... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
El Heic
Autor témy
Auto: BMW E46
Kraj: Košický

roztraseny katalizator E46 d

Piatok, 20. Januára 2012, 09:44

Ahojte.Mam mensi problemik. Viem,ze dieslik ma vacsiu tenfenciu triast agregatom,tym padom aj vyfukom, ale co ak agregat a vyfuk je vpohode a katalizator sa trasie az od neho vychadza rezonujuci zvuk? Odkial sa to prenasa?Sam od seba sa triast predsa nemoze :-D . Dakujem za kazdu radu.

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Re: roztraseny katalizator E46 d

Piatok, 20. Januára 2012, 10:34

V katalyzátore sú také mriežky alebo sitá alebo také niečo. Ak ti to rezonuje tak je to v katalyzátore urvané. Buď to vymeníš katalyzátor alebo budeš rezonovať ďalej.
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Januára 2012, 11:26

Skorej typujem na plechy okolo vyfuka,alebo držiaky ta keramika v kate len tak z ničoho nič sa nerosype.....ja mám prolbém už viac rokov z vyfukami to je moja smrt na kažnom aute, mám ho vykuchany, zvarany,popraskany,zvarany a zase popraskany a stlale rezonuje,takže na jar ide rura tenkostenná a už ma to nebude srat....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

El Heic
Autor témy
Auto: BMW E46

Piatok, 20. Januára 2012, 17:41

No on sa netrasie vnutri, ale cely spolu aj z prednym tlmicom.ako keby bol niekde uvolneny
. Pritom gumy su dobre.Pri otackach nad 1000 to uz nerobi. Este pozriem od agregatu ako to tam vyzera.

stanov
Auto: BMW e46 320d

Piatok, 20. Januára 2012, 19:50

mam podobny problem, vyfuk bol zvarany a vsetko bolo v poriadku no neskor mi zacal rezonovat, myslel som ze niekde udiera o ten kryt ale nebolo to ono, ked som pridal trosku otacky tak to prestalo.. teraz viem ze je zasa dieravy a treba ho opat zavarit...

roman.limit
Auto: bmw e46 318i sedan
Kraj: Žilinský

Utorok, 25. Marca 2014, 10:36

ahoj hmm neviem ako to opisem ked som auto kupil bolo leto no prisla zima a ranne startovanie vsetko ok okrem zvuku co ma vzdy poriadne naserie ked je pod urcitu teplotu auto po starte zacne rezonovat asi 1min predpokladam ze katalizator je v prdeli je tam zavarena cast do tvaru U alebo C to je jedno teraz som bol a stk atd a mam zvysene hodnot tiez som si vsimol ked mam nizku rychlost a hodim povedzme pri 25-30km/h trojku pocujem tu istu rezonaciu ale len asi 2-3sec.Daka rada od Vas? :-k ](*,)

Jopo71
Auto: BMW e46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 22. Júna 2016, 11:17

Dobrý deň... Uz 2x som zvaral katalyzátor. Bol prasknuty... Teraz mi rezonuje koncovka výfuku.. Myslite ze sa to to prenáša od katalyzatora? Ten tiež trasie a keď ho zapriem niečím tak prestane triasť aj koncovka výfuku.  Raz sa mi stalo ze som počas jazdy pridal plyn  a auto akoby nešlo. Len turbo som počul.. A o 2sekundy už išla.. A tiež sa mi zda ze viac dymí keď mu poriadne pridám. Môže byť rozpadnuty ten katalyzátor alebo zapchaty?  Mam bmw E46 318d 11/2003.prikladam odkazov na moje video https://youtu.be/EsfBg8pciRI

Anzsuki
Auto: BMW 118d
Kraj: Nitriansky

Streda, 22. Júna 2016, 19:36

Mal som podobný problém : povolené šroby pri turbe + poškodená úchytná guma zvnútra (držiak výfuku ten pred koncovým, kvôli nej mi to rezonovalo), aby otoh nebolo málo tak poškodený pletenec na katalyzátore, u mňa vyriešené došrobovaním a výmeny uchytenia
BMW e87 118d N47, 105KW
EX: BMW e46 320d SE 100kW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní