... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

dexoun
Autor témy
Auto: e39 530i
Kraj: Bratislavský

E39 FL nesvietia zadne svetla

Utorok, 14. Mája 2013, 10:03

Caute, mam problem :-) Vcera ma zastavili v noci policajti, ze mi nesvietia svetla. Pozrel som na to a nesvietilo ani jedno. Domov som teda dosiel na hmlovkach. Dnes som vybehol k autu so skusackou a situacia je nasledovna. Smerovky, brzda, spiatocka a hmlovka ide OK, ale parkovacky/stretavacky skratka nesvietia. Neviem ci su tam ledky ci ako to je riesene. Kazdopadne zmeral som napa:tie a je tam cca 8V (kable su teda ok, otazne je to napa:tie a polarita). Ma s tymto niekto skusenosti? Myslim...ci uz niekto riesil podobny problem, alebo su niekde informacie ake ma byt napriklad vystupne napa:tie na lichtmodule, pripadne ako otestovat ci tie "asi" led svetla svietia. Alebo ak ani jedno z toho, pozna niekto v okoli BA nejakeho fachmana na E39? Nechcem ist do BMW servisu kde mi o tom budu aj tak vediet prd povedat, skor hladam niekoho, kto sa vyzna.

Diky.

Užívateľov profilový obrázok
Achmed201
Auto: BMW 520d F 11
Kraj: Žilinský

Re: E39 FL nesvietia zadne svetla

Nedeľa, 16. Júna 2013, 21:31

co keby si si zistil ci su to asi, alebo naozaj led svetla a potom môzme mudrovat dalej
BMW F11 525xd lci
Ford Edge 2.0 tdci bi- turbo
bmw f11 520d ex
bmw e39 530iA LPG - Ex

dexoun
Autor témy
Auto: e39 530i
Kraj: Bratislavský

Streda, 19. Júna 2013, 13:52

Achmed201 napísal:
co keby si si zistil ci su to asi, alebo naozaj led svetla a potom môzme mudrovat dalej

Su to origo Hella facelift svetla, takze tam budu ledky, ale mozu tam byt aj CCFL pasky, neviem ako to je vyrabane, rozobrat sa to neda. Skusal som ich napojit na privod hmloviek a svieta tak ako maju, cize to napa:tie ktore tam je (8V) nieje dostatocne na rozsvietenie. Tym padom je asi v prdeli light modul, ma niekto skusenosti s opravou?

PetoK

Streda, 19. Júna 2013, 14:26

Ideš na to úplne zle... nejde tam 8V, ale PWM modulovany signal... daj to pozrieť nejakému elektrikárovi, ktorý sa tomu rozumie...

Užívateľov profilový obrázok
Achmed201
Auto: BMW 520d F 11

Streda, 19. Júna 2013, 18:08

dexoun napísal:

Su to origo Hella facelift svetla, takze tam budu ledky, ale mozu tam byt aj CCFL pasky, neviem ako to je vyrabane, rozobrat sa to neda. Skusal som ich napojit na privod hmloviek a svieta tak ako maju, cize to napa:tie ktore tam je (8V) nieje dostatocne na rozsvietenie. Tym padom je asi v prdeli light modul, ma niekto skusenosti s opravou?[/quoteskus

skus niekoho popytat nech ti zmera na svojom aute ze ake tam ma ist napätie ale predpokladam ze 12V ( ja by som ti to zmeral ale som mimo SR momentalne) ale skor asi ten LCM to bude
BMW F11 525xd lci
Ford Edge 2.0 tdci bi- turbo
bmw f11 520d ex
bmw e39 530iA LPG - Ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných