... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
adibk
Autor témy
Auto: f10, x1
Kraj: Trnavský

GPS problém

Piatok, 30. Marca 2012, 18:20

Ahojte prosím poradte, mam e39 2002, veľký TV GPS, mechanika MK3, naobrazovke neokazuke kolonku GPS, každý je múdry, jeden povie to, ďalši tamto, poradte mi kde može byť chyba?-((

marekalpina
Auto: bmw
Kraj: Žilinský

Re: GPS problém

Piatok, 30. Marca 2012, 18:54

mne ukazuje všetko čo mam zapojene,ked mam zapojenu navigaciu,mam ju zobrazenu na obrazovke,problem bude možno v kablovani,ked ju odpojim,na obrazovke mi ju neukaže

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Marca 2012, 21:04

obraz je kostrbaty? taky hnedosedy? pismena velka ze ani palcom ich nezakryjes? ak hej, mechanika to ma za sebou
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Sobota, 31. Marca 2012, 08:34

Vada MK3 jednotky. Niekedy sa ju podari ozivit, niekedy nie.
Hlavne netreba jednotku jednotku odpajat od napajania (pripadne odpajat auto bateriu) v momente, ked sa MK3 jednotka uspava (ked na nej blika cervena LEDka, treba pockat, kym LEDka uplne zhasne).

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

adibk
Autor témy

Utorok, 3. Apríla 2012, 10:38

ahoj..nie, obrazovka je úplne v poriedku, na mechanike svetielko neblika ale svieti, cd zobralo aj akoby načitalo, na obrazovke nie je kolonka navigácie...prosím o pomoc

Firestar
Auto: BMW 520i (E39)
Kraj: Prešovský

Streda, 18. Apríla 2012, 13:17

Podla mna mas pokazenu MK3. Bud to daj niekomu opravit, alebo si rovno zozen MK4. Skus sa ozvat Ice Bladeovi. On je dost sikovny a predal mi jednu MK4, pretoze aj ja som mal pokazenu navi. Mozno by ti vedel pomoct aj s opravou tej starej.

ice.blade

Streda, 18. Apríla 2012, 14:26

ak sa ti da tak vyber cd z mechaniky, odmontuj ju, vytiahni z nej oba konektory a zapoj naspat pricom cd tam nedavaj... sem tam sa stane ze mechanika zblbne a pomoze jej takyto hard reset...

zozen si na nete update cd a key cd, obrazy diskov musia byt vo formate mode2form1, oba napal a skus mechaniku ozivit takymto sposobom... ak ti cd nenacita mozes vyskusat vymenit laser...

vyskusaj napojit mk mechaniku namiesto videomodulu

nepisal si ci ti niekedy v menu polozku navigation ukazovalo, vyskusaj si od niekoho ineho pozicat mk3/mk4 mechaniku ci nemas problem v kabelazi... ak ta pojde hold priprav si cca 100 eur na MK3 alebo cca 300 na MK4 a mam este jednu blbu spravu, ja uz ziadne mechaniky na predaj nemam

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 18. Apríla 2012, 14:48

hlavne ju netahaj von pokial este blika diodka.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Jao
Auto: BMW E39 525d

Streda, 18. Apríla 2012, 20:09

Ak Ti chýba len položka navigácie, tak videomodul z MKIII funguje. Možno je zaseknutý GPS prijímač a ako písal ice.blade, odpojiť konektory až po zhasnutí LEDky. Fialový, modrý a koax.
Predtým ale, či ti funguje GPS modul si môžeš skontrolovať aj v skrytom menu na BC.
Kľúč do 1,pozície, aby sa Ti rozsvietila obrazovka.
V Menu stlač SET a stlač tlačítko MENU na 8 sekúnd.
Objavia sa Ti skryté položky navigácie a pozri položku GPS či Ti sníma polohu, poprípade sensor check, či tak nejako.
Zdar.
Naposledy upravil/-a Jao v Streda, 18. Apríla 2012, 20:44, upravené celkom 1 krát.
BMW E39 525d touring exclusive

ice.blade

Streda, 18. Apríla 2012, 20:27

pane to co ty oznacujes ako "videomodul z mkIII" je len TV Videomodul ktory moze byt pripojeny v hociakom systeme dokonca nepotrebuje ani MK navi mechaniku na to aby system fungoval, to co oznacujes "GPS prijimac" je navigacny pocitac oznacovany MK, je to mechanika ktora ma v sebe operacny system a od mk3 ma v sebe GPS modul... to ze mu nefunguje mk navi mechanika zisti podla zhorsenej grafiky vystupu na obrazovke a podla absencie polozky navigation na hlavnej obrazovke... netreba nic viac checkovat

Jao
Auto: BMW E39 525d

Streda, 18. Apríla 2012, 20:43

ice.blade, nehovorím o TV video module, ale o obrazovom signále, ktorý je generovaný procesorom videomodulu v tej krabici MK. Takisto, ako píšeš, je v krabici GPS modul. Bez funkčného gyroskopu a GPS prijímača v krabici MK sa nedá pozrieť počet satelitov, aktuálna poloha, výška a už si nepamätám, čo tam všetko je. Ak je to funkčné, dáta z MK máš na BC.

Samozrejme, ak má signál len z TV videomodulu, tak MK je vadná. Ale to by si snáď všimol rozdiel grafiky z MK a z TV.
Nalepšie, keby sem dal adibk jedno foto z obrazovky a bude to jasné.
BMW E39 525d touring exclusive

adibk
Autor témy

Nedeľa, 19. Mája 2013, 19:14

Pani vďaka Vám za cenne rady :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných