... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
JessyJezz
Autor témy
Auto: BMW 320 D e46 pred f
Kraj: Banskobystrický

32d TOTALNE POKAZENY MOTOR

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 18:34

Pred cca 4 dnami sa my pokazilo v atrch na dovolenke turbo , pravdepodobne elektroniky ovladane klapy sa zasekli na 3,5 tisic otačkach. Z dovolenky som na tom išiel ako na hadkom disly, turbo sa snažilo ale ten vykon neprišiel . V utorok som ho išiel zaviest do servisu BMW z LC pred Zvolenom auto začalo dimit, bieli dym. Zdochlo a nedalo sa naštartovat. Do BB ma odtiahli . Vymenili turbo a vyzeralo to všetko že bude ok. Ale potom my volali že cele auto je kompletka ! Motor čáves! Treba nový. evraj roztrhlo piesty! Ak by ste dačo o to vedeli, aebo vedeli motor na predaj.......
BMW E46 320d 2000

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Re: 32d TOTALNE POKAZENY MOTOR

Piatok, 3. Augusta 2012, 08:11

uff, to je neprijemne. kolko si mal najazdenych km?

tu je 320d na predaj:
http://bobostyling.sk/generate_diely.php?mdl=11

alebo sa spytaj aj tu: www.norik.sk/sid/3/Kontakt
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 3. Augusta 2012, 09:04

odidene turbo, ok... ale co je to "roztrhane piesty"? To ti ozaj tak povedali v servise? A nemysleli nahodou prepalene piesty? Lebo podla tvojho popisu pod avatarom ("320d + chip") by som tomu aj bol ochotny uverit ;)

Kazdopadne uprimnu sustrast a dufam ze sa podari zohnat dobry motor.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

matei

Piatok, 3. Augusta 2012, 09:27

oúúú, to je dosť neprijemné.. tiež mi to nedáva zmysel ako môžu vyzerať roztrhané piesty, ale určite daj potom vedieť čo to nakoniec bolo, prípadne čo mohlo byť príčinou..

tak sa drž pri hľadaní nového motora :wink:

xH4wK
Kraj: Košický

Piatok, 3. Augusta 2012, 09:31

asi preto ze si jazdil s dodrbanym turbom a lopatky sa dostali do priestoru spalovania, dodrbali piesty ... ci ?
Naposledy upravil/-a xH4wK v Piatok, 3. Augusta 2012, 10:08, upravené celkom 1 krát.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 3. Augusta 2012, 09:50

Mňa by teda v živote nenapadlo ďalej jazdiť s autom, kde sa mi dodrbkalo turbo.
](*,)
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

matei

Piatok, 3. Augusta 2012, 10:37

xH4wK napísal:
asi preto ze si jazdil s dodrbanym turbom a lopatky sa dostali do priestoru spalovania, dodrbali piesty ... ci ?

presne toto ma tiež napadlo.. lebo viem si predstaviť, že by to tam mohlo narobiť poriadnu šarapatu #-o no tak či tak daj vedieť..

ono sa to síce povie, že keď sa náhodou niečo stane s motorom tak určite nebudeš pokračovať ďalej v jazde a hodíš to hneď do servisu.. ale keď sa ti podobná vec stane niekde v krkahájoch, nie to ešte v zahraničí, v aute máš navyše rodinu ktorá chce byť čím skôr doma, tak si povieš že to hádam poťáhne domov a počká do servisu.. niekedy síce poťáhne domov ale do servisu už nie..

alexion
Auto: E36 2.8i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 3. Augusta 2012, 12:38

uprimnu sustrast.
budem asi offtopic ale aj pre taketo veci co sa stali s tym dieslom mam radsej atmosfericky benzin, ktory nie je tak nachylny na podobne poruchy.
nadruhu stranu ak si to mal "odborne" nacipovane tak to asi neprospelo tomu motoru.

xH4wK
Kraj: Košický

Piatok, 3. Augusta 2012, 12:44

Jednoducho chip zvysil opotrebovanie turba a to ze po tom ako turbo slo do teplych krajin tak na nom este jazdil ... to sa ti stane kludne aj na benzine ak sa tu nieco pokazi a ty s tym este budes jazdit :)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 4. Augusta 2012, 10:26

Jednoducho povedané v E90,E87 su mitsubishi turba a tie vydržia tak okolo 150 000-200 000km, činska sračka....u nas každe druhe turbo na repas je z E90.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

valer750
Kraj: Prešovský

Sobota, 4. Augusta 2012, 13:50

čiže najprv ti povedali, že to bude ok a potom motor totalka? sanie bolo vycistene od oleja? mali ho dolu, alebo iba vymenili turbo? lebo ak to nevycistili, tak motor nasal olej, spustil sa samozapal a az TO bolo dovodom, preco sa odjebal motor...skus si to preverit
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

CRX160
Auto: E61 535d touring

Sobota, 4. Augusta 2012, 14:26

Nevidim dovod preco menit cely motor ked su prepalene piesty ... podla mna to bude tak maximalne jeden a mozno jeho kusky v otackach vleteli naspat do sania a dostali sa aj k ostatnym valcom a trochu poobijali piesty ... tak staci podla mna vymenit piesty (ked niesu poskriabane steny valcov) a skontrolovat ventili ci niektory neohlo a hlava ci nieje niekde prasknuta ... ale to je asi az privelmi katastroficky scenar ... potom zhodit vanu .. vycistit ju od kuskov kovu a aj saci kos olejoveho cerpadla a je to ... napr minule som videl 120d-cko kde vsetci vraveli ze motor je totalne v prdeli lebo na dialnici sa roztrhla rozvodova retaz v 140ke a potom system start stop skusal dalej startovat .. a nakoniec stacilo vymenit retaz a dve zdvyhatka ventilov lebo boli zlomene a motor jazdi bezproblemovo uz pol roka ... cena opravy 109 eur .... cize netreba sa hned plasit a stresovat z reci servisakov ... pokial to maju rozobrate vsetko a podla toho zhodnotili ze je to v prdeli vsetko tak to je ina rec ...

JessyJezz
Autor témy

Sobota, 4. Augusta 2012, 19:33

tak teras to trošku objasnim... Mne sa to stalo na dovolenke v tatrách . Vratili sme sa do hotela po kratkej ceste CCA 4km vypol som motor a bolo počut elektronicke cvakanie . Ked som na druhy den naštartoval auto a ked som obiehal , zistil som že auto nema vobec žiaden výkon , Potom sme zistili že to asi budu klapky turba, zasekli sa cca na 3,5 tisic otačkach. Volal som mechanikovi do BMW a popisal mu závadu , on povedal že na tom možem jazdit. Ked som o 4 dni išiel z LC do BB do servisu BMW auto začalo dymiť biely dim! (dostal sa olej do turba). to sa my stalo v ZV. zo ZV ma odtiahla odtahovka do BB a na druhy den my volali že to bude ok že vasi postači vymenit turbo , a na den nato že auto je cele v koncoch , celý motor treba vymenit ! dalo by sa to sic všetko poopravovať a povimieňať, ale to b všetko stalo asi tolko čo nové auto a itak by to nebolo 100% , tam sa mohlo poškodit strašne veľa veci a určite aj poškodilo ! Jedina možnosť je nový motor
BMW E46 320d 2000

valer750

Sobota, 4. Augusta 2012, 21:08

jessy neviem ako velmi vidis do prace mechanikov, ale pokial nebola hlava z motora dolu a nebolo vsetko skontrolovane, je trosku skoro hovorit o totalnej skode motora...pokial ti motor nevyletel do nekontrolovatelnych otacok a ty si ho nedokazal vypnut, ciste teoreticky by mal byt v pohode. co sa lopatiek turba tyka, vacsinou sa zvyknu obrusit ale nie ulomit...naozaj vela veci sa da opravit. A oni ti to turbo aj vymenili, alebo ti rovno povedali ze motor je ko? inak motor by som riesil z polska za par eur...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

JessyJezz
Autor témy

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 00:35

VALER DAKUJEM ZA RADU . Na auto po rozobrati som sa nebol pozriet, neviem ani čo oni s nim robia , len v jeden den m volali že to bude asi pohode ked vymenia turbo. A na druhý že je tam poškodenich vela veci a motor je K.O. A že treba nové piesty a skoro všetko , prosto piesty sú úplne v ...... tim padom bude poškodene aj tesnenie, nasavanie vzduchu hadice atd. bude tieš poškodene. A vstrekovanie je uplne koncoch a tak to pojde dalej . Proste postupnostou veci sa to všetko uplne odpravilo ...... A 4 nové piesty sú srašne drahé . Inak na toto pozor, neviem čo to sposobuje ale podobny problem som mal aj na predchodzom BMW. 2002 facelift. Kúpil som ho a o cca 2 týždne my odišlo turbo. Opravu hradil ešte predchodzý majitel a menili my aj jeden piest. Neviem už presne z akeho dovodu. Moje posledne 3 auta boli BMW 320d - ako mám aj v popise. prvé z 1998 bolo bez chybné . turbo som ani raz nemenil ani nič podobné. Na tom druhom som menil piest , turbo a na ceste na dovolenku my odišla diesel pumpa a mal som aj problém s vodnou pumpou!. Na tomto 2x menene turbo, vymontovany filter DPF a teras toto. A ak by som teras dal opravit ten motor, tak by ma to stálo strašne veľa penazí a i tak by sa tam možno poškodilo veľa vecí tím pádom by bol motor náchlný k poruchám. A nový motor u BMW stojí viacej ako nové auto! A predať toto auto bez funkčneho motora je takmer nemožne a ak tak uplne pod cenu čo by bolo totalne stratové. Takže najlepšia možnosť je kúpiť nový motor. Našiel som jeden po búračke, zatiaľ čo viem tak treba vymeniť len chladenie a olejovú vaňu (to by som dal saozrejme zo svojho)..... Ak by ste vedeli neaky motor na predaj , može byt aj silnejší ...
BMW E46 320d 2000

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných