... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jozefvorisek
Autor témy
Auto: BMW 523i e39
Kraj: Trenčiansky

Únik chladiacej kvapaliny / Prehriatie motora

Utorok, 25. Júna 2013, 20:15

čaute,
no dnes som išiel na takú malú prechádzku s autom, natankoval som, všetko bolo v pohode asi 10km a potom som videl, že sa na teplomeri začína prehrievať.
Keď som bol už v cieli trasy tak samozrejme kontrolka teploty bola takmer na maximum, zastavil som, otvoril kapotu a z expanznej nádržky sa dymilo...a kvapalina tiekla normálne prúdom zospodu od toho modrého plastového šróbika na vypustenie.

Problém bol však v tom, že kvapalina tam bola zaplnená až úplne po viečko... tak som počkal kým to prestane dymeť a ochladí sa a keď som to otvoril tak tam už samozrejme nebolo ani po plaváčik tej chladiacej...Našťastie som mal liter pri sebe, takže na spaitočnej ceste som stál každých 5 kilometrov a dolieval ako frajer.

Teraz som sa na ten šrób pozeral a je úplne v poriadku, žiadne praskliny ani poškodený záviť, dokonca som musel na tri krát tlačiť lebo som ho nemohol vyšróbovať. Všetky hadice sú v poriadku, naspodu chladiča by tiecť nemalo pozeral som...
Čo sa týka iných únikov tak okolo spodku expanznej to so utesnil, takisto pod plaváčikom bolo také malé úbohé tesnenie tak to som vymenil a aj tak to určite nestačí.
Obrázok
BMW 523i = Príbeh

Užívateľov profilový obrázok
Johnny_R6
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8
Kraj: Nitriansky

Re: Únik chladiacej kvapaliny / Prehriatie motora

Streda, 26. Júna 2013, 10:06

pozri hadicu č.9 na obrázku http://static.bmwfans.info/images/epc/MjY4NTlfcA==.png poriadne ju skontoluj či neni spráchnivená alebo deravá.
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001

hessy

Re: Únik chladiacej kvapaliny / Prehriatie motora

Pondelok, 1. Júla 2013, 19:04

ked sa ti auto prehreje ten ,,odvzudsnovak" troska povoli a tade ti odpusti kvapalinu a tlak v systeme cize unik kvapaliny ti sposobil odzvusnovak.. Moze sa stat, aj ked ti vidis ze je expanzska plna nemusi tomu tak byt tiez som videl plnu ok.. no nakoniec tam chybalo asi 1,5L. Cize doliat, poriadne odzvusnit a modlit sa ze si nenacal tesnenie pod hlavou alebo samotnu hlavu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných