... všetko o BMW ...
borsalino69 napísal:dobry vecer vlastnim bmw 530d rok 2006.nikdo mi nedokaze vysvetlit muj pribeh tak snad mi nekdo poradi.pri ujeti cca 100km na dalnici se mi rozsvitala prevodovka a ze mam zastavit tak jsem radeji zastavil a vypl auto bohuzel po zastaveni uz mi neslo nastartovat,tak jsem uvazoval co to muze byt zkusil jsem nastartovat ale baterie byla vybite kdyz prijela odtahovka pujcil mi baterku svoji a poradku jsem nastartoval,tak jsem koupil na benzince novou baterii 95ah a na ni jsem najel jeste ten den 500km a auto nehlasi zaden problem dokaze mi nekdo z vas prosim poradit?diky
voMacK napísal:novu bateriu treba v kazdom pripade zapisat cez diag. inak ju za chvilu mozes menit znova!
Vladdo01 napísal:
toto sa stalo aj mne, baterka ma rok bez nakodovania a uz ide do sraciek
voMacK napísal:novu bateriu treba v kazdom pripade zapisat cez diag. inak ju za chvilu mozes menit znova!
acid napísal:
Toto ma zaujalo, to este aj vymenu baterky treba oznamit sofveru? Vie si to spravit bezny pouzivatel?
voMacK napísal:
len cez dobru diagnostiku u sikovnho cloveka s dobrym vybavenim...alebo autorizovany servis..
vymenu baterie treba kodovat VZDY; dokonca aj ked kapacita povodnej a novej je rovnaka...
TT-Simik a airbone to tu uz niekolkokrat rozoberali...
voMacK napísal:auto si monitoruje a pocita dobijacie cykly a inac sa sprava k starej baterii a inac k novej....
voMacK napísal:co ti ja viem, mne to pride celkom logicke...bateria v priebehu zivotnosti vplyvom nabijania, pouzivania a externych faktorov [zima] straca svoju kapacitu...a tak auto tomu prisposobuje sposob resp. dlzku dobijania...