http://www.youtube.com/watch?v=lybt52X2Kq4&feature=plcpkvalita nie je dobra,tocil som to rano o 2h. Motor pradie,vyzera to super,neviem sa dockat,ked ho prebehnem...,dufam,ze este tyzden.
Skusim to popisat,ako to prebiehalo od zaciatku. Myslienka,vymenit motor,ma nadchla uz v roku 2008,ale dostal som sa k tomu,este len teraz. Auto som kupil este v roku 2008,je to hladky sest valec non-turbo,z dovodu stavania domu,kedze auto malo namontovane tazne,bola to vyhoda....mozem povedat,ze to uz ma za sebou,e30ky sa mi pacili,este ked som bol v mladsom veku.Mal som ich od 1.6i az po 2.0i cabriolet.Auto doma stalo,bo ja v zahranici a ono doma,rozhodnutie padlo.Zobrat ho zo sebou....,vylet cez celu Europu na 23 rocnom aute,bol prijemny a pohodlny.I ked sme chytili rannu spicku v Parizi cez 3hodiny,inak v pohode.Priemerna spotreba 6,2l/100km,nie zle..?? Auto s tymto motorom neslo zle,2.4d je dobra,pokial sa neponahlate. Clovek nemusel vidiet,ze idem do kopa,spotreba automaticky sla hore a rychlost dole...
k veci,
darcu organov som kupil lacno,kedze bolo prehrdzavene do spiku kosti a stalo 6 rokov pod stromami,podla historie servisu,ma,teda mal by mat necelych 160km,auto muselo byt odtiahnut,z dovodu vymontovania dielov v prednej naprave.
Je to rocnik 1993 e34 525td. Najlepsii darca organov,aky moze byt,z dovodu dobre tvarovanej olejovej vani,325td s ma opacne otocenu. Drziaky na motor su origos z 325tds,daju sa kupit lacno,tusim okolo 50e
Silentbloky som objednaval na e34 m52 520i 24v.Prevodovka pasuje na 100%,nic okolo toho netreba robit.Najhorsiou vecou,ktora ma trapi,je kardan. Musi byt pouzity z e34 alebo e36 tds,samozrejme sa musi skratit a profesionalne zavarit a vyvazit.Diferencial som rozmyslal pouzit moj,koncovy prevod mam okolo 3,45 ak sa nemylim,cize vysoke otacky mi nevonaju,rozhodnutie padlo na e34 tds diff,ktory ma 2,65 koncovy. Treba si zaobstarat,zadny hlinikovy kryt na e30 325i s 8 dierami na sroby,inak sa to nazyva aj medium size diff cover a treba ho prisrobovat na e34kovy diff.