... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Jao
Autor témy
Auto: BMW E39 525d
Kraj: Bratislavský

Chyba EWS - nejde nastartovat

Pondelok, 10. Septembra 2012, 23:59

Ahojky,
Mám problém s EWS.
V Inpe sú nasledujúce chyby.
inpa-errors.jpg
inpa-errors.jpg (104.79 KiB) 6751 zobrazení

Môže spôsobiť problém s imibilizérom slabá baterka ?
V zime som mal problém aj s čerpadlom pod vodičom.
Naposledy upravil/-a Jao v Utorok, 11. Septembra 2012, 21:32, upravené celkom 2 krát.
BMW E39 525d touring exclusive

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Chyba EWS - nejde nastartovat

Utorok, 11. Septembra 2012, 10:27

treba urobit sparovanie disom......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

starML
Kraj: Zahraničie

Utorok, 11. Septembra 2012, 10:50

INPA to taky umí spárovat. Pokud se ovšem zase nejedná o čerpadlo, jako tady bmw3-e46/ews3-isn-number-error-pomozte-prosim-t67524.html
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Jao
Autor témy

Utorok, 11. Septembra 2012, 11:06

Čerpadlo mám už pripravené na výmenu. No v Inpe pri diagnostike DDE je aj po resete stále chyba EWS . Ews modul chybovú hlášku nevypisuje. V INPE mi párovanie nedovolí, alebo to neviem.
DIS by asi povedal viac, ale to by som musel dať naložiť auto a odviezť ho k diagnostike.
Dá sa to aj opačne ? (DIS k autu).

starML

Utorok, 11. Septembra 2012, 12:03

Podívej se do té INPA, někde tam je EWS Sync a dělá to to samé, jako DIS. Nastaví v EWS a DDE první kód, který po odsouhlasení klíčem umožní start motoru a potom už si zase geneguje a zapisuje vlastní kódy. Samozřejmě jde o aktuálnost dat v diagnostice.
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Jao
Autor témy

Utorok, 11. Septembra 2012, 18:39

Ahoj StarML
Dakujem za info.
Tak som odinstaloval Inpu a instalujem znovu. Vo verzii 5.0 som nic nenasiel ohladom EWS sync.
Tak zatial Bawo bez zivota :cry:

aktualizované:
V Inpe už funkciu synchronizácie mám. Ale baterka je skoro úplne vybitá, už to má asi za sebou po 10tich rokoch.
Tak to neviem vyskúšať. Vymením čerpadlo, baterku a uvidí sa.

starML

Utorok, 11. Septembra 2012, 21:50

Začni s tou baterkou. Podle mne už je tak vytrápená startováním, že už není dostatečné napětí na komunikaci EWS-DDE natož na otevření vstřikovacích ventilů.
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

djkuko4
Auto: 525d touring E39
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 08:01

sorry ze v tejto teme sa opytam hned aj na moj problem ale nechcem zbytocne zakladat dalsiu temu
takze ked som kupil auto tak som dostal k nemu 2 kluce a to jeden klasicky diamant a druhy taky sivy lenze s diamantom otvaram auto (DO) nestartujem s nim a so sivym startujem. Pytam sa ako je mozne ze mu ten diamant prestal tocit auto co sa stalo s tym immo? dakujem mohol sa sam od seba pokazit?
Obrázok

Jao
Autor témy

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 12:43

Ahoj,
Ja to momentálne tiež tak používam. Mám diamant na štartovanie, ale otvoriť dvere nemôžem - vybitá baterka v kľúči. Mám ale iný kľúč z bývalej 7-mičky spárovaný s centrálom a používam ho len na otváranie. Na štartovanie nejde jednak kvôli inému výbrusu a hlavne kvôli inému imobilizéru.
Chcem ale skočiť do BMW a objednať si pre istotu druhý kľúč. Keď mi ho dodajú, v prvom diamante vymením baterku a budem mať kľúče dva.
Sú nasledovné možnosti
Klúčom z iného auta po spárovaní vieš ovládať centrál, ale nevieš štartovať - iný imobilizér.
Klúčom s dobrým imobilizérom vieš štartovať aj s vybitou baterkou v klúči, ale nevieš ovládať centrál.
Klúčom s baterkou a imobilizérom nemáš žiadny problém, až kým Ti EWS nevyhodí chybu 7669 ako v mojom prípade :-)
Takže buď to máš ako ja, alebo nemáš šedý kľúč spárovaný s autom.
Tu máš postup na spárovanie:

1. odomkni auto
2. sadni dnu a zavri dvere
3. daj kluc do zapalovania a otoc ho do polohy I. maximalne na 5 sekund
4. vyber kluc zo zapalovania
5. stlac tlacidlo odomykania a drz ho stlacene
6. stale drzis stlacene tlacidlo odomykania a zaroven druhou rukou stlac trikrat kratko zamykanie
7. pusti tlacidlo odomykania
8. auto by malo odmknut a zamknut dvere ako potvrdenie sparovania

ak chces sparovat viacej klucov.. zopakuj postup od bodu 5 do 30 s od posledneho kluca

Inak dnes mi má doraziť nová baterka (z Moravy lacnejšie aj s dopravou), tak som zvedavý či poriešim to EWS.

djkuko4
Auto: 525d touring E39
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 17:07

Jao napísal:
Ahoj,
Ja to momentálne tiež tak používam. Mám diamant na štartovanie, ale otvoriť dvere nemôžem - vybitá baterka v kľúči. Mám ale iný kľúč z bývalej 7-mičky spárovaný s centrálom a používam ho len na otváranie. Na štartovanie nejde jednak kvôli inému výbrusu a hlavne kvôli inému imobilizéru.
Chcem ale skočiť do BMW a objednať si pre istotu druhý kľúč. Keď mi ho dodajú, v prvom diamante vymením baterku a budem mať kľúče dva.
Sú nasledovné možnosti
Klúčom z iného auta po spárovaní vieš ovládať centrál, ale nevieš štartovať - iný imobilizér.
Klúčom s dobrým imobilizérom vieš štartovať aj s vybitou baterkou v klúči, ale nevieš ovládať centrál.
Klúčom s baterkou a imobilizérom nemáš žiadny problém, až kým Ti EWS nevyhodí chybu 7669 ako v mojom prípade :-)
Takže buď to máš ako ja, alebo nemáš šedý kľúč spárovaný s autom.
Tu máš postup na spárovanie:

1. odomkni auto
2. sadni dnu a zavri dvere
3. daj kluc do zapalovania a otoc ho do polohy I. maximalne na 5 sekund
4. vyber kluc zo zapalovania
5. stlac tlacidlo odomykania a drz ho stlacene
6. stale drzis stlacene tlacidlo odomykania a zaroven druhou rukou stlac trikrat kratko zamykanie
7. pusti tlacidlo odomykania
8. auto by malo odmknut a zamknut dvere ako potvrdenie sparovania

ak chces sparovat viacej klucov.. zopakuj postup od bodu 5 do 30 s od posledneho kluca

Inak dnes mi má doraziť nová baterka (z Moravy lacnejšie aj s dopravou), tak som zvedavý či poriešim to EWS.

dakujem za odpoved ale mozno si ma zle pochopil mne dialkove na diamante ide ale nestartuje a ten sedy dialkove nema ale zasa startuje
Obrázok

Jao
Autor témy

Piatok, 14. Septembra 2012, 20:13

starML napísal:
Začni s tou baterkou. Podle mne už je tak vytrápená startováním, že už není dostatečné napětí na komunikaci EWS-DDE natož na otevření vstřikovacích ventilů.

starML trafil si to presne, klobúk dolu. Po výmene novej baterky a po spárovaní DDE a EWS to chytilo na prvý krát.
Potešil som sa, lebo som si myslel, že som si niečo prepísal v DDE. Už som si ale urobil zálohy :thumbup:

Ďakujem Ti za ochotu pomôcť a za presný tip.

starML

Piatok, 14. Septembra 2012, 22:44

Diagnostiku a zvláště kódování je třeba dělat jedině s připojenou dobrou nabíječkou, která zabezpečí palubní napětí 13,6 Voltu a více. Bez nabíječky jde maximálně smazat servis oleje, inspekci nebo chyby. Po půl hodině diagnostiky bez nabíječky může být baterka OUT, diagnostika začne vyhazovat chyby a kódování se nemusí podařit, naopak více věcí pokazit. Už se mi stalo, že kolega po diagnostice ani nenastartoval.

Obrázok

Jao
Autor témy

Sobota, 15. Septembra 2012, 07:21

Baterka mala bez záťaže 11.3 V. Štartér ešte točil, ale ako hovoríš jednotkám to už asi nestačilo.
Teraz s novou baterkou 12.7 V. Nabudúce teda už len s nabíjačkou. Ďakujem za dôležité info.

Straider
Auto: BMW 520i E39

Štvrtok, 14. Februára 2013, 10:28

Zdravím, řeším úplně stejný problém. Připojil jsem dost pochybnou diagnostiku, kterou nejen že jsem ani nerozjel, ale totálně jsem si vybil baterii a od té doby nemůžu auto (BMW 520i E39) nastartovat. Baterka je OK, startér točí, ale motor se prostě nechytne. Na diagnostiku se ani nedostanu. Neznáte někoho (nejlépe z ČR a JM kraje), kdo by mi přijel domů s diagnostikou a dal to zase dohromady? Předem děkuju za odpověď.

P.S.: Vím, že to je slovenské fórum, ale třeba máte někdo nějakou dobrou známost. Zkusit se musí všechno.

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 14. Februára 2013, 11:50

Odkial si?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní