Zdravim pani. Vyskytol sa mi mensi problem. Posledne dni pozorujem zvlastne vrzanie zo zadnej casti auta, konkretne vodicova strana.
Vrzganie je pritomne ked :
1. idem pomaly (do cca 30km/h) cez mensie nerovnosti
2. Ked beriem zakruty v mensej rychlosti
3. Ked parkujem (mam automat) - pustim nohu z brzdy, auto ide samo a pocas manevrovania s autom to sem tam vrzgne.
4. Ked sa auto prehupne cez priehlbinu v interieri alebo ked prechadzam po nerovnom povrchu, tj. zvuk je sprevadzany pohybom kasne/komponentov napravy
Na rovnej ceste nebadam ziadne zvuky.
Ak by som mal zvuk opisat tak v interieri to pripomina stary koc/piratsku lod, je to hlasne tahave vrzganie. Povedal by som ze to vrzga +- ako plasty.
Zvonku to znie akokeby sa nieco kovove opieralo o iny kovovy predmet. Vrzga to ako ked som mal na aute stare pruziny a rukami som sa zapieral do kufra a triasol nim hore/dole.
Rad by som pripomenul ze na aute je novy podvozok (cca 15 000km) a menene komplet vsetky silentbloky na zadnej naprave (cca 5000km)
Napada ma ze to moze byt rucna brzda ? To vrzganie viem "nasimulovat" ked zaradim D, dam nohu dole z brzdy, auto sa zacne hybat a zatiahnem rucnu. Vtedy to na 0,5 sekundy vrzgne presne tak ako to vrzga pocas jazdy.
Dakujem za kazdu radu