... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Cowboy66
Autor témy
Auto: BMW 320 touring
Kraj: Nitriansky

E 46 - zrejme čidlo ABS

Nedeľa, 10. Júna 2012, 15:35

Zdravím, mam taký problém zrejme s niektorým čidlom ABS. Nejde mi ani budík KM/H takže predpokladám, že to bude pravé predné alebo ľavé zadné čidlo. Som z okolia nových zámkov a potrebujem, aby sa mi na to niekto kukol čo sa v tom vyzná. Mal som mechanika ku ktorému som brával auto, ale dosť ma o*ebával, tak som sa na neho už vykašlal. Tak teraz si hľadám iného a od vás by som potreboval radu, kontakt na nejakého schopného, poctivého. Dnes je problém asi len čidlo, ale zajtra to môže byť niečo iné a ja sa v aute hrabať pravdu povediac trochu bojím.

Užívateľov profilový obrázok
janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Re: E 46 - zrejme čidlo ABS

Piatok, 15. Júna 2012, 16:07

Senzory sú 4, takže jedine diagnostika a potom vymeniť. Ináč hnusná robota, dnes som jedno menil 4 hod. , lebo plast samozrejme pukne. Je to čistá zubárina, špárať, sekať a ťahať. Dokonca aj snímač budeš musieť obrúsiť by sa tam zmestil. Tí bastardi to tam asi lisujú a potom sa tráp.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Júna 2012, 19:44

čidlo nikdy netahat na silu, potom praskne a ide vysekavanie...atd
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

janest

Sobota, 16. Júna 2012, 05:29

No neviem, skúšal som to po dobrom a aj s prosbami no nakoniec pomohla len hrubá sila. Snáď len taký poznatok, že popis výmeny senzoru ABS ( LZ ) nie je ani v knihe a ani na Tube Jube. Ak má niekto nejaký dobrý trik ako vybrať takto rokmi zapečené čidlo nech to tu dá. Podľa mňa to skopčák nalisuje nejakým prípravkom do holého ramena a na páse to len naklikajú do seba. Sranda je , že aj nové čidlo je potrebné pribrúsiť lebo ináč ho tam bez sily "nenarveš" prípadne aj poškodíš. Proste auto na kozu, koliesko dole, pokrúťiť sa ako paragraf pod blatník a zobrať náradie pre stomatochirurga. Chorobou E 46 je to, že je to plasťák a takmer čokoľvek v tomto aute čo je z plastu ide po 10 rokoch do púpav.
Moja bývala E 30 štrajkovala len vtedy keď nemala benál, no táto " slečinka " je ako pyšná princeznička.
A už len taká sranda na záver. Auto bolo 4 hodiny na zdviháku a podoprené tripodom dávam ho dole a idem vybrať zdvihák z kocky a čo myslíš čo na ňom prdlo také biele z plastu ? ](*,)

Cowboy66
Autor témy
Auto: BMW 320 touring
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 17. Júna 2012, 10:17

no moj problem sa vyriesil sam, lebo opat vsetko funguje, zrejme sa tam dostala len nejaka spina ktora po case opadla, NASTASIE a som rad ze som nemusel absolvovat tu robotu co tu spominate

janest

Utorok, 19. Júna 2012, 16:15

Ono to totiž presne takto začína, že raz to ide a potom to nejde. Akonáhle otočíš kľúčom auto diagnostikuje senzory pokiaľ sú OK tak všetko zhasne, pokiaľ nie ostane svietiť Výkričník ( Ručná brzda ), ABS a kontrola trakcie. Prejdeš pár metrov a Výkričník zhasne a systém sa aj chytne tak po cca 200 m. Niekedy pomôže reštart a zase to " fachčí". No niet na to inej pomoci ako diagnostika lebo tá ti povie ktoré čidlo haprovalo. Dá sa to odskúšať aj tak že zapojíš do konektoru dobrý snímač a vtedy výkričník zhasne a ostane svietiť iba ABS a Trakčná kontrola. To je mimochodom dobre urobiť aj pred samotnou výmenou aby si si potvrdil, že meníš ozaj to ktoré je chybné a jeho následnou výmenou závada pominie, lebo môže to byť aj samotné vedenie za konektorom a toto diagnostika nepozná. Tá to berie len ako vadu okruhu snímača.
Mimochodom na nejakú tú špinku by som sa nespoliehal lebo tá nemá vplyv na rozsvietenie červeného výkričníka a kontakty by som asi tiež vylúčil ( až ich uvidíš pochopíš ). Ten snímač je indukčný a nemá dotyk s ničím čo sa točí jedine musí mať predpísanu medzeru od snímacieho kolesa.
Až niekedy budeš robiť akúkoľvek diagnostiku na aute popros mechanika aby ti aj "vylogoval" chybu ABS z pamäte to aby si vedel či budeš kupovať predný alebo zadný snímač.
Veľa šťastia !

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 20. Júna 2012, 10:15

chyba sa da presne určit live diagnostikou,ked si pozerám live hodnoty snimačou abs...)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní