Minulomesacna skusenost:
Na dialnici pri Zamarovciach som chytil
kamienok mimo zorneho uhla od osobneho vozidla z Litvy. V tom momente som nepostrehol poskodenie na celnom, tak som ich ani nezastavoval a bohvie ci by mi vobec zastavili (ja sam by som asi nikomu nezastavil na dialnici, hlavne nie ciernemu BMW)
Doma ked som ocistil okno od zasrateho hmyzu, tak som nasiel
4mm dieru s tromi 10mm lucmi vnutornej praskliny. Kazdopadne v aute cierna skrinka,
kamerovy zaznam aj s SPZ. Nakolko som auto predaval, hned som to chcel riesit, tak som siel na
bezplatnu prehliadku do Hornetu. Vyjadrili sa, ze sa to bude dat opravit, nie je to v zornom uhle, ALE nakolko je to vnutorna prasklina, tak by som nemal pouzivat klimu, ked vonku pecie, lebo je dost pravdepodobne, ze sa to zvacsi.
PZP/KASKO mam v kooperative a minuly rok som si
pripoistil aj celne. Volal som likvidatorovi (znamy), oboznamil ho so situaciou. Kamerovy zaznam hned zamietol, nakolko
nebola spisana skodova udalost, a teda plnenie z PZP nie je mozne, a vo vseobecnosti aj pri spisanej udalosti velmi komplikovane (casovo a adminitrativne) pri cudzokrajinom vozidle.
Informoval ma, ze ak to pojde z pripoistenia, tak opravu mam zdarma alebo
vymenu s fixnou spoluucastou 16,60€ a ubezpecil ma, ze v tomto pripade sa skodova udalost
nezaznamenava do mojej historie skod, a teda to nebude mat vplyv na cenove ponuky PZP/KASKO na buduce vozidla.
Po telefone sme spisali nahlasenie skodovej udalosti s naslednou oficialnou obhliadkou v Hornete, kde sme to "vyhodnotili" ako nutnu vymenu celneho okna. Vyziadal som si
OE Saint-Gobain Sekurit, okno naskladnili do 48 hodin, Montaz 30 minut + 60 minut cakania kvoli lepu. Fakturu vystavili na cca 500€, ale
platil som len 16,60€, zvysok poslali priamo na kooperativu. Po mesiaci prislo vyrozumenie, ze skodova udalost bola uspesne zlikvidovana.
SMOOOTH as FUCK! 
PS: nakolko som sa ohanal paragrafmi, tak likvidator ma informoval, ze ak mam malo vzrusa v zivote, tak si mozem narokovat uhradu spoluucasti cez PZP vinnika / s tym kamerovym zaznamom cez sud. Ale bude to uz moje bremeno dohladat si vinnika cez zahranicnu SPZ... no thanks.