... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

patrik92
Autor témy
Auto: bmw e46 330d touring
Kraj: Bratislavský

drkotanie alebo drnčanie?...motor 330d

Utorok, 20. Augusta 2013, 06:49

zdravím od kedy som kúpil auto motor vydavá take čudne zvuky ako keby drnčanie urcite to nejde z vnútra motora....robí to iba ked je motor studený ako sa zohreje je to počut len jemnučko ale iba na volnobehu!..ako mu dam cca 850 otacok zvuk pocut nieje dočítal som sa že to može robit remenica na kluke no však zo spodu ten zvuk nejde ako keby sie z časti kde je servočerpadlo ale stym si myslim že problém nebude...dalej som sa dočital že by to mohla byt aj vodná pumpa k čomu sa priklánam viac kedže ked sa zohreje stichne to .....ma stym niekto skusenosti?...prešiel som už takto 10000km problem nebol žiadny ale už mi ten zvuk lezie na nervy a chcem to dať do kopy....pokusim sa pridat video ale nieje to tam tak dobre počuť ako naozaj....dakujem za rady

patrik92
Autor témy

Re: drkotanie alebo drnčanie?...motor 330d

Utorok, 20. Augusta 2013, 06:55

Užívateľov profilový obrázok
87szatyor
Auto: e60 530i
Kraj: Nitriansky

Utorok, 20. Augusta 2013, 10:19

Dobehni a pozrem sa. takto na videu je to nič.

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7

Utorok, 20. Augusta 2013, 12:25

počujem tam rozbitú vodnú pumpu a hlavnú dvojhmotnú remenicu

arg7
Auto: E46 320d limo
Kraj: Košický

Utorok, 20. Augusta 2013, 12:57

Moze sa ta dvohmotna remenica rsp vodna pumpa prejavovat aj nechutnymi vibraciami ? Vymenil som setky silentbloky (motora aj prevodovky) a vibracie su tam stale. Auto je proste take nekultivovane, ale pazvuky nemam ziadne. Dokonca ked zapnem klimu tam ta frekvencia vibracii sa trocha zmeni... :-k

potmehuth

Utorok, 20. Augusta 2013, 13:24

arg7 napísal:
Moze sa ta dvohmotna remenica rsp vodna pumpa prejavovat aj nechutnymi vibraciami ? Vymenil som setky silentbloky (motora aj prevodovky) a vibracie su tam stale. Auto je proste take nekultivovane, ale pazvuky nemam ziadne. Dokonca ked zapnem klimu tam ta frekvencia vibracii sa trocha zmeni... :-k

Ano moze. Ta remenica hlavne robi dost velku neplechu. Ked sa pozries zvrchu na tu remenicu pri nastartovanim aute, mala by mat volu a vychylovat sa. Ale ked Sk1rex povie, tak to plati :).

patrik92
Autor témy

Utorok, 20. Augusta 2013, 13:34

No lenze ja vibracie nemam dufam to bude ta vodna pumpa len

djmetla

Utorok, 20. Augusta 2013, 13:49

patrik92 napísal:
zdravím od kedy som kúpil auto motor vydavá take čudne zvuky ako keby drnčanie urcite to nejde z vnútra motora....robí to iba ked je motor studený ako sa zohreje je to počut len jemnučko ale iba na volnobehu!..ako mu dam cca 850 otacok zvuk pocut nieje dočítal som sa že to može robit remenica na kluke no však zo spodu ten zvuk nejde ako keby sie z časti kde je servočerpadlo ale stym si myslim že problém nebude...dalej som sa dočital že by to mohla byt aj vodná pumpa k čomu sa priklánam viac kedže ked sa zohreje stichne to .....ma stym niekto skusenosti?...prešiel som už takto 10000km problem nebol žiadny ale už mi ten zvuk lezie na nervy a chcem to dať do kopy....pokusim sa pridat video ale nieje to tam tak dobre počuť ako naozaj....dakujem za rady

Ja mám tiež taký podobný problém ale po zhliadnutí videa mne to tak nerezonuje. Zistil som že to robí kompresor klímy dal som dole remeň klimatizácie a jediné čo mi teraz drnčí je napínak na klimatizačný remeň, ktorý už má svoje za sebou akurát ho idem dať von :)

arg7

Utorok, 20. Augusta 2013, 14:27

Ide mi o to, ze ako najjednoduhsie zistit ci je pricinou remenica ci vodna pumpa, ci nejaka z kladiek bez toho ,aby som to rozoberal :? ... Na remenicu sa mechanik pozeral a tvrdil,ze nezbadal nic , ziadne hadzanie ani praskliny, ale tak z druhej strany od motora ju nevidel.
](*,)

potmehuth

Utorok, 20. Augusta 2013, 15:15

arg7 napísal:
Ide mi o to, ze ako najjednoduhsie zistit ci je pricinou remenica ci vodna pumpa, ci nejaka z kladiek bez toho ,aby som to rozoberal :? ... Na remenicu sa mechanik pozeral a tvrdil,ze nezbadal nic , ziadne hadzanie ani praskliny, ale tak z druhej strany od motora ju nevidel.
](*,)

Presne tak....treba to pozriet aj od motora. Tam to byva najcastejsie prasknute. Dobry mechanik Ti hned vyluci, ci su zle kladky, alebo remenica a ci to ma vodna pumpa uz za sebou. Takto na dialku Ti nikto nepomoze :(

potmehuth

Utorok, 20. Augusta 2013, 15:19

patrik92 napísal:
No lenze ja vibracie nemam dufam to bude ta vodna pumpa len

Ak si si nie isty, daj to pozriet dobremu mechanikovi...on musi rozoznat, co je KO. Remenica sa prejavuje rozne...pri prudsom akcelerovani citit slabe vibracie a nekultivovany chod...ked sa na nu pozries vychyluje sa z osy...v poslednom stadiu citit spaleny remen v aute...samozrejme drncanie.

Ako som pisal...nefilozofuj a daj to pozriet mechanikovi....popripade si chalani kupte "autostetoskop" fajnova vecicka za nie vela love :smile:

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7

Utorok, 20. Augusta 2013, 19:10

moja remenica bola na sračky , drnčala jak sviňa hlavne pri rozbehu na volnobehu , to bol rachot jak sviňa , po zahriati ticho , auto nevibrovalo , remenica na 330D a 320D je uplne niečo iné, 330D je proste na pevno pritrúbená na kluku a jediné čo zbadáš je , že ti neskutočne skáče napínak remeňa , lebo špatne tlmí.

Tá remenica má cez 6 kíl takže ver tomu , že keby ti vibruje už aj do strán tak ti odletí a dosť jasne by si to počul.

Vibrácie ti kludne môžu robiť vstreky , dvojhmota ...

Ja keď som zhodil remenicu tak nič , je to pevné jak sviňa , ale proste pri tých otáčkách fyzika nepustí.

patrik92
Autor témy

Streda, 21. Augusta 2013, 10:19

no uvidím teraz neviem co je horsie ci mi to robi pumpa alebo remenica....remenica je drahsia ale zasa pumpa meniť to sa mi nechce:D uvidim dnes idem za 87szatyor dufam zistime čo tomu je ....

arg7

Streda, 21. Augusta 2013, 10:47

Posli potom update..ja som objednal stetoskop, urcite sa mi to zijde aj do buducna a musim najst nejakehos chopneho mechanika tu v okoli KE.

patrik92
Autor témy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 07:44

takže zistené že drkoce tá remenica....takže na výmenu...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných