... všetko o BMW ...
dushan napísal:na jesen som menil olej, po resete cez diagnostiku mi na pristrojovke ukazalo do dalsej vymeny 14000 km, ale na idrive 30000 km...
postupne som si vsimal, ze mi na pristrojovke skracuje interval do dalsej vymeny, konkretne som najazdil cca 5000 km a a pri starte mi ukazuje vymenu oleja za 2000km, co je skratenie o polovicu! musim k tomu dodat, ze nejazdim moc predpisovo a dost po meste...
fakt je mozne, aby pocitac na zaklade startov a stylu jazdy atd skratil interval o 1/2???
este som zabudol na idrive mi ukazuje 25000...som z toho KKT
ako je mozne, ze ukazuje 2 rozne udaje ohladom vymeny oleja??? mozeto byt nespravnym resetom? (diagnostika bosh a ten mechanik znej bol uplny mongol, podarilo sa mu to asi na 4X)
ViktorDDD napísal:Neboj e60 je natolik chytrá, že stanovuje výměnu oleje na základě jeho aktuálního stavu a ne za základě počtu kilometrůneviem ako s tými intervalmi, ale keď jazdíš po meste veľa a tiež športovo, tak olej meň max. tak po 10tis. km
airbone napísal:jj a nazabudnite ze do 545i treba dat poriadny olej, neze vas tam napadne liat 5w-30 !!!
ptz napísal:pri dalsej vymene oleja rozmyslam nad prechodom z origos BMW (castrol) oleja na znacku mobil. podla ich stranky, je odporucany mobil 1 0w-40.. cize u nas predavany Mobil 1 New Life 0w-40 mi vychadza ako spravne riesenie. uvidime, co to spravi
ptz napísal:
ako sa to prejavi na motore, ked sa do neho leje iba 5w30?
(myslim, ze do mojho sa od zaciatku daval iba 5w30)
pripadne aky by bol teda vhodnejsi? znacka, viskozita?