Sobota, 6. Apríla 2013, 15:15
Nedávno som si na nete stiahol aktualizáciu máp do navigácie r. 2013. Ako isto viete je na 3 ks DVD. Slovensko je na disku č. 3, ktorý mi išiel bez problémov. No mal som cestu do štátu, ktorého mapy sú na inom disku. Vložil som disk č. 2 a po jeho spustení mi po chvíli ( - pozn. - presnejšie počas resetu, ktorý je pri zmene navigačných DVD potrebný...) očernela obrazovka i-drive - je stále čierna, len niekedy blikne na šedo[/u][/u][/u] ( - ako predtým pri naštartovaní, no nepokračuje rozsvietením, ale opäť očernie...).
Takže mi nefunguje i-drive, nejde vlastne nič súvisiace s displejom. Nehrá ani rádio, nehrá ani CD.
[u]Po stlačení tlačidiel "eject" sa nevysunie ani CD, ani DVD.
Ináč auto fungovalo aj jazdí bez akýchkoľvek viditeľných chýb a problémov.
Skúšal som to znovu resetnúť (- ako je to na originál BMW návode, ktorý je súčasťou balenia s aktualizáciami máp - súčastne sa stlačia obidve tlačidlá "eject" a tlačidlo na vypnutie rádia/potenciometer na pridávanie/uberanie hlasitosti ) a nič - stále to isté.
Skúšal som na chvíľu odpojiť batériu (- iba "-" pól ) a tiež nič - iba navyše jeden "bonus" - rozsvietila sa mi oranžová kontrolka s výkričníkom v strede trojuholníka nad ktorým je polkruhová šípka ukazujúca proti smeru hodinových ručičiek a nápisom 4x4 pod trojuholníkom...(- ktorá vôbec neviem čo znamená...).
Ja vidím dosť problém v tom, že ani jedna z mechaník nechce vybrať ani vložené CD, ktoré počas tej "inštalácie" druhého DVD síce nehralo, no bolo vnútri v CD mechanike a hlavne nechce vybrať ani to DVD, ktoré to myslím spôsobilo... Keď je všetko vypnuté a je iba vložený kľúč v zapaľovaní, tak z mechaník počuť ten charakteristický zvuk točenia - len neviem či CD, alebo DVD, alebo oboch...