... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

bmwtt.sk

janox1x2x3
Autor témy
Auto: f31
Kraj: Bratislavský

E87 Trhanie motora, povlak na kryte olej. filtra (116i 90kw)

Pondelok, 8. Júla 2013, 18:25

Zdravim,

potreboval by som pomoc. Pri menej ako 2000otackach sa pri akceleracii auto zadrhava a tak trochu poskakuje. Viem, ze sa motor vtedy trapi no i tak si nemyslim, ze by to malo byt sprevadzane trhanim. Hladal som no viacerych forach a najcastejsie slo o vahu vzduchu. Rady boli skusit vahu odpojit a podla zmeny spravania zistit ci je vadna, ci nie. Pozeral som, kde je v motore vaha umiestnena podla
http://bmwfans.info/parts/catalog/E87N/ ... ge_hfm/#07
no ked som zdvihol kapotu, vyzera ze nie je k tomu az taky jednoduchy pristup(vid foto). Chcel by som sa spytat cim inym, by to este mohlo byt sposobene?

Okrem toho ma znepokojil biely povlak na kryte olejoveho filtra, po nedavnej vymene oleja a olejoveho filtra. Prikladam foto, nevie nahodou niekto, co to moze byt?

za pomoc velmi pekne dakujem

p.s. je to datum vyroby 09/2008, najazdene 95000km, motor n43b16
Prílohy
2013-07-08 18.54.48.jpg
biely povlak na kryte olejoveho filtra
2013-07-08 18.25.26.jpg
Pristup k vahe vzduchu

Užívateľov profilový obrázok
marius210
Auto: e53 3,0d
Kraj: Prešovský

Re: Trhanie motora, povlak na kryte olej. filtra (116i 90kw)

Utorok, 9. Júla 2013, 08:59

aj mna zaujima tento problem pretoze mne robi to iste. Vymenil som aj vahu..okrem inych veci a robí to stale. A najviac za studena. Citis z výfuku ako keby benzín ??

Cital som ze to moze robit lambda sonda.. no neskusal som vymenit.

Na diag. neukazalo ziadnu chybu.

Ak sa chces dostat k vahe vzduchu tak musis vybrat von celu plastovu krabicu s filtrom a váhou...

neviem ako je to po fl, ale ja mam z pravej strany dve srubky a uz len odpojic hadice. Zo spodu krabice su srubky tie das von a hotovo.

inak ak chces iba odpojit vahu vzduchu tak so srubovakom vytiahni tu gumu, ktora ide do krabicky s vahou a vo vnutri je konektor, ktory vytiahnes a ak ti to nic neurobilo je to vaha.

janox1x2x3
Autor témy

Utorok, 9. Júla 2013, 10:27

marius210 napísal:
aj mna zaujima tento problem pretoze mne robi to iste. Vymenil som aj vahu..okrem inych veci a robí to stale. A najviac za studena. Citis z výfuku ako keby benzín ??

Cital som ze to moze robit lambda sonda.. no neskusal som vymenit.

Na diag. neukazalo ziadnu chybu.

Ak sa chces dostat k vahe vzduchu tak musis vybrat von celu plastovu krabicu s filtrom a váhou...

neviem ako je to po fl, ale ja mam z pravej strany dve srubky a uz len odpojic hadice. Zo spodu krabice su srubky tie das von a hotovo.

inak ak chces iba odpojit vahu vzduchu tak so srubovakom vytiahni tu gumu, ktora ide do krabicky s vahou a vo vnutri je konektor, ktory vytiahnes a ak ti to nic neurobilo je to vaha.

Hmm tak to si ma moc nepotesil :smile: no kazdopadne dik za pomoc... skusim tu vahu, snad je to len ona... lebo inak ked auto drzim nad 2000otacok tak akceleruje a jazdi pekne plynule...

marius210

Utorok, 9. Júla 2013, 10:32

ako vravim presne ako mne.

napis ako si pochodil aby som vedel kde hladat problem :smile:

janox1x2x3
Autor témy

Utorok, 9. Júla 2013, 17:19

marius210 napísal:
ako vravim presne ako mne.

napis ako si pochodil aby som vedel kde hladat problem :smile:

Prave to skusam no nemozem s tym konektorom ani pohnut... Skusal som stlacit tie cupliky na stranach ktore by mali uvolnit konektor, no nic ani sa nepohne... prikladam foto ak ma niekto nejaky napad
Prílohy
2013-07-09 18.41.08.jpg
2013-07-09 17.46.52.jpg

marius210

Streda, 10. Júla 2013, 16:44

tie zarazky po stranách musis poriadne stlacit a potom mierne skus do stran mykat...mne to tiez islo tazko ale potom povolilo :lol:

janox1x2x3
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 16:54

nedari sa... druhy den sa snazim, no je to tak ako prikovane... skusal som rozne sposoby, co radili na internete(pritlacit na doraz a potiahnut), bezvysledne... ten konektor sa nepohne ani o kusok... rozmyslal som pouzit klieste no neviem ci by som to nimi iba neposkodil... je vhodne tam skusit vstreknut wd-40 aby to povolilo ci radsej nie?

marius210

Streda, 10. Júla 2013, 18:02

a tie zarazky si skusil stlacit poriadne? ja som to robil tak, ze som pouzil na tie zarazky ploche srubovaky aby som to poriadne stisol skus to tak. a namiesto wdcka by som skusil sprej na cistenie karburatorov alebo nieco ine co ti nesposobi mastny povlak.

Ak ti to nepojde tak si zozen srubovak s hviezdicovym bitom a vysrubuj tie dve sruby, ktore su vo vnutri. tak by si mal dostat von snimac váhy von a potom budes mat lepsi pristup to odpojit, precistit a nasledne ked uz ti to pojde lahsie daj ho naspat a skus odpojit pri nastartovanom motore.

marius210

Streda, 10. Júla 2013, 18:06

no moj osobny nazor je, ze nas problem s trhanim nieje vo vahe, pretoze som vymenil original vahu BOSCH za 130 eciek a nic sa nezmenilo..nemas z vyfuku taky smrad za benzinom?

janox1x2x3
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 19:21

idem akurat este skusit tu techniku s dvoma srobovakmi... skusim zistit aj ci je citit ten benzin...

janox1x2x3
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 20:13

Tak nakoniec sa mi podarilo odpojit tu vahu... A siel som sa previezt...

Auto slo chvilu tak nerozhodne no po asi 10sekundach zrazu slo uplne super, ziadne zadrhavanie pri akceleracii a to som skusal motor aj potrapit s vysokym prevodom pri nizkych otackach... Dokonca aj spotreba sa mi zdala o nejake 2l nizsia...

Skusal som ovonat dym, benzin som necitil..

Rozmyslam ci teda vahu neskusim najprv precistit alebo mam rovno kupit novu... No neviem ci si trufam do toho pustit sa sam.. som novacik :)

p.s. Je bezpecne jazdit na odpojenej vahe? Lebo jazdi to o hoooodne lepsie? alebo radsej jazdit s pripojenou zlou vahou?

marius210

Štvrtok, 11. Júla 2013, 13:35

no skusim odpojit aj ja tu novu....ale to by ma riadne nastvalo keby mi ta vaha nefungovala..

no vahu urcite potrebujes setri ti spotrebu.. a teda ak ju odpojis mal by si mat vyzsiu spotrebu cca o 1l,1,5 litra.

precital som par clankov a docital som sa, ze vaha je chybna vtedy ak pri odpojeni sa nestane nic. a teda nezbadas zmenu s motorom a nezvacsi sa spotreba ak sa ti spotreba zhorsila a robilo to zmenu ako pises podla mna nieje KO.

no ak mas kamosa s nejakou 1kou alebo 3kou skuste prehodit vahu a tak zistis ci je KO.

marius210

Štvrtok, 11. Júla 2013, 13:39

inak vymenit vahu nieje nic tazke:

Ako som uz pisal:

1. odpojis kabel vahy

2. odsrubujes srubky ktore drzia krabicu s filtrom a vahou

3.vytiahnes ju von a zo spodnej strany vytocsi vsetky srubky po stranach

4. otvoris krabicu

5. vytiahnes filter

6. odsrubujes srubku na vahu a vahu silou a tocenim do stan vtiahnes do krabice

janox1x2x3
Autor témy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 15:37

Vies co, po odpojeni som si rozdiel v spotrebe nevsimol, no auto sa prestalo zadrhavat.
Po case mi zacala svietit kontrolka motora, tak som ju radsej znovu pripojil a tak kontrolka zase po chvilke zhasla(kedze ta kontrolka indikuje aj zvysene emisie tak je to asi normalne, pri vypnutej vahe)...

Neviem ci je uplne KO no jej pripojenie a odpojenie zmenilo spravanie auta, takze si myslim, ze to urcite bude s tym mat nieco spolocne.
Zajtra mi pride sprej na cistenie vahy vzduchu, takisto som kupil novy vzduchovy filter, lebo neviem kedy ho predchadzajuci majitel posledne menil. No bol nevyzeral velmi cisto :) Cize zajtra skusim vahu poriadne precistit a vymenit filter. Snad to pomoze...

marius210

Štvrtok, 11. Júla 2013, 16:41

tak fajn daj potom vediet ako si pochodil..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných