... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

E34 rozborka a zborka motora

Štvrtok, 7. Marca 2013, 14:47

Viete mi niekto povedat ci sa da na E34 (M50) zhodit vana s motorom v aute? Tak nejak sa postupne pripravujem a vybavujem na vymenu kruzkov, kedze to ziadny servisak nebude chcet robit, a ak ano zaplatim za to nezmysel. Rad by som keby sa dala zhodit vana bez nejakej demontaze motoru ci napravy z auta, predsalen to budem robit v garazi pravdepodobne len na najazdoch (=auto bude stat na kolesach). Hlavu dat dolu problem nebude, toho sa nejak nebojim, ale co prave s piestami? Motor von z auta nepripada do uvahy vobec, nemam na to ani miesto ani vybavenie.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Dendo
Auto: E30 325i

Re: E34 rozborka a zborka motora

Štvrtok, 7. Marca 2013, 15:20

Vana by sa mala dat dolu, popripade mozno bude treba pridvihnut troska motor (vychadzam zo skusenosti na E30). Kazdopadne robit taku robotu na ktoru sa chystas s motorom ktory je v aute bude troska gynekologia :D. Ale ist by to malo :wink:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

darklord
Autor témy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 15:25

Preco gynekologia? Hlava je dolu hned, tam neni o com. A ked bude dolu vana tak nevidim problem lahnut si pod to a povolit ojnice z klukovky. Neviem co viac by si s tym chcel robit. Gynekologia by bola dolovat ten motor z auta podla mna... Takto sa len vypusti olej a voda. pri motore z auta by to chcelo von prevodovku, rozpustit klimatizaciu, zhadzovat kapotu a ja neviem co vsetko este...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 7. Marca 2013, 15:31

musis co najviac zdvihnut motor, tj. poodpajat veci co to drzia, potom tu vanu von vysachujes, mozno bude potrebne zhodit aj nasavanie oleja, kedze su tam plechove prepazky na ktorych to bude drzat, ale ked zhodis kryci plech prevodovky mal by si to zatisnut smerom na kardan, a vana vypadne konecne von. potom ako vravis, lahodna robota, drzim palce nech niesu skurvene steny valca :thumbup:

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 7. Marca 2013, 15:48

tak tak, pridvihnuť motor, inak to nedáš von kvôli nápravnici,
ale, keď už zhodíš dole hlavu, a budeš mať aj kopu vecí už odpojených, tak vybrať samotný blok by nemal byť problém, vynaliezavosť nepozná hranice a nejaký stojan na vybratie motora sa už dá vyrobiť, lebo keby si mal aspoň jamu ale ležať pod autom nie je bohvie čo
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

darklord
Autor témy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 16:22

Bude dost co robit sa vymotat odtial s hlavou, proste neni miesto na hybanie s blokom z auta, neni jama, neni zdvihak. Kapota nebola nikdy sundavana a chcem aby to tak aj ostalo lebo napasovat ju nazad je vzdy marny boj ktory nedopadne nikdy tak ako bol original. To asi uz radsej zhodim napravnicu z karoserie, ak ovsam pojde povolit :lol: Pretoze ked sme tu mali auto na diely tak to bola hadam jedina vec ktoru sme proste z auta nedostali dolu. Motor z auta proste nepripada do uvahy.

starynovy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 16:29

tak sprav ako hovorim +ten plech na prevodovke, a vide von.. ja by som tiez ten motor nevyberal, to prida celkom dost casu navyse.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:00

keď máš zváračku tak si môžeš vyrobiť prípravok na pridvihnutie motora, niečo na štýl rozpery tlmičov ale do A-čka aby to bolo v strede vyššie, o neho zavesíš motor, povolíš držiaky a motor pridvihneš, potom bez problémov zhodíš vaňu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

darklord
Autor témy

Piatok, 8. Marca 2013, 18:49

Tak ona ked tam nebude hlava tak si myslim ze staci kolajnica z podbehu na podbeh a tych par cisel sa to bude dat dvihnut, dik za napad. Inak, neviete niekto ci staci na hlavu obycajny torx alebo treba nejaky specialny?

starynovy

Piatok, 8. Marca 2013, 18:54

najskor tam bude E-Torx.

darklord
Autor témy

Piatok, 8. Marca 2013, 19:36

Jasne viem ze je vonkajsi, ide mi skorej o to ci tam vojde obycajny orech s predlzkou bez problemu, ci tam nebude nejaka zrada typu potrebujes dlhy orch s uzkym hrdlom...

starynovy

Piatok, 8. Marca 2013, 19:43

miesta tam bolo dost, klasicky 1/2´´ od FORTUMu pasuje v pohode.

exzot
Auto: BMW e34 525TDS
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Marca 2013, 20:51

motor vyberes von aj z prevodovkou bez toho aby si odpajal klimu alebo daval dole kapotu a podobne :D to mam odskusane :D povolis silentbloky motora a prevodovky odpojis kardan a sup von :D (samozrejme hadicky a kable ale to robis aj ked davas dole iba hlavu :D) dokonca to ide robit aj vonku na dvore :D a podla mna to mas 100krat lepsie a pohodlnejsie ako sa jeba...t pod autom a dolovat vanu a potom povolovat ojnice a ked uz robis taku "go" tak ked bude vonku mozes nanom viac veci porobit nez len kruzky :D napr nieco ako ja :) je tam repas hlavy cerpadla turba nove su tam kruzky gufera vsetky tesnenia rozvody loziska a co ja viem co vsetko:D no proste vsetko prikladam par foto :D
darklord napísal:
Preco gynekologia? Hlava je dolu hned, tam neni o com. A ked bude dolu vana tak nevidim problem lahnut si pod to a povolit ojnice z klukovky. Neviem co viac by si s tym chcel robit. Gynekologia by bola dolovat ten motor z auta podla mna... Takto sa len vypusti olej a voda. pri motore z auta by to chcelo von prevodovku, rozpustit klimatizaciu, zhadzovat kapotu a ja neviem co vsetko este...
Prílohy
576325_408253732520884_327844035_n.jpg
523048_408253715854219_520201918_n.jpg

exzot
Auto: BMW e34 525TDS
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Marca 2013, 20:56

a este som zabudol dokaz ze to ide aj bez dakej inej demontaze :D
Prílohy
DSC_0227.jpg

starynovy

Piatok, 8. Marca 2013, 21:06

ta striebrenka sa mi nepaci, inak super :thumbup: inac podstatna zlozka tvojho uspechu je ten zeriav, motor z felicie vyderiem holymi rukami, ale toto ma s prevodovkou lahko cez 200kg =P~

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných