... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

tyresse
Autor témy
Auto: e46 330D
Kraj: Žilinský

zaseknuty cd menic

Pondelok, 16. Januára 2012, 17:32

Zdravim vsetkych BMW pozitiv,

normalne si dokazem vela veci vyriesit sam, ale teraz som strateny.
Moj problem: moja mila pani priatelka pred dlhou cestou napalovala hudbu a omylom napalila jedno cd vo formate MP3. Momentalne vsetkych 5 CD v changri hra bez problemov no 6 ste nevie nacitat - otrasny zvuk z repro - vsetci poznate.

Hned po prichode na miesto urcenia som chcel changer vybrat a cd vymenit no nejde. Stlacenim tlacidla EJECT sa neurobi vobec nic.

Skusal som odpojit baterku, nic. Pri nahlom pripojeni changer skusa vsetkych 6 CD na par sekund a potom zacne hrat CD 1.
Skusal som hned pri pretoceni kluca do polohy 1 stlacit EJECT - nic.
Skusal som changer manualne vybrat pomocou hrubej sily - nic.

Rozmyslal som nad radikalnym riesenim - pouzit noz, srobovak, a kazetu z CD z Changera vybrat. Je tam vsak problem ze vzdy je jedno CD vysunute - aj ked hra radio.

Vie niekto pomoct???

Vopred dakujem

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: zaseknuty cd menic

Pondelok, 16. Januára 2012, 18:16

vysunute CD sa da po otvoreni meniča zasunúť dnu. Treba trochu násilia, ale nie je to nič hrozné. Sám som to robil niekoľko razy, keď sa mi menič zasekával. Nakoniec ma to prestalo baviť a vyhodil som ho.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

tyresse
Autor témy

Pondelok, 16. Januára 2012, 20:23

mexican: ak by sa mi podarilo nasilim vysunute cd zasunut naspat do kazety, potom uz len potrebujem vybrat kazetu s CD ckami von. Na to ale budem potrebovat asi dalsie nasilie. Alebo vies ako na to?

PetoK

Pondelok, 16. Januára 2012, 23:07

Dojdi, vyberiem ti to... :smile:

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 17. Januára 2012, 01:05

tyresse napísal:
mexican: ak by sa mi podarilo nasilim vysunute cd zasunut naspat do kazety, potom uz len potrebujem vybrat kazetu s CD ckami von. Na to ale budem potrebovat asi dalsie nasilie. Alebo vies ako na to?

Keď zasunieš CD dnu, tak už len treba uvolniť takú západku, ktorá uvolní zásobník a on vyskočí von. Keď to budeš mať otvorené myslím že to bude jasné na prvý pohľad.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

tyresse
Autor témy

Utorok, 17. Januára 2012, 15:21

Takze spravene, trvalo to pol dna ale je to OK.
postup nasledovny:
- vybrat cely CD changer z auta
- odkrutit telo changera - cierny plech - nic zlozite
- odkrutit jednou srobou panel s konektormi
- pri pohlade zo zadu na changer je tam vo vnutri cierna vec (zapadka, cudlik) v tvare valceka s gulickou, ten treba posunut srobovakom do strany a kazeta vyskoci

Mexican: dik za pomoc, len ked to mam otvorene, na prvy pohlad to vobec nie je jasne... Hladal som tu zapadku veelmi dlho, studoval mechanizmus, a nakoniec som to musel rozobrat cele a ku kazete sa dostat od vrchu :)

tyresse
Autor témy

Utorok, 17. Januára 2012, 15:22

PetoK: dikes ale som v UK O:)

tyresse
Autor témy

Utorok, 17. Januára 2012, 15:25

A na zaver jedna otazka, preco pri vlozeni MP3 CD do changra sa kazeta s CD zablokuje a nechce ist von? Je to predsa iba mechanizmus s kolieskami a spruzinkami.... :?:

PetoK

Utorok, 17. Januára 2012, 15:30

tyresse napísal:
PetoK: dikes ale som v UK O:)

Aha, jasné, taj fajn že sa podarilo... :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní