... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
dodo73
Autor témy

Prečo BMW rady 7???

Sobota, 7. Júna 2008, 09:48

Posmelený klubovými kolegami som sa rozhodol k založeniu novej témy. Mojou snahou je priaznivcom značky BMW, ale aj náhodným čitateľom objasniť skutočnosť prečo niektorý ľudia silou mocou chcú mať BMW rady 7.

Už od samotnej myšlienky stať sa vlastníkom tohto auta som sa stretal u mnohých s krútením hlavy a nepochopením. Inak aj to bol jeden z dôvodov, ktorý ma viedol k registrácii v tomto internetovom spoločenstve. Podeliť sa o dojmy, skúsenosti mať pocit BMW spolupatričnosti a vieru, že ak bude „technicky ťažko“ bude mať kto pomôcť. Hlavne som potreboval zistiť odpoveď na otázku „Mama som naozaj iný ako ostatné deti???“. Prečo nechcem tak ako ostatný „fajnú“ Oktávku, Fiatík či lacnú a peknú Alfyčku. Skutočne nemám nič proti týmto značkám a už vôbec nič proti ich majiteľom, myslím, že väčšina z nás vrátane mňa tieto autá vlastnila a vlastní s patričnou hrdosťou, alebo prinajmenšom s dôvodom, ktorý je známy iba im. No tento príspevok je o BMW a dôvodoch, ktoré vedú majiteľov k ich získaniu. Snáď ešte jedna poznámka pre čitateľov, budeme sa baviť obstarávacích nákladoch 100 000 až cca 400 000 Sk, aj táto horná hranica je pre mňa osobne vysoká, ale každý sme inak situovaný s rôznymi možnosťami.

Takže privatizéri, rýchlo zbohatlíci, Ukrajinská, Ruská, Albánska a zvlášť pozdravujem našu najjužnejšiu vetvu podsvetia, ktorá patrí do NAŠEJ MAFIE, Slovenskej (teda si to myslím, ak máte niekto spracovanú organizačnú sústavu Slovenskej mafie a pridružených menšinových organizácii v excely tak to sem hoďte nech neumriem sprostý), lebo na všetko čo je Slovenské som ako Slovák obzvlášť hrdý a nedám si ju za nič. Tak pre tieto menované skupiny oznámenie:
- Nerehocte sa nad našimi problémami s orieškami a pistáciami v hube hlavne so zdravotných dôvodov. Lebo v prípade, že sa zadrhnete opäť prepuknú pouličné prestrelky a čistky na obsadenie vami uvoľneného miesta. To môže mať za následok život náhodne okoloidúceho. Preto, že guľka ktorú vypustíte so zbrane až toľko inteligencie čo vy nemá a preto nie je schopná rozpoznať čo trafí.
- Alebo viete čo??? ....... nečítajte to vôbec...................

Čo na tom aute vidíš? V prvom rade legendu s bohatou históriou! Mám v pamäti prezidenta Havla a jeho bordové BMW, našich „štátnikov“ , Rezešov auto park, film „KURIÉR“ či mega gíč filmovej ruskej produkcie „BAWORÁK“. Proste legenda noblesy dokazujúca vrchol technickej dokonalosti vtedajšej doby, bez rozdielu aký snob, pablb alebo vážený a vplyvný ľudia ich vlastnili. Nad čím nám vtedy tiekli sliny prúdom, dnes je reálna možnosť takéto auto vlastniť. BMW 7 vnímam ako ohrozený živočíšny druh, nutný záchrany. Tento pocit mám asi vypestovaný od čias kúpy mojej 7-mičky. Kedy som cítil obrovskú potrebu vytrhnúť túto krásku z pazúrov „netvora“ (majiteľa, ale o tom je iný príbeh http://bmwklub.sk/viewtopic.php?t=7183 )

To auto je veľké! Pojem veľkosti je subjektívny. Nebudem chrliť a zaťažovať vás s číslami. Ale, nech každý aspoň trochu bádavý porovná údaje o veľkosti Oktávky kombi s týmto modelom BMW a potom zhodnotí o koľko je 7-mička väčšia ??? Nemienim presviedčať milovníkov áut typu MORIS, len sa snažím o vysvetlenie pohnútok nás milovníkov toho to modelu. Myslím, že o vnútornom priestore, pohodlí, kvalitnom odhlučnení, skvelej výbave a kvalite dielenského spracovania sa baviť nemusíme. Ide predsa o vlajkovú loď BMW.

To auto je staré! Dôvody pre ktoré nesúhlasím s týmto tvrdením sú popísané v rubrike Technické okienko. http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=7195 K tomuto len kratučkú poznámočku. Nemusí platiť vždy pravidlo, že čím mladší ročník tým lepší technický stav. Preto by som sa zameral viac na stav auta ako na rok výroby. Aj z novšieho ročníku auta je lajdák schopný behom krátkej doby spraviť vrak!

Predražené náklady na servis! Tu si počkám na vaše reakcie. Ale môj subjektívny názor je taký, že cena náhradných dielov dramaticky neodskakuje od ostatných áut. Toto si dovolím tvrdiť, majiteľ BMW 725, ne privatizér a ne zbohatlík bežne odchovaný na sobotňajšom obede, ktorý sa dojedá cca do stredy. Myslím, že každý kto mal aj iné auto (okrem Felície) tieto slová potvrdí. Skutočne som doteraz menil bežné veci (okrem prvotných nákladov na opravu auta, tu chcem poďakovať Heňovi z MARTINA, ktorý mi veľmi pomohol a vďačím mu za face lift) a žiadne sklamanie sa nekonalo. Auto sa každodenne používa.

Myslím, že takáto vzorka argumentov od nechápavých, prečo BMW 7 stačí. Ak niekto, má otázky tak sem s nimi. Nikdy si nedovolím nadraďovať tento model nad ostatné, páčia sa mi na dupané cupé, o modeloch rady 5 ani nehovorím a na starobu si určite zoženiem cabrio. Cieľom tohto klubu je predsa ľudí zbližovať nie rozdeľovať, vážim si každého nadšenca bez rozdielu obstarávacej ceny auta. Snažím sa, len spropagovať BMW rady 7 do povedomia ľudí a presunúť ho s kategórie „to nie je pre mňa“ do kategórie „bežné auto ktoré môžem mať, stojace za zamyslenie“. Toť vsjo. Haleluja.

Ešte na okraj. Blahoželám všetkým, ktorý mali tú trpezlivosť a dočítali to až sem. Verím, že niekedy dôjde k priaznivej konštelácii hviezd a stretneme sa osobne. Najlepšie v typicky „Slovenskej atmosfére“ takýchto prevažne chlapských stretnutí, nech už zámienka bude akákoľvek. Pretože, pred manželkou tento najprirodzenejší „sací mužský reflex“, musím povzniesť minimálne na úroveň „klubového stretnutia“. Hihihi :lol:
BMW 725 TDS

Zajo
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Sobota, 7. Júna 2008, 15:36

Lebo je to vlajkova lod, lebo je to lod, lebo je to limuzina, lebo je to extra komfort, lebo je to dizajnova klasika, lebo je to klasika, lebo kto sedi v 7er sa citi nadradeny... O tom by sa dalo vela, nietko povie "fuj, to je hnus" iny povie "to je krasa, cisty styl". 7er je malo, a ja sa naozaj divim preco :?:
Mna by skor zaujimalo preco clovek nechce 7er. Podla mna taka E38 728i manual je velmi schopne rodinne auto. Iked, trocha ine ako ostatne :D

Oldman
Auto: E46 325 TI, E46 320i
Kraj: Žilinský

Sobota, 7. Júna 2008, 16:13

Dodo, začínaš ma štvať :D máš pútavý štýl, dobre sa čítaš, ale pochop, nemááááám len teba. Ja odpoviem prečo nie sedmu. Ja nie som na ňu ešte dosť starý. Proste som stále športovec, aj keď kvoli kolenám budem za chvílu na vozíku, proste cupé bezvadne vyhovuje mojej povahe a potrebe občas sa vyblbnúť :D A sedmu nepotrebujem ani z rodinných dovodov.Inak, všetky plusy uznávam, o mínusoch neviem, a sedmu si kúpim k osemdesiatim narodeninám :D :D :D \:D/
compakt E46 325 TI Individual ,e46 320 touring

BaDDog

Sobota, 7. Júna 2008, 23:17

Miky e30 napísal:
Dodo, začínaš ma štvať :D máš pútavý štýl, dobre sa čítaš, ale pochop, nemááááám len teba. Ja odpoviem prečo nie sedmu. Ja nie som na ňu ešte dosť starý. Proste som stále športovec, aj keď kvoli kolenám budem za chvílu na vozíku, proste cupé bezvadne vyhovuje mojej povahe a potrebe občas sa vyblbnúť :D A sedmu nepotrebujem ani z rodinných dovodov.Inak, všetky plusy uznávam, o mínusoch neviem, a sedmu si kúpim k osemdesiatim narodeninám :D :D :D \:D/

Ja som si ju kúpil o 2-3mesiace skôr ako darček k narodeninám.... k mojej 21-ke... 8) (ale asi som už starý chren) :lol:

Ale nie... bol to moj velký sen... to auto má stále pre mňa rešpekt ako pre niekoho e30... proste aj ked skúsi novšie... vráti sa k nej...

Ale sranda je to...že už ked som chodieval do školi som ju stretával a obdivoval.... potom som k nej došiel ako hluchý k husliam.... náhodou...

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Nedeľa, 8. Júna 2008, 04:56

7er ma jednu vaznu chybu...totiz v nej sa ma sediet vpravo vzadu...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

dodo73
Autor témy

Nedeľa, 8. Júna 2008, 14:03

fioro napísal:
7er ma jednu vaznu chybu...totiz v nej sa ma sediet vpravo vzadu...

:lol: :lol: :lol: máš úplnú pravdu, už viem akú ďalšiu métu v živote chcem dosiahnuť :D :D :D
BMW 725 TDS

mikmik

Nedeľa, 8. Júna 2008, 20:24

Sedmu preto, lebo 7 je štastne čislo. A BMW 7 neni auto ale štyl. A že niekdo hovorí že to je to dlhé, široke a ťažke. To my nevadi. V praci mám auto ktoré má 18m a važi 50t. Takže 7ma je pre mňa idealna.

dodo73
Autor témy

Pondelok, 9. Júna 2008, 06:07

Chlopi je príjemné byť "BMW 7er pozitívny", tak nech je nás čo najviac \:D/
BMW 725 TDS

Zajo

Pondelok, 9. Júna 2008, 06:45

Zaujimalo by ma co je s trojlitrovou benzinovou motorizaciou take zvlastne ze nikto o nej nehovori, nikto ju nema, nieco na tom bude nie? Podla mna 730i staci na dobre zvezenie, je to V8 a ma to celkom priaznivu spotrebu.

BaDDog

Pondelok, 9. Júna 2008, 09:17

Zajo napísal:
Zaujimalo by ma co je s trojlitrovou benzinovou motorizaciou take zvlastne ze nikto o nej nehovori, nikto ju nema, nieco na tom bude nie? Podla mna 730i staci na dobre zvezenie, je to V8 a ma to celkom priaznivu spotrebu.

Väčšino každý siahne po strede (výkon/spotreba) 740i...poprípadne po legende... 750...

Takysto 728 je dost málo k videnu.... ale ako si napísal... 730 stačí.... takisto či 725tds/728/730 a pod...

Btw: a kolko na tom robíš spotrebu... ?

Zajo

Pondelok, 9. Júna 2008, 10:03

BaDDog napísal:
Väčšino každý siahne po strede (výkon/spotreba) 740i...poprípadne po legende... 750...

Takysto 728 je dost málo k videnu.... ale ako si napísal... 730 stačí.... takisto či 725tds/728/730 a pod...

Btw: a kolko na tom robíš spotrebu... ?

Ja robim spotrebu na inom aute ako BMW, ale na Bave sa pracuje a dosiel som vas tu pootravovat nech si vyberem take Bavo s ktorym budem dlhsiu dobu spokojny :roll:
4.4L no podla mna to je do mesta zbytocne velky vykon, ja jazdim 90% mesto a este chcu zaviest 50km/h to si uz mozme vymenit auta za bycikle. A ja by som si furt masiroval chrbat plynovym pedalom a spotrebu 20+ no kde sme :lol:

k4mz1k

Pondelok, 9. Júna 2008, 13:41

dodo šupove riadky píšššes, len tak dalej :) to jak raz zacnes citat, neda sa skoncit. inak BMW rady 7 je aj moj sen, ktory si raz ked budem starsi splnim...
E36 320iA
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Zajo

Pondelok, 9. Júna 2008, 15:21

Kazdy si 7er spaja so starsim vekom, nieco na tom asi bude :lol:

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Júna 2008, 15:24

nebola by skratena verzia? :roll:

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Pondelok, 9. Júna 2008, 16:02

mal som sedmu rok a pol a som rad ze som ju mal, zistil som ze take auto njeje premna..
toto je cisto subjektivny nazor prosim nevytrhavat z kontextu a nenapasovavat na vase potreby..

- prva chyba bol automat. automat patri do ameriky. co nema spojku njeje pre mna auto..
rozmyslal ci si nebudem strikovat alebo nieco.. po zoslapnuti plynoveho pedala som sa nudil..
- hocico pod 328 ma sice nepredbehlo ale bolo to dost citit na spotrebe..
- ano 7ma je styl a velmi sa mi paci ale ma jednu velku nevyhodu - vaha,
rozbiehat dve tony na osemdesiat a vzapeti brzdit je stylove ale nie je to to prave orechove,
do mesta pre niekoho kto spravi denne 4 studene starty a po kazdom prejde 4 km to nie je ono..
- gumy to nepalilo ale trhalo.. 300 koni patri do lahkeho auta..
- samosvor na to nezozenies.. ked bolo mokro, dalo sa to na kruhaci poslat bokom, ale..

ale trocha mi chyba, ked sa v nej polovicka vozila aspon som sa o polovicku nebal, vedel som ze v malom tanku 740iA je v bezpeci..

ano, bol to zly vyber ale pomohol mi najst sa a teraz mam auto,
o ktorom od kedy ho mam som ani raz nezapochyboval ze by existovalo ine vhodnejsie..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných