... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Pedritos
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Rada ohľadom kúpy E30

Piatok, 3. Mája 2013, 13:10

Zdravím, mám silný vzťah k starým klasikám, preto som sa rozhodol že sa pokúsim zohnať nejakú lacnú E30 318i, ktorú by som si postupne podľa seba zdokonalil :smile:

Teraz tu nastáva otázka, je takéto auto vhodné aj na každodenné používanie?
S BMW nemám takmer žiadne skúsenosti, len minimálne, preto by som potreboval čo najviac info a tomto krásavcovi.

Konkrétne som pozeral čo je momentálne v "ponuke" a asi jediné pre mňa vhodné čo som našiel, je toto tu:
http://auto.bazos.sk/inzerat/25156474/Bmw-e30-318i.php (bohužial je tam strašne málo info, takže tam budem musieť volať)

Prípadne mám možnosť ísť po niečo do nemecke a konkrétne som našiel:
http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/bmw/model/318/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mld:E30,mdl:318,mke:BMW/pg:vipcar/178299705.html - neviem zistiť či je to coupé alebo sedan podľa fotiek, ale podľa toho pohľadu na šíber, to vyzerá na sedan (o coupé nemám záujem)
alebo potom toto krásne cabrio:
http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/bmw/model/318/vhc:car,pgn:3,pgs:10,srt:price,sro:asc,mld:E30,mdl:318,mke:BMW/pg:vipcar/178029904.html

Teraz ďalšia otázka, máte niekto konkrétne skúsenosti s cabrio? Je v ňom vzadu viac miesta ako v coupé? Videl som pohľad z vrchu na cabrio a vyzerá to že v zadu je pomerne dosť miesta.

Akékoľvek rady, či pomoc ocením a budem nesmierne vďačný.
Vopred ĎAKUJEM :smile:

Užívateľov profilový obrázok
Pe-rfect
Auto: e30, e39, e21
Kraj: Trenčiansky

Re: Rada ohľadom kúpy E30

Piatok, 3. Mája 2013, 16:25

Tak, na cabrio moc nemysli, to na každodenné vozenie nie je ani náhodou, a tricka celkovo sa moc nehodí na každodenne behanie a ešte nie taka do 1000 € do ktorej ešte dva krát tolko minimálne dáš. Keď chceš 1,8i tak si pozeraj chromaky ktoré majú motor m10 (nesmrtelný motor) pretože v plastákoch je m40 a to je šijací stroj :mrgreen:
Prečítaj si: http://www.e30.cz/jak-si-vybrat-typ-bmw-e30
http://www.e30.cz/kucharka-aneb-vas-pomocnik-pri-nakupu-bmw-e30
Aktual.: e21 /e36 318i / Mini - Príbeh
Ex: e36 320i coupe - Príbeh
Ex: e30 318i cabrio - Príbeh
Ex: e30 325i coupe - Príbeh

Pedritos
Autor témy

Piatok, 3. Mája 2013, 19:36

Prečítal som si oba odkazy.
Z dôvodu akého nie je cabrio vhodné na každodenné jazdenie?
A sedan? Neviem, tak jedného chalana čo chodí každý deň do roboty na ňom poznám, a mám s tým dobré skúsenosti.

Ďakujem každopádne aspoň za nejaké rady.

VaNoS
Auto: Ne demande pas

Piatok, 3. Mája 2013, 20:28

Prečo by nebola E30ka na každodenné jazdenie? Ja som mal 318iT M40B18 štyri roky a chodil som na nej aj na záchod a priemerná spotreba bola tesne pod desať litrov. Pri týchto motoroch si treba dať pozor, lebo majú jednu konštrukčnú chybu a tou je ostrekovanie-mazanie vačkového hriadeľa, čím následne sa zoderú vahadlá, vytrieskajú Hydroštely a nakoniec sa zodere aj vačka a potom motor má zvuk jak šijaci stroj, neťahá a žerie a čo je horšie zle spaľuje a zakarbonováva motor. Okrem toho treba dať bacha aj na hrdzu, ale nie podbehy a lemy blatníkov, to je samozrejmé, ale hrdzu áčkových stĺpikov, potom do nej zateká a tým pádom je aj podlaha v riti, tak isto aj hrdza kapsičiek v kufri, zle sa to vyvára.

Pe-rfect
Auto: e30, e39, e21

Piatok, 3. Mája 2013, 20:33

Cabrio je auto výkendové, ktoré máš v garáži keď zasvieti slnko tak ho vytiahneš a užiješ si jazdu, vôbec nie na každodenné dranie, nebodaj keby ta niekde zastihne dážď alebo nejaký slušný občan, ktorý ti rozreže strechu kvôli rádiu a podobne, sedan/touring v pohode ako ale musíš si uvedomiť že to auto ma svoje roky, a aby si na ňom mohol bez strachu behať tak budeš musieť do neho dať nejaké peniaze + hocikedy ti môže niečo odísť (samozrejme že do toho auta nemusíš kúpiť nič a môžeš ho len drať, ale ja osobne by som sa bál chodiť na takom aute a bolo by mi ho ľúto, už pomaly veterána takto ničiť.) Každopádne môžeš auto využiť ako len chceš to je na tebe (napr. aj cabriom na stavbu a nosiť v nom cement a piesok :D ) , ale keby chcem tricku daily car tak si kúpim 324d spotreba 5l/100km. presne preto som písal že m40 nech nepozerá lebo väčšina ma už vymlátené hydroštely a myslím že generálka sa ani moc neoplatí keď za cenu generálky sa dá zohnať slušný motor z isa.
Aktual.: e21 /e36 318i / Mini - Príbeh
Ex: e36 320i coupe - Príbeh
Ex: e30 318i cabrio - Príbeh
Ex: e30 325i coupe - Príbeh

Pedritos
Autor témy

Piatok, 3. Mája 2013, 20:43

Áno pozeral som aj 324d, ale to veľmi dostupné na kúpu nie je, v podstate som nič aktuálne na predaj nenašiel :/ aj keď tá spotreba je priatelnejšia ako pri 318i, o dosť.

Simpson
Kraj: Košický

Sobota, 4. Mája 2013, 14:12

a myslím že ťahať z nemecka auto v hodnote 1000€ nemá zmysel...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných