... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
martinp3k
Autor témy
Auto: BMW 330D
Kraj: Prešovský

330 D zdochol mi za jazdy...

Nedeľa, 8. Januára 2012, 20:57

Nazdárek, tak môj dnešný príbeh, šiel som na čerpaciu stanicu natankovať, lebo mi svietila rezerva (dojázd cca 120 km) po natankovaní, bohužial len za 10 eur lebo výplata je až zajtra som bez problémov naštartoval a odišiel. Po prejdení asi 15km som zaradil z 3 rýchlostného stupňa do 4 rýchlostného stupňa a bum! Niečo buchlo a auto prestalo tahat, úplne zdochlo. Následne po odstavení na krajnicu som auto skúšal naštartovať no nešlo to. Tak som sa pekne odtiahol pred barák, tam pozerám cez hadičku od čerpadla a palivového filtra my ide viac vzduchu ako nafty :/ nechal som čerpadlo pracovať dlhšie, skúsil naštartovať a ide to, občas ale aj tak naťahovalo vzduch. Je to v poriadku, vzduch v palivovom systéme??? A čo mohlo zapríčiniť do náhle vypnutie motora počas jazdy??? Som už 550 km za intervalom výmeny oleja a filtrov, žeby bol zlý teda špinavý a zanesený palivový filter a ten nestíha dodávať palivo??? Ozaj neviem. Teraz auto ide naštartoval som previezol som sa a žiaden problém, len dokedy.... Dík za radu

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: 330 D zdochol mi za jazdy...

Nedeľa, 8. Januára 2012, 23:28

Máš tam málo paliva a natiahlo vzduch... dotankuj to poriadne a nechaj odvzdušniť... nenatantoval si náhodou benzín?

BrunoSoprano

Pondelok, 9. Januára 2012, 01:02

PetoK napísal:
Máš tam málo paliva a natiahlo vzduch... dotankuj to poriadne a nechaj odvzdušniť... nenatantoval si náhodou benzín?

určite mu drbol benzín ,nech ví,že je sezóna :P :P :P

BrunoSoprano

Pondelok, 9. Januára 2012, 01:03

martinp3k napísal:
Nazdárek, tak môj dnešný príbeh, šiel som na čerpaciu stanicu natankovať, lebo mi svietila rezerva (dojázd cca 120 km) po natankovaní, bohužial len za 10 eur lebo výplata je až zajtra som bez problémov naštartoval a odišiel. Po prejdení asi 15km som zaradil z 3 rýchlostného stupňa do 4 rýchlostného stupňa a bum! Niečo buchlo a auto prestalo tahat, úplne zdochlo. Následne po odstavení na krajnicu som auto skúšal naštartovať no nešlo to. Tak som sa pekne odtiahol pred barák, tam pozerám cez hadičku od čerpadla a palivového filtra my ide viac vzduchu ako nafty :/ nechal som čerpadlo pracovať dlhšie, skúsil naštartovať a ide to, občas ale aj tak naťahovalo vzduch. Je to v poriadku, vzduch v palivovom systéme??? A čo mohlo zapríčiniť do náhle vypnutie motora počas jazdy??? Som už 550 km za intervalom výmeny oleja a filtrov, žeby bol zlý teda špinavý a zanesený palivový filter a ten nestíha dodávať palivo??? Ozaj neviem. Teraz auto ide naštartoval som previezol som sa a žiaden problém, len dokedy.... Dík za radu

a vymeň aj ten filter naftový a skontroluj čerpadlá podávacie

martinp3k
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 07:54

PetoK napísal:

Určite nie benzín som nemal nikdy stale tankujem naftu :-) pozeral som to aj na pokladnicnom doklade. inak vieš poradiť kde a ako to ovzdušnim? Dik

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:14

povolit trubky k tryskam,ešte predtým otvorit filter paliva, pustit kluč aby natiahlo palivo do filtra(aby si netrapil to neštastne čerpadlo), potom zatvorit a štartovat(v tomto procese povolit trubky na tryskach) aby sa odvzdušnilo čerpadlo...potom dotiahnut a štartovat a malo by chytit ,pokial neklaklo čerpadlo....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

martinp3k
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 12:32

TT-SIMIK napísal:
povolit trubky k tryskam,ešte predtým otvorit filter paliva, pustit kluč aby natiahlo palivo do filtra(aby si netrapil to neštastne čerpadlo), potom zatvorit a štartovat(v tomto procese povolit trubky na tryskach) aby sa odvzdušnilo čerpadlo...potom dotiahnut a štartovat a malo by chytit ,pokial neklaklo čerpadlo....

Nechal som čerpadlo dlhšie pracovať pekné natiahlo palivo no popri tom aj vzduch. auto som naštartoval, ide. len má znepokojuje ten vzduch v hadicke. nestane sa mi to zase? ako dostanem odtiaľ ten vzduch ktorý tam si myslím nemá byť! ? tento tyzden budem meniť olej a filtre vtedy by sa to malo dať do poriadku že? ďakujem ti za odpoveď!

TibiKE
Auto: BMW 330dA
Kraj: Košický

Pondelok, 9. Januára 2012, 15:34

nomeze byt nieco derave na ceste od nadrze k cerpadlu ? ze tam nacucne aj vzduch

Kubo320d
Auto: BMW 323CI :-)
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Januára 2012, 15:41

taketo cosi mal aj kolega na LEONE no auto mu slo pekne bez ziadnych problemov aj ked mne sa to tiez nezdalo no jazdilo az kym ho nesmyklo do garadu :(

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 10. Januára 2012, 11:14

Je dost možne že čerpadlo v nadrži dobre neprečerpava a tým padom nedopuje dobre stredotlakové čerpadlo.....čerpadlo v nadrži občas odchádza.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní