... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Jok3er
Autor témy
Auto: malotraktor
Kraj: Bratislavský

320i rady pri kupe

Streda, 16. Novembra 2011, 10:23

caute idem kupovat bmw s lepsou motorizaciou R6 320i (mal som moznost kupit 316i, tiez e46 a asi mesiac sa na nom vozit pretoze je to znameho ale ten motor mi je nesympaticky) chcem sa spytat na co sa mam pri tomto motore zamerat a na co si davat pozor, zatial mi vyhovuju tieto 2 inzeraty, este som tam nevolal ale chcem od vas rady skusenejsich Bemweckarov, pripadne ak niekto pozna majitelov tychto vozidiel (ich serioznost):

http://bmw-rad-3.autobazar.eu/320i-e46-6v-24v-id2633986.html

http://bmw-rad-3.autobazar.eu/320i-e46-6v-24v-id2830917.html

na tom prvom je vyhoda v nabehanych km a ze je po 2. majitelovi a celkovo sa mi zda v lepsom stave (ale je malo pofotene)
to druhe je v dost lepsej vybave ale tie km a mam pocit ze bolo burane na predok a tie zadne tlmice mozno?

Milaaan
Kraj: Trenčiansky

Re: 320i rady pri kupe

Streda, 16. Novembra 2011, 15:52

osobne by som zobral dieslaka :))
ale k veci je to také diskutabilné to prvé kludne môže byť stočené sice aj to druhé ale u prvého to je viac reálne a radšej si zober plnšiu výbavu tot vše s mojej strany :))

Jok3er
Autor témy

Streda, 16. Novembra 2011, 17:43

Milaaan
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 09:59

najlepšie kebyže si to prevezeš sám ... čo maš napr. prechodné tabulky cca 70€(platia možno 2 týždne) prihlasenie na naše papiere cca 450€ (možno 500€ každý vraví inak) kebyže nechceš riešiť tie tabule tak potom ho odtiahnuť navozíku samozrejme...(ušetríš benzin aj tabulky a keďže to bude tvoje nové auto tak aj s velkou pravdepodobnosťou aj pokutu za rýchlosť :D )
ak sa mýlim opravte ma niekto

Jok3er
Autor témy

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 10:28

ten dovoz z DE znie dobre.. :smile: ale vsimol som si ze to BMW z nemecka nema saharu za maskou...to bavo z prveho inzeratu ju ma
(su dve jedna pred chladicom, jedna za nim)...je to podla vybavy alebo znamena to ze bolo burane alebo nieco??
ti co mate dvojlitre podelte sa ako je to s vasimi bramborakmi.. :roll:

jojo320i
Auto: 328i e46
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 12:03

to BMW s DE nema asi ani radiator ani vrtulu a dokonca nema ani znacky, takze bude asi nepojazdne. a ta korozia na blatniku...nad tym by som ani nerozmyslal. skor by som isiel do toho prveho z Partizanskeho. pise ze ma repas naprav a aj interier vypada lepsie nez ten osuchany cerveny. ale svieti mu kontrolka ABG. ten druhy zo spiskej nenafotil ani tie park. senzory ani xenony z blizka, takze by som polemizoval. ma sice vyhrievane sedadla a navi, tak by bolo dobre zistit, ci to vsetko funguje. a ma aj CZ znacky, takze + € za prepis.
ja som v aprili kupil 320i a islo mi hlavne o stav motora a mechanicky stav. cim viac bude auto porobene, o to menej budes musiet donho investovat po kupe.
ak mas este nejake otazky, rad ti poradim

Jok3er
Autor témy

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 12:46

-tak nerozumiem na tom deutschland bavori ten hrdzavy blatnik...dost neobvykle ale to by mi az tak nevadilo blatnik sa da vymenit...skor mi ide o motor a myslim si ze nepojazdne zase nebude...pisu tam ze to je firemny voz a ta firma je 1. majitelom, servisnu knizku ma do 253tkm, ma pre mna uplne idealnu vybavu a to stresne okno je velke + ...ale samozrejme mi skor ide o stav auta ako celku.

-k tomu 1. inzeratu...dnes som sa bol na auto pozriet a ma nejake problemiky tiez...zadny naraznik je trosku vyskoceny, chyba protiprachovy plast pod motorom a trosku je popraskany predny naraznik co volnym okom ani nevidno (vraj sa v zime trosku blaznil a oprel to do snehoveho zaveju ci take daco - svetla a pod. vsetko je ok nic neposunute a ziadne rozdiely v medzerach medzi dielmi niesu)...autu tece voda z nadobky chl. kvapaliny (naozaj je vidno ako to dolu pod nou trosku kvapka) a vynechavaju 2 valce...pri rozbiehani to trochu trha - tu unikajucu kvapalinu slubil ze spravi a to trhanie vraj sposobuju cievky co tiez da behom tyzdna dokopy....dalej je tam nieco so spojkou...ide o nieco tazsie a vykazuje vacsi odpor ako moja 316i....dalej ide tazsie radit rychlosti a hovoril nieco aj ze je pocut kardan ale ja som si nic nevsimol....inak vsetko ostatne vyzera byt ok... predajca vyzera byt seriozny

ak vies co moze sposobovat tieto problemy budem vdacny za kazdu odpoved...to plati aj pre ostatnych.. :smile:

jojo320i

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 15:13

ked ma zdravu kasnu, tak to je len dobre, ked vsetko sedi a licuje. spodny kryt motora kupis tu na klube, takze to problem neni. mne tiez idu trochu tazsie rychlosti a aj spojka je tvrdsia nez na fabii :) pritlacny tanier je tuhsi, no problem to urcite neni. a ked hovori ze je pocut kardan, tak bude treba asi vymenit silentbloky. a tie cievky to mozu byt aj nemusia. triaslo auto ked stalo na mieste? otacky kolisali? moze to byt aj vaha vzduchu, alebo nieco ine. ked to budu tie cievky, tak 80€/ks. opytaj sa ho, ako vie ze su to tie cievky.
a ked mu unika voda, neprehrieva sa? mne tiez unikala voda. bola to popraskana spodna hadica. odrezal som popraskany kusok, nasadil naspat+nove tesnenie=0,02€ a hotovo.
a to BMW z DE, ked si spocitas dovoz a veci okolo toho, blatnik a neviem co este, tazko povedat, tak by ta vyslo asi na viac €.

Jok3er
Autor témy

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 15:47

na volnobezne otacky nekolisalo a ohladom tych cievok hovoril ze to merali v servise a bol tiez pri tom...ohladom tej hadice moze to byt ono co hovoris....no ohladom toho auta z DE...vyslo by na viac ale s tou vybavou a stresnym oknom by som mal auto pre mna na mieru takze by mi vydrzalo viac a bol by som nadmieru spokojny + je o 2 roky mladsi....samozrejme ak by bolo vsetko take ako ma...
a ohladom tej spojky...neviem ci je to zas take normalne a taktiez tie tazsie sa radiace rychlosti...hlavne 5 ide dost tazko...da sa s tym nieco spravit?? a ake by to mohli byt investicie??

sakra ak by som sa vedel slusne dohovorit po nemecky aby som tam nechodil zbytocne tak toho nemca by som bral najradsej...len je to taky risk ist tam tu dialku...jednoznacne zoberem jeden z tychto 2...nemec / 1.inzerat

jojo320i

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 17:27

na cievkach nemusis nic merat, staci ak ich po jednom budes odpajat a ked sa pri niektorej odpojenej zmeni zvuk motora, tak vies ktora je zla. petka ide aj mne tazsie, no nemam potrebu to riesit. neni to podla mna ziadna vada. proste som si na to zvykol a zaidne problemy mi to nerobi. pokial radi a nevyskakuje, tak by som to neriesil. ked to chces riesit, tak budes muset ist do servisu alebo dobremu mechanikovi a dufat, ze zisti kde je problem, no to podla mna bude narocne casovo aj financne.
s tym nemcom mas pravdu, vybavu ma lepsiu, len teda je trosku daleko. ked mas vela volneho casu a chce sa ti doviezt a prihlasit auto, tak nevahaj. toho nemca by si mohol mat doma na znackach tak do 4000. samozrejme s tymi info co mas teraz, takze naklady by sa mohli aj dvyhnut. to druhe mas vo vlasti, predajca je seriozny, aspon tak vravis a keby dal este -500 z ceny, tak budete spokojny obaja.

BrunoSoprano

Piatok, 18. Novembra 2011, 15:43

Joker-JBL napísal:
-tak nerozumiem na tom deutschland bavori ten hrdzavy blatnik...dost neobvykle ale to by mi az tak nevadilo blatnik sa da vymenit...skor mi ide o motor a myslim si ze nepojazdne zase nebude...pisu tam ze to je firemny voz a ta firma je 1. majitelom, servisnu knizku ma do 253tkm, ma pre mna uplne idealnu vybavu a to stresne okno je velke + ...ale samozrejme mi skor ide o stav auta ako celku.

-k tomu 1. inzeratu...dnes som sa bol na auto pozriet a ma nejake problemiky tiez...zadny naraznik je trosku vyskoceny, chyba protiprachovy plast pod motorom a trosku je popraskany predny naraznik co volnym okom ani nevidno (vraj sa v zime trosku blaznil a oprel to do snehoveho zaveju ci take daco - svetla a pod. vsetko je ok nic neposunute a ziadne rozdiely v medzerach medzi dielmi niesu)...autu tece voda z nadobky chl. kvapaliny (naozaj je vidno ako to dolu pod nou trosku kvapka) a vynechavaju 2 valce...pri rozbiehani to trochu trha - tu unikajucu kvapalinu slubil ze spravi a to trhanie vraj sposobuju cievky co tiez da behom tyzdna dokopy....dalej je tam nieco so spojkou...ide o nieco tazsie a vykazuje vacsi odpor ako moja 316i....dalej ide tazsie radit rychlosti a hovoril nieco aj ze je pocut kardan ale ja som si nic nevsimol....inak vsetko ostatne vyzera byt ok... predajca vyzera byt seriozny

ak vies co moze sposobovat tieto problemy budem vdacny za kazdu odpoved...to plati aj pre ostatnych.. :smile:

-no to by si sa čudoval :D predný blatník vymeníš ,ale zadný,neviem, neviem ako... a už ked je hentaký hnilý vzadu,bude aj vpredu pod lemámy a aj celé auto bude mať schovatú koróziu.... e46 z nemecka ani nenos, tam je hnylač všetko nad 10rokov. solia tam jak ,keby sneh bol lad,jak lajbáci sa bojá snehu. Po technickej stránke sú autá servisované, ale hrdzavé jak žiguláky.... celý podvozok,podbehy,nápravy. z rakúska sú najhoršie kasne,čo sa týka korózie. jedine auto do 5-6rokov sa oplatí odtial.... už lepšie autá sú z ITA, aj keď nie sú tak servisované ako v DE, ale nemusíš sa báť, že ti 8ročné auto začne hniť, súčiastku vymeníš ale kasňu nie.

Jok3er
Autor témy

Piatok, 18. Novembra 2011, 23:55

on ma ale hnily predny lavy blatnik...vidis to aj podla lemu a pise to tam aj po nemecky.. :wink:

Noro 320
Auto: BMW 320i
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 11:38

Neviem ci niesi trocha uponahlany s tou kupou-asi chces auto za kazdu cenu.Mam tiez 320i a poviem ti hladal som ju nieco vise roka a ked som skoro rezignoval-prisla,stresny nosic,nosic na lyze-orig.BMW sice bola bez servisky ale na kazdom aute vidis ako on bolo starane preto mna nezaujimal rok vyrobi ani vybava aj ked ju ma dobru.Toto je moja rada lebo auto z hrdzou bi som urcite obisiel.

Užívateľov profilový obrázok
atticus
Auto: Ford Focus 1.6

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 19:40

Joker-JBL napísal:

Hoj. O auto som mal zaujem aj ja asi v auguste alebo septembri. Vtedy ho ponukal za 4300 a ako "dohodu" mi chcel dat za 4000. Nezobral som ho pretoze malo problemy ako hovoris a mal som este dohodnutu dalsiu obhliadku v pomerne lepsej vybave za lepsu cenu. Tak som mu napsial ze zatial neberiem. Nasledne na moje pocudovanie dal cenu na 3800 to som si uz povedal ze som rad ze som neuponahlal a nespravil hlupost pretoze to boli voci mne dost nefer.

Co sa vad tyka. Trhanie mi hovoril ze je zapricinene kludnou jazdou akou som to auto skusal ( nizsie otacky skor jazda na spotrebu ). Mne nenastartovalo na prvy a tusi mani na druhy krat co ma tiez hned odradovalo. Tesnenie tej vody hovoril ze ma objednane a dojde mu do dvoch dni ( to ber tak ze pred akym casom mi to hovoril ) a doteraz to nema. Predny naraznik ? Santil sa v zime ? Mne napisal den po tom ako som prejavil zaujem ze je problem s prednym naraznikom ze prave v ten den zrazil líšku ) :D Aj to vravel ze vymeni a da do laku. :) ako vidno stale nic.

Ten filter prachovy to je mi novinka. Inak auto sa mi paci ale otazne ci skutocne tye problemy da dokopy este pred kupou. A ta cena z 4300 na 3500. V podstate za to je ta cena adketvatna stavu, motorizacii a veku :) hlavne dobre poprezerat tye chyby a mozno by bolo faj nauto aj napichnut .. Ale ako hovoris predajca inak v poho typek myslim ze sa da snim dohodnut aj na blizsiej kontrole a aj tych orpavach.

Jok3er
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 08:08

no tak to je pekne blbee...uz som s nim viac-menej ratal ale ak by malo mat problemy ake ma, ktore sa tazko hladaju tak radsej s tym naozaj pockam..kazdopadne dik za upozornenie.. :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní