... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Ivank
Autor témy
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

E46 3-er karbon polep - prosim o pomoc

Streda, 20. Júna 2012, 12:00

Zdravim Vas kolegovia.

Dal som tuto temu do technickeho okienka, no tam to vsetci ignoruju.
Preto sa ospravedlnujem zza zalozenie tejto temy v oddeleni E46, ale naozaj si neviem poradit s nasledovnym problemom:

Nedavno som si poliepal interierove listy karbon foliou od 3M. Vsetko vyzeralo naozaj na 1 . Az som bol sam z toho prekvapeny ako sa mi to podarilo na 1. krat.

Problem nastal ked zacali byt vonku take tepla ako su. Folie sa mi zacali v ohyboch vraskaviet. Ked je vonku chladnejsie, tak je to v celku O.K. no ako nahle su teploty nad 25°C tak folia zmakne a zacinaju sa robit take suplaty.

Vy co ste s tym uz robili tak isto viete, ze tepla folia je uplne makucka a jednoducho sa tvaruje. Mne to momentalne robi problem.

Mate nejaku uzitocnu radu?
Moze to byt tym, ze som nepouzil teplovzdusnu pistol?

- Niektore zlozitejsie ohyby som zafukaval fenom, ale aj na nich sa ni to zacina vraskaviet
-Z opacnej strany list som nechal dost prevysujuceho materialu, aby bola lepiaca plocha co najvacsia

Tato folia sa dava aj na kapotu a strechu. Ked sa oprie slnko tak sa isto nazhavi viac ako ked je v interieri. Neverim ze sa na streche a kapote folia krci tak, ako mne.

Co som spravil zle? Folia je isto kvalitna. Ja som urcite nieco opomenul.

Mozete mi poradit?

Dakujem

Ivan

Užívateľov profilový obrázok
matysE46
Kraj: Trenčiansky

Re: E46 3-er karbon polep - prosim o pomoc

Streda, 20. Júna 2012, 12:22

na aky povrch si to lepil..? na to pogumovanie co je na liste..?

Martin318i
Auto: E46 318i 1999
Kraj: Košický

Streda, 20. Júna 2012, 12:31

tak z tejto odpovede uz vopred nemam dobry pocit lebo chystam sa na nieco podobne a davat tu gumu dole je cisty porod :twisted:
„Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ John Lennon

fox1k
Auto: BMW

Streda, 20. Júna 2012, 12:35

guma ide dole brzdovou kvapalinou alebo nitroriedidlom, tu by som problém nevidel, ale skor to treba poriadne ale poriadne odmastiť :wink:

TibiKE
Auto: BMW 330dA

Streda, 20. Júna 2012, 12:35

nieze moze ale je to tym ze si nepouzil teplovzdusnu (ked nemas zober zene fen postaci) a tym ze ju nahrejes ju vytvarujes a ked vychladne drzi tvar nevadi potom tomu ani teplo...

Ivank
Autor témy

Štvrtok, 21. Júna 2012, 06:31

Dakujem za rady... fen som skusal, ale asi to nestaci. Idem si dnes pozicat teplovzdusnu pistol a vyskusam to.

Co sa tyka tej gumy na listach...

Listu okolo radicky som daval prestriekat, cize ta guma na nej uz nebola...to sme cistili vtedy :wink:
bola tam celkom hladka farba, preto som prekvapeny ze to robi co to robi...

Odmastnenne to bolo urcite...

Ako pisete , skusim to este s tou teplovzdusnou a ak to nepojde , tak hold smola...dam to spravit nejakemu odbornikovi za tazke prachy #-o

Este raz
Dakujem

matysE46

Štvrtok, 21. Júna 2012, 10:06

ja som to nahrieval fenom a v pohode..daval dost tepla, aby sa dala tvarovat..nepotreboval som pistol..ale sak skus a uvidis.. :wink:

TibiKE
Auto: BMW 330dA

Štvrtok, 21. Júna 2012, 11:31

staci dobry fen kedze dokaze nahrievat vacsiu plochu a ked si s tym nerobil nehrozi ze ju spalis ako s teplovzduskou.... len to chvilku trva kym to fen nahreje ale dobra rada pre teba....

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 21. Júna 2012, 20:50

neodpustim si prepacte fakt - "Nedavno som si poliepal interierove listy karbon foliou od 3M. Vsetko vyzeralo naozaj na 1 " - karbon folia nikdy nebude vyzerat na 1, furt je to len kolotočarina :-&

Ivank
Autor témy

Štvrtok, 21. Júna 2012, 23:03

Demkowicz napísal:
neodpustim si prepacte fakt - "Nedavno som si poliepal interierove listy karbon foliou od 3M. Vsetko vyzeralo naozaj na 1 " - karbon folia nikdy nebude vyzerat na 1, furt je to len kolotočarina :-&

Bolo to myslene tak, ze praca prebehla bez problemov. Neboli ziadne bubliny ani odpad...

A neodpustim si ani ja: Radsej dam 200€ za poriadne brzdove kotuce, alebo tlmice , ako za kus vytvrdenej tkaniny do interieru...a to mi velmi zalezi na tom ako auto vyzera zvonka ako aj z vnutra. Chcem zachovat povodny vyzor..nepotrebujem si lepit kadejake kridla na zadok,falosne M-mriezky do blatnikov, stvorite vyfuky, ledky na podvozok alebo na ostrekovace okien...

Dufam ze to chapes.

Velmi rad by som mal original karbon listy, ale radsej budem mat original motor a podvozok...

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo
Kraj: Prešovský

Piatok, 22. Júna 2012, 13:53

ja viem ako si to myslel ;) pises ze chces zachovat originalitu ale nechces vygrcat nenormalne prachy za origo karbon vlakno... a co tak renovacia povodnych list? nanovo nastriekat ? Plastidip pogumovat? alebo to nechat potiahnut origo karbonovym vlaknom (ak ten karbon uz musi byt) alebo este existuje nejaka metoda nejakej tlače ci coho to , tiez pekny efekt to robi... karbon foliou by som ani babettu neoblepil... dufam ze uz coskoro z toho ludia vytriezveju a prestanu blbnut s tymi fejkovymi foliami a verim ze kazdy pochopi ze tomu viac ublizil ako pomohol 8-[ a uz ticho som

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Júna 2012, 19:54

ahojte,
mne sa stalo to iste, na zaciatku to vyzeralo fajn, potom sa to zacalo odlepovat..a vznikali male bubliny..moj problem bol, ze som to lepil na ten pogumovany povrch..takze folie isli dole, pogumovany povrch jednoducho acetonom tiez a sup do gunmetal farby..neporovnatelne krajsi vzhlad ako karbon..
problem by nemal byt ani ked pouzivas fen nie teplovzdusnu pistol..to by malo byt jedno..
Prílohy
20120604_181449.jpg
20120604_181449.jpg (73.27 KiB) 2449 zobrazení

januar
Auto: e90 320i

Sobota, 23. Júna 2012, 22:47

viktorko22 napísal:
ahojte,
mne sa stalo to iste, na zaciatku to vyzeralo fajn, potom sa to zacalo odlepovat..a vznikali male bubliny..moj problem bol, ze som to lepil na ten pogumovany povrch..takze folie isli dole, pogumovany povrch jednoducho acetonom tiez a sup do gunmetal farby..neporovnatelne krajsi vzhlad ako karbon..
problem by nemal byt ani ked pouzivas fen nie teplovzdusnu pistol..to by malo byt jedno..

co to je ten gunmetal? okrem toho ze to je farba

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ

Nedeľa, 24. Júna 2012, 16:00

januar napísal:

co to je ten gunmetal? okrem toho ze to je farba

len farba :mrgreen:

matysE46

Pondelok, 25. Júna 2012, 09:43

Demkowicz napísal:
...karbon folia nikdy nebude vyzerat na 1, furt je to len kolotočarina...

to je pravda..cloveka to rychlo omrzi.. :?

viktorko22 - kde si kupoval ten spray..? mohol by si opisat postup..? daval si najaky zaklad a pod..? velmi sa mi to paci.. :wink:

ci si to dal urobit v lakovni..?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných