... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

bobs
Autor témy
Auto: 320d-e46
Kraj: Bratislavský

predné ramená

Štvrtok, 31. Januára 2013, 18:57

Mám laicku otázku,bucha mi celý predok,ale tlmiče su ok,mal som to na zdvihaku a vyzera to tak že to budu silentbloky ale tie sa nikto nepodujme nalysovat nove takže odporučanie je kupit cele nove ramená,otázka je či kupit len ramená?obsahuju v balení aj tie gumy(silentbloky)?,otazka 2,kupit celu sadu obsahujucu aj všetky tie čapy,tyčky stabilizatoru atd?Dakujem za odpoved.mám E46,320d-2000

Zajo_JZ
Auto: E46 318i
Kraj: Žilinský

Re: predné ramená

Štvrtok, 31. Januára 2013, 19:54

Z najväčšou pravdepodobnosťou ti búchajú buď tyčky stabilizátora http://www.dsauto.sk/product/sk/Tycka-s ... dna-E46-Z4 alebo uloženie ramien http://www.autotechnik.sk/diel/35/predn ... ky-bmw-e46 .všetko sa to dá kupiť jednotlivo.Ked to budeš montovať tak uvidíš ako sú natom ramena ak by boli aj tie zle treba s výmenou počkať a objednať ramena a potom to spraviť naraz.Tu máš video ako sa meni to uloženie ramien http://www.youtube.com/watch?v=odMyDto-MFk

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Štvrtok, 31. Januára 2013, 19:55

silenty prelisovat je pohodicka, pochybujem ze ti to niekto odmietne spravit. ale rozbite silenty nebuchaju. buchaju capy. ked si mal auto dvihnute, bolo jednoduche zistit co presne je rozbite. Kazdopadne ak bucha cely predok, vymen ramena (obsahuju capy) aj silenty, aj tycky stabilizatora...a hlavne sa na auto na zdvihaku pozeraj s niekym, kto vie, na co sa pozera.

Užívateľov profilový obrázok
MirekG
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 31. Januára 2013, 23:28

Mám v nabídce všechny čepy zvlášť od Meyle. Silenty taky,...

zbytečné kupovat celé ramena, hliník bude pořád hliník...

fox1k
Auto: BMW

Štvrtok, 31. Januára 2013, 23:42

čapy lisovať už taká sranda nie je (hovorím o origo ramenách) :wink:

MirekG

Piatok, 1. Februára 2013, 07:48

Není to práce před panelákem na síldlišti, ale měl by ji zvládnout každý automechanik. Přijde mi nesmysl dávat za sadu ramen 6-10 tisíc když to jde vyměnit za 2-3 tisíce.

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Piatok, 1. Februára 2013, 08:09

MirekG napísal:
Není to práce před panelákem na síldlišti, ale měl by ji zvládnout každý automechanik. Přijde mi nesmysl dávat za sadu ramen 6-10 tisíc když to jde vyměnit za 2-3 tisíce.

len aby mechanik nezobral za prelisovanie capu raz tak viac ako za obycajnu vymenu ramena....

MirekG

Piatok, 1. Februára 2013, 09:11

ale kdeže..

Tybee
Auto: BMW E46 touring 2.0d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 1. Februára 2013, 13:37

preco neukazuju na videu,ako dali nové silenty hore na rameno.??Ja som mal dole celé rameno,a musel som na lise nalisovat silent.ani bohovy som nevedel rucne tam napchat..

duko

Pondelok, 4. Februára 2013, 19:58

Pri nasadzovaní silentbloku na rameno treba namydliť koniec ramena ,alebo použiť jar,potom to ide ľahko.

kingpyn
Auto: BMW 320d
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 7. Februára 2013, 20:04

Ja mám ten istý problém, samozrejme bol som s tým u nejakych "automechanikov" a tí mi povedali že jasne celé ramená maš v riti.. keď som to pozeral s kamarátom ten mi povedal že ramenám nič neni ale že to môže byť buď stabilizačné tyče alebo ti silenty, ale keď to je divné lebo niekedy keď idem rychlejšie a prejdem po jame, nič tlmič pekne vytlmí ale keď idem pomaly/železničné priecestie/ to sú také rachoty že až, tak ja fakt neviem

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Utorok, 23. Júla 2013, 07:19

Ja mam otazku.

Aj ja mam vybite capy na prednych ramenach. Ako tu pisete, daju sa vymenit len capy? Bol som v tom ze sa to da jedine na MEYLE HD, inak treba menit komplet rameno.
Pozeral som aj nejake nahrady u Strongflex, no nenasiel som.

Uz som viacmenej rozhodnuty pre Meyle HD, ale ak by predsa len bola moznost prelisovania, tak by som sa priklanal k prelisovaniu na srongflex (momentalne financie skripu a potrebujem nove letne gumy) - zastavam podobny nazor - Hlinik bude vzdy hlinik.

Co je pravdy na tom, ze sa daju capy prelisovat aj na origo ramenach?

Priapadne (zatial som to este nenasiel) na Meyle HD sa da vymenit vonkajsi aj vnutorny cap? Alebo len vonkajsi? Ak by to nemali byt oba, tak v tom nevidim vyznam...

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Utorok, 23. Júla 2013, 07:25

kingpyn napísal:
Ja mám ten istý problém, samozrejme bol som s tým u nejakych "automechanikov" a tí mi povedali že jasne celé ramená maš v riti.. keď som to pozeral s kamarátom ten mi povedal že ramenám nič neni ale že to môže byť buď stabilizačné tyče alebo ti silenty, ale keď to je divné lebo niekedy keď idem rychlejšie a prejdem po jame, nič tlmič pekne vytlmí ale keď idem pomaly/železničné priecestie/ to sú také rachoty že až, tak ja fakt neviem

To by chcelo poriadne poskusat na zdvihaku...zobrat pacidlo a pohybat napravami. Ja som mal to iste ako opisujes..Mal som natrhnuty hlavny silentblok ramena (ten zadny velky) Rameno pri vacsom pohupnuti , narazilo o prstenec co drzi silentblok.

Odporucam prelisovat za Strongflex...ale kym neskusis na zdvihaku, tak nevies co je pokazene.

Mpaketko
Auto: BMW E90 320d

Utorok, 23. Júla 2013, 12:48

Nazdarek,

Chystam sa menit prednu napravu a tlmice, kolko stoji montaz ci kolko trva, njake skusenosti ?

Dikes
Ex Auta
BMW E46 M Paket II 318d 2002
VW Golf IV Ocean 1.4 2005

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Streda, 24. Júla 2013, 20:37

Ahojte páni,

mám k tejto téme jednu, resp. dve otázky:
1, Sú ramená z 320D (M2 Packet) a z 330D (M1 Packet), obe autá po FL, navzájom zameniteľné?
2, Tí, ktorí máte s prednou nápravou viac skúseností, myslíte, či by sa dalo púvodné čapy z origo ramien odbrúsiť, následne vyfrézovať, a do otvorov v pôvodných ramenách nalisovať nové čapy napr. Meyle ?

Pýtam sa preto, lebo demontované originál ramená z 330D by som si vedel zohnať, taktiež s frézou by nebol problém. Po takomto repase by som mal sadu na výmenu do svojho Bawora, a opäť jeden demontovaný pár ramien na takýto "repas" buď do "foroty", alebo na vrátenie kamošovi do 330D. ( ten pred pár mesiacmi montoval ATEC - aká je to kvalita a výdrž?)
Možno je to šialený nápad, možno nerealizovateľné, možno to za tie peniaze nestojí, no prišlo mi ľúto takého kusa hliníka, zvlášť ak je to ešte aká taká kvalita od výroby...

Ďakujem za vaše názory.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných