... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
mys_iak napísal:ked si tankujem sam a mam na to nervy tak to plnim doplna... mam 62L max som tam natlacil 59L viac sa mi nepodarilo a to uz sa zastavilo pocitadlo...
ked to zacne rapcat a este tlaci celkom rychlo tak to nechavam po chvilke prestane rapcat... ale robi to iba na par pumpach... na urcitych ani raz nezacalo rapcat :)
no a ked mi to tankuje obsluha vacsinou v PL tak su lenivycize mi to odstavia hned ako to zacne rapcat.... skoda ze si tam nemozem tankovat sam...
DrakulaVladimir napísal:Ja mam 65l, a najvac som tam natlacil 48l ,najazdim 380-420 km 525ia
chefino napísal:Čaute,
chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s tankovaním LPG.
Ja mám 65l toroidnú nádrž namiesto rezervy, oficálne by sa mala dať naplniť na 80%, čo je 52 litrov. Chlapci v MPGase mi povedali, že plaváku "pomôžu", aby som zmestil takých 85%, čo je okolo 55 litrov. To by bolo úplne fajn.
Ale ak vyjazdím LPG do sucha, potom natankujem, tak samočinne sa mi naplní nádrž tak na 45 litrov, viac nie. Potom niektoré čerpačky (OMV CZ) cvaknú a nepustia ďalej, iné dovolia tlačiť ale už sa ozve ten rapčavý zvuk, čo je vraj pretlakový ventil. Takto môžem tankovať napr. na LukOil alebo Slovnafte a podarí sa mi tam horko-ťažko dať tých 59 litrov.
Ale keď som volal do MPGasu, tak mi p. Fodora vravel, aby som netankoval cez pretlakový, lebo ho to môže poškodiť, že tankovať len pokiaľ sa ešte plní pekne potichu. A akonáhle začne prudko klesať prietok LPG alebo bude počuť to rapčanie, tak treba skončiť tankovanie.
Tak teraz neviem, plniť na 45 litrov pri spotrebe 14-15 litrov LPG je dojazd ledva ledva 300 km... a na to som si veru 65 litrovú nádrž nedával![]()
Skúste poradiť, či to reklamovať alebo ako to riešite vy.. Díky.