... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
NOROV
Autor témy
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

E36/318i M43 Problém štartovanie za tepla + skáče otáčkomer

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 13:17

Nazdar borci.
Mám dva problémy,ktoré som sa už snažil riešiť v iných podobných témach ohľadom štartovania ale bez úspechu, tak preto zakladám túto tému.
1/ Problém s štartovaním za tepla.Keď je motor studený chytí pri štartovaní okamžite.Keď je teplý a zhasnem motor a štartujem za chvíľku tak chytí okamžite ak stojí dlhšie ako cca 1-2 min. a dlhšie už vôbec neštartuje ,alebo dlho len veľmi ťažko štartuje.Musím počkať kým trochu vychladne a vtedy naskočí.
Filtre vymenené aj palivo aj vzduch. Baterka je OK.Voľnobeh je OK cca 800ot./min.Motor netrhá za jazdy.
2/ Problém mám s otáčkomerom(len neviem či to má súvis aj s prvým problémom)Pri točení so štartérom ,ručička otáčkomeru skáče 0-7000ot./min., ale ak motor beží vtedy ukazuje reálne otáčky

Vopred ďakujem za Vaše rady,názory a postrehy.
Naposledy upravil/-a NOROV v Pondelok, 5. Decembra 2011, 13:47, upravené celkom 1 krát.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: E36/318i M43 Problém štartovanie za tepla + skáče otáčko

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 13:50

co sa tyka startovania tak to moze byt nejake cidlo teploty...v m43 ich je viac a ja netusim kde vsade...aj ja s nimi mam pravdepotobne problem...mne v lete ked auto cely den stoji na slnku blbo startuje, takze si to pokukaj :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 19:35

m43 ma jedno cidlo teploty pod sanim...ale ak ma auto klimu ma aj nalavo z boku chladica :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

NOROV
Autor témy
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 5. Decembra 2011, 12:16

johnyfly1 napísal:
m43 ma jedno cidlo teploty pod sanim...ale ak ma auto klimu ma aj nalavo z boku chladica :roll:

Áno jeden snímač je na hlave pod sacím potrubím pri 3-valci,dosť blbý prístup. Z toho snímača je riadený aj ventilátor chladiča? alebo z toho čo je na boku chladiča?
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 5. Decembra 2011, 12:52

dla mna tym co je na boku :roll: ja klimu nemam a mam tam visko spojku...ti co maju klimu maju elektricku vrtulu a cidlo na boku chladica...aspon tak som si to ja vysvetlil :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Vacho
Auto: AUDI A8 D3 3,7 QUATT
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 5. Decembra 2011, 18:22

No ja mám síce M40 motor 1.8i ale mám ten istý problém :) menené filtre, palivové čerpadlo, nové sviečky , nové káble , repas štartéra, alternátora, menené čidlo volnobežnách otáčok prečistená váha vzduchu a škrtiaca klapka , nové ventily zdvihátka , vačkový hriadeľ aj z olejovou sprchou ... :) a auto štartuje furt jak sa mu zachce ked je zohriate tak skor nie ako ano verím tomu že to bude nejaká sprostosť len by som tiež chcem vedieť čo konkrétne lebo kupovať a menit dalšie sučiastky sa mi moc nechce ....
AUDI A8 D3 3,7 Quattro

EX: BMW E36 318i

www.opravazbrani.sk
www.praktrickastrelba.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných