... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
ViktorDDD napísal:väčšinou to je tak, že v autokelly stoja na BMW diely aspoň o 40-50% viac ako na iné ľudovejšie auto rovnakej veľkosti a roku výroby, ale na druhej strane, cez predávačov tu na klube sú ceny ND porovnateľné s tými inými autami, v niektorých prípadoch aj lepšie
PeqpeK napísal:ak nemas najazdenych dost kilometrov, tak byt tebou, kupil by som nieco lacnejsie aspon na ~1rok a az potom sa pustil do poriadneho auta...
ako zaciatocnik budes:
- urcite robit chyby, ktore ta na takom aute budu stat nemale peniaze
- platit zbytocne drahy servis kvoli neskusenosti
- mat problemy v zime (zadny nahon)
- (skor asi nebudes) az tolko cenit prednosti tychto aut voci ostatnym
ak uz ale mas co to pojazdene, tak smelo do toho :)
lucas88 napísal:Zdravicko :),
Ide o to ze: Akonahle niekomu poviem ze chcem kupit jazdene bmw, tak ma okamzite odhovara, ze su nahradne diely ovela drahsie(lebo BMW) ako u cenovo dostupnejsich (novych) aut (nahovaraju ma radsej na kupu ineho noveho auta ako bmw jazdenky), no mam taky pocit, ze si ti ludia ani nepozreli ceny ND.
Preto smerujem otazku na Vas - skusenych BMWckarov - ci by ste mi zhurba vedeli povedat/porovnat ceny ND, ci su az tak drahsie ako napr. u vw, skoda, hyundai...
Kludne ma opravte/uvedte na spravnu mieru, som v tom novy...
Vdaka :)
RTG napísal:
Typicke pre Slovensko - povies, ze ides kupit jazdene bmw, tak ta kazdy od zavisti bude nahovarat na kupu v rovnakej cene noveho "dostupnejsieho" srotu. Dalsia vec, ze tvoje prachy - tvoja vec. Nikoho do toho nic.
ROKI49 napísal:Presne tak, moja rec. Tieto hystericke dristy o BMW nahradnych dieloch ma uz pekne seru. Kazdy vymlety kokot to povie, ale nikto nikdy ziadny diel nevidel ani na nete. Len proste to povie, lebo je to cavo jebnuty, co sa strasne vyzna v autach (vsak sam ma Golf Tdi najcastejsie). Pokial neni clovek magor a vie sa trosku obracat a neobjednava diely priamo z BMW(niektore treba, ale malo) tak nemoze mat problem. Ked niekomu poviem za kolko som si niektore diely zohnal, tak len povie, ze celkom fajn a pritom vo vnutri place. Aj kolega s C3 starou mrchou ma vela dielov drahsich. Takze pokial ti niekto neda relevantne argumenty, tak mu roztrep gebulu BMW katalogom.
Situacia sa mi stava aj v opacnom garde. Chalan povie, chcel by som Golfa IV, alebo Passat TDI, tak okolo 4000-5000. Vravim, vsak skus pozret Bmw, za tu cenu pri troche stastia mas 3er, mozno aj 6val a si predsa niekde inde. (Imho e46 je lepsie vozenie jak golf IV, pripadne stary passat). No a ten clovek povie, ze ale Bmw, to je drahy servis, drahe diely, nechcem do toho vrazat vela penazi. A ked sa ho spytam, nech mi povie aspon daku cenu nejakeho dielu, daky priklad, tak na mna kuka jak piča z tašky. No a nenaser sa teraz.
RTG napísal:Kamarat takto podlahol okoliu a miesto nejakej slusnej trojky jazdi superbom a v podstate uz sam hlada argumenty aby sam seba presvedcil, ze to bolo vlastne "najlepsie" riesenie.
BTW ak mas moznost, tak sa tiez chod povozit, aby si Tak dnes bolo slnecne pocasie a bola by skoda, ba dokonca hriech, nevyuzit to. Pribudli xenonove vybojky do hmloviek...predsa len nebol mozno sklamany