... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

marekpopcak
Autor témy
Auto: bmw e39 525 tds
Kraj: Zahraničie

MOTOR ZA TEPLA ZLE ŠTARTUJE TREBA HO DLHO TOČIT tds

Štvrtok, 27. Októbra 2011, 12:48

Ahoj lidi.Na mojej 2,5 tds 105kw mi za tepla strašne zle štartuje ale nie vždy.Za studena ok da sa ale za tepla ked postoji cca 3o min tak sa mu nechce a potom na 3x chytne a ide potom necuka nič ma aj zvuk ok. :-k ale aj tak sa mi zda že ma nejaky maly vykon doliak nezabere turbo.Čerpadlo po repase a aj novy palivovy filter nadrž vyčistena aj sytko na podavacom čerpadle tak už fakt neviem :( auto nedymi vobec ani ked ho dam do otačok nič tak by aj vstreky maly byt ok.

DAKUJEM.
MAREK POPčAK

woosteer
Auto: BMW e39 525 TDS
Kraj: Prešovský

Re: MOTOR ZA TEPLA ZLE ŠTARTUJE TREBA HO DLHO TOČIT tds

Štvrtok, 27. Októbra 2011, 14:33

Treba nastaviť predvstrek a davku paliva :).

YaNy
Auto: E39 530d m-packet
Kraj: Košický

Piatok, 28. Októbra 2011, 10:48

Zdar, kolko tak cca stoji nastavenie cerpadla?

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Auto: E90 325d

Sobota, 29. Októbra 2011, 01:31

Je to tym ze auto je uz zohriate a nezhavi, ale kedze cerpadlo nieje v najlespom stave, tak by sa mu to zhavene este zislo.

Je to casta porucha TDS, ktore uz maju viac odjazdene

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Sobota, 29. Októbra 2011, 13:11

ako tu bolo napísané, treba nastaviť rozvody, predvstrek, dávku, a bude to štartovať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

marekpopcak
Autor témy

Pondelok, 31. Októbra 2011, 11:20

Tak bosch servis na diagnostike mi nenašiel žiadnu zavadu....nechapem lebo mam vysvieteny airbag mam čidlo pod sedačkou vadne a nenačitalo mu to ale to je jedno.Auto stale za tepla zle štartuje ale ked hned točim tak v pohode .Ked je teple achcem štartovat a počkam asi 4sekundy ta potom zle štartuje ale ked hned točim tak pohoda nechapem :-k .Ja len nepochopim tu diagnostiku prečo nič nenašlo hm....že vstreky ok lebo nedymi žhaviče ok ked naštertuje studene.Tak sme na začiatku.Auto pojde do Poděbrad na totalnu kontrolu k znamemu ...
MAREK POPčAK

lionlion
Auto: E90 325d

Pondelok, 31. Októbra 2011, 11:51

Mozno teraz trepnem blbost (miesa sa mi to s inym autami non BMW) ale pozrel by som aj nieco okolo zhaviaceho rele, mozno je zrada niekde tam, kedze cele je to riadene aj teplotou motora a mozno to ma nasvedomi neake cidlo teploty.
Alebo to bude uz ako pri novsich riadene DDE motora, a tam s tym neurobi nic jedine pozriet vsetky cidla teploty ktore by mohli mat suvis, aj v plastovej skrinke pri DDE je jedno, meria to vlastne vonkajsiu teplotu.

Ale kazdopadne je to lahsie hladat niekde tam ako hned sparat do cerpadla

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 31. Októbra 2011, 13:28

žhavenie s tým nič nemá spoločné, máš rozladený motor, to nie je chyba ktorá sa vypíše na diagnostike, reťaze sa vyťahajú a potom je celý rozvod posunutý a tým pádom aj nastavenie čerpadla, v tom bosch servise ti kontrolovali či máš správny predvstrek? alebo na diagnostike či je správna dávka paliva?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

marekpopcak
Autor témy

Pondelok, 31. Októbra 2011, 19:56

Ja som mu povedal aka je vec čo mi to robi a napychol to na počitač trvalo to asi 8min a nakoniec povedal že v pamat zavad je čista že tam nič nemam tak neviem a povedal že keby bolo niečo zle tak by to vypisalo.Ale chytrolin že no ja roim auta 1é rokov a že je to 1OO% hlava čerpadla a hned vravi že chod tam a tam a stoji to 15OOOkč.ale ja veravim že ja mam čerpadlo po repase a najazdene je odvtedy nejakych 30000km.Že keby vstreky boli vadne tak bude dymit a keby boli zle žhaviče tak za studena nenastartuje tak ja už fakt neviem už mam z toho hokej a sere ma to....ono to urobi iba niekedy nie stale že za tepla nestartuje
MAREK POPčAK

88lala
Auto: bmw e34 525TDS

Pondelok, 31. Októbra 2011, 20:10

zdravim potrebval bych nastavit predstrik na e34 525tds spodek chapu trn do setrvaku vacku taky na strih ale kam cerpadlo prsa nemam dole ani hlavu jde mi o to kam ma smerovat klinek predem moc dekuji

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 1. Novembra 2011, 10:15

88lala napísal:
zdravim potrebval bych nastavit predstrik na e34 525tds spodek chapu trn do setrvaku vacku taky na strih ale kam cerpadlo prsa nemam dole ani hlavu jde mi o to kam ma smerovat klinek predem moc dekuji

čerpadlo-predvstrek sa nastavuje podla budiku žiadny kolik tam nieje

88lala

Utorok, 1. Novembra 2011, 14:06

pere na rideli a kole cerpadla budik mam skousel. nevim jak to presne funguje ale kdyz dam budik do cerpadla tocim moterem tak se budik musi nulovat nevim presne jak a pak zaaretovat motor a hejbat cerpadlem na hodnotu 0.95mm. zeptam se pri tocenim celim cerpadlemje tak se pred strik da namerid celkem 6krad a je jedno jakej jestli se pletu tak me poradte uz jsem stoho jelen dokazu to nastavit tak ze to nastartuju otacky haprujou a dos to huli jako lokomotiva. menil jsem cerpadlo puvodne tam bylo 515 dal jsem 575 a hlavu z puvodniho uz nevim .

marekpopcak
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 01:14

Skusim žhaviče skontrolovat a uvidi sa čo a ako.
MAREK POPčAK

marekpopcak
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 20:00

Ked je motor zohriaty a vložim kluč a hned točim tak v pohode natoči ale ked počkam nejaku tu sekundu tak nechce hmmm :-k zajimave..
MAREK POPčAK

88lala

Utorok, 8. Novembra 2011, 20:54

Ahoj marekpopcak . napada mě po čase se vytahaj řetězi a trochu se zmeni předvstrik. podle me to fujguje kdyžtak me nikdo opravte když je motor studenej tak si přida davku a předvstrik když je motor vařici tak to chitne zmalou startovaci davkou ale když je motor pomalu studeni a nežavy tak si ridici jednotka nepřida palivo a špatne to pak chita skusil bych trochu hnout čerpadlem k motoru u me to pomohlo nebo skus když to nebude chitat tak odpoj čidlo teploti motoru je na hlave a uvydiš jinak pokut netahne skontroluj hubeny hadyčky hlavne tu od sani do cidla. pak dej vědet.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných