remene a skusit po nastartovani ci to furt hrci. Ak nie - tak je chyba niekde v kladkach/alternatore/vodnej pumpe/klimakompresore/serve. Pokial sa zvuk nezmeni, tak by som mal vaznu obavu o motor - napinak retaze KO, rozlamane vodiace listy, mrtve hydrostely.

Oleja je dostatok a kontrolka mazania zhasina normalne?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

jiracing
Auto: Hrkálka
Kraj: Trnavský

Re: Štrkotanie od motora + Hľadanie správneho človeka

Piatok, 6. Septembra 2013, 18:54

Skus ten strkot nahrat na video mozno budeme mudrejsi.
Ex E34 535
E32 735
E34 525i 24v vanos
A zase E34 535
A nieco nove E38 728 manual.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní