... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

iDrive

Piatok, 25. Mája 2012, 18:07

Dnes som hladal nejake informacie ohladom CCC a CiC a dopracoval som sa k tomuto

en.wikipedia.org/wiki/IDrive a odtial tuto http://en.wikipedia.org/wiki/VxWorks

v skratke, nase iDrive vyuziva ten isty OS na ktorom bezia druzice, popripade bojove vrtulniky, lietadla ;)

Celkovo sa jedna o velmi podareny 64bitovy operacny system (unix), ktory sa da pekne okliestit na jednoduche ulohy aby bol vykonny, taktiez podporuje multitasking a viacero suborovych systemov.

Mozno to bude pre vas bordel, ale niekoho to mozno zaujme :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Re: iDrive

Piatok, 25. Mája 2012, 21:11

Teda, nie ze by som neveril, ale ak by druzice mali mat OS s takymi pomalymi reakciami ako CCC iDrive, tak by prsali z neba castejsie ako dazd :mrgreen:

AlienZV

Sobota, 26. Mája 2012, 08:19

Nič nové, už som to dávnejšie študoval. Ale niekoho snáď zaujme. :smile:
Skôr by ma zaujímal HW iDrive. Je to na ARM, MIPS, PowerPC? :bmwball: RAM? Veľkosť flash pamäte \:D/

jararak
Autor témy

Sobota, 26. Mája 2012, 08:47

bruno - popravde do vesmiru sa posielaju dodnes 286-ky, niezeby nemali na rychlejise, ale ich kmitocet nieje natolko ruseny okolitymi vplivmy a opacne, oni nerusia okolie

najhorsie co moze byt, je zapojit do vsetkeho obraz, a nedajboze chces este synchronny zvuk, tak to je potom tragedia.

alien, tiez by ma to zaujimalo, kedze i86 nieje davno moja primarna platforma
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

mexican
Auto: modré géčko

Sobota, 26. Mája 2012, 08:52

Potom už to bude chcieť len zohnať zdrojáky a môže sa začať s úpravami doma na kolene :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Sobota, 26. Mája 2012, 09:13

To ze to podporuje preemptivny multitasking atd. je snad samozrejmost pri co len trocha real-time zameranom systeme (to dokonca podporuje aj jadro linuxu od 2.6 verzie), mna skor zaujala mikrokernel architektura (mozno si niekto spomenie na nie prilis rozsireny MINIX). A co sa tyka prekodovania systemu, jedna vec je poznat parametre systemu z uzivatelskeho/administratorskeho pohladu, druha vec vediet nieco o kernel programovani, architekture robustnych programov, v pripade C (teda pri kernel programovani "must") aj o smernikovej aritmetike a podobe, to je rozdiel asi ako vediet dobre oservisovat E90tku a vediet ju navrhnut :))
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Nedeľa, 27. Mája 2012, 08:31

AlienZV napísal:
Skôr by ma zaujímal HW iDrive. Je to na ARM, MIPS, PowerPC? :bmwball: RAM? Veľkosť flash pamäte \:D/
Od roku 2008 je tam vraj nejaky 64-bit RISC od Hitachi, no ma len nejakych 200 MHz. RAM je 0.5 GB.

jararak
Autor témy

Nedeľa, 27. Mája 2012, 11:04

ja myslim, ze nato, ze jeho primarna funkcia je ukazovat spotrebu vcelku namakany procesor (btw najnamakanejsi sparc cpu ma 1,6ghz - ultrasparcVII)
bmwcoding.sk

voMacK
Auto: G31 540i

Nedeľa, 27. Mája 2012, 13:38

jararak napísal:

v skratke, nase iDrive vyuziva ten isty OS na ktorom bezia druzice, popripade bojove vrtulniky, lietadla ;)

tak toto ma ako obrovskeho nadsenca do vrtulnikov potesilo....hned si v tom aute budem pripadat omnoho viac cool.
P.S. Znamena to, ze si do auta mozem sadat uz iba s leteckou prilbou?
P.P.S. Cize nebude problem dokodovat do auta odpalovac rakiet a na stresny nosit nahodit retrofit s hellfire raketami??
dost bolo jeblych otazok... :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 212 neregistrovaných