... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

bmw xxx
Autor témy
Kraj: Žilinský

BMW-E36 vymena zadneho silentu na prednej naprave.

Pondelok, 24. Októbra 2011, 15:24

zdravim,viete poradit ako najlepsie vybrat zadny silent predneho ramena,sa lisuje alebo jako?trapim sa s tym a nejde von,da sa vymenit na aute alebo budem musiet zhodit cele rameno?nechcem ho davat dole lebo chcem menit len tie silenty okruhle,ci to z vas uz niekto robil na aute,popripade aky pripravok na to vymysliet aby to slo von a potom nazad nove,vdaka vsetkym za pomoc a rady :arrow: diel c: 6 na obrazku

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: BMW-E36 vymena zadneho silentu na prednej naprave.

Pondelok, 24. Októbra 2011, 17:59

diel č.5 vytiahneš točením spolu z č.6 a potom sa bud potrapiš vo sveraku alebo skočíš za niekym kto ma lis. Daj pozor ako tie silenbloki nalisuješ aby boli otočene spravne. Ak ti nahodou ostane to vnutro silenbloku na ramene tak to len prerež po dlžke flexou a pekne to potom daš dole. Naspeť namastíš olejom vnutro silenbloku a aj rameno a točením to pekne vojde dnu. Rameno dole nemusíš davať.

gf.no1
Auto: X5 E70
Kraj: Košický

Utorok, 25. Októbra 2011, 10:14

ahoj, pokial si nevyrobis nejaky pripravok urcite ho dole nedas -len tak rucne. Najjednoduchsie dat dole rameno vythnut gumu a odrezat vo zveraku-treba nato logicky a nebudes sa ani trapit. Hrdzave rameno prebrusit a az potom tam strkat novy silent. Mam 1ks takeho silentu pokial by si mal zaujem. 1som vymenil a 2 som nestihol.
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Utorok, 25. Októbra 2011, 17:47

Caf,Nedavno som to menil aj ja.Jednoduchsie by pre teba bolo menit komplet diel,teda c.7 ako menit len ten vnutrajsok.Ako pisal Luky c.5 stiahnes dole a cislo 6 len prerez flexou,tak som to robil aj ja,ta suc.je pre teba uz nepotrebna.No jednoduchsie je,ak to rameno das dole inak sa potrapis.Dokonca som to robil v garazi s jamou a aj tak to slo tazko.Vazelinu budes potrebovat taktiez :wink: Vela stastia
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

maniaczv

Utorok, 25. Októbra 2011, 21:15

alebo si kup stahovak nieco taketo by na to mohlo byt dobre vid : foto....
a novy silent das uz uplne v pohode poriadne namazes a jedes ;)
Obrázok

bmw xxx
Autor témy

Utorok, 25. Októbra 2011, 23:16

...no vdaka vam vsetkym za rady,najlepsie by bolo to menit ked je rameno nahodene,lebo keby som ho vybral menil by som uz vsetko,ale ja potrebujem len tie silenty,no bojim sa toho ze ten novy tam uz nedam a budem to musiet zhodit,vymenil som tycky stabilizatora a je to riadne poznat na ceste,menil som aj kotuce a platnicky lebo mi auto tak nepravidelne brzdilo,ale asi bude chyba v naboji kolesa,netrasie z volantom len ked brzdim tak to tak nepravidelne zabera,zeby to robili tie opotrebovane silenty,na kotucoch novych deru platnicky pekne rovnomerne z oboch stran,co by to podla vas mohlo byt este?

PeterE30
Auto: nieje
Kraj: Zahraničie

Sobota, 29. Októbra 2011, 09:40

novy silent tam uplne v pohode das ked si to namazes aj silent a aj rameno ... a potom len davas silent na rameno ja som ho tlacil a jemne tocil pokial islo potom som ho vybral otocil a zase som ho tocenim daval pokial islo a potom som ho otocil spravne a uz islo v pohode nasunut robota 2 minuty .... na jedno rameno... podla mna sa to da urcite aj ked mas rameno namontovane ... ak mas jamu tak urcite

s tymi brdzami poradit nevem :oops: jedine co ma napadlo ci mas dobre odvzdusneny system...

bmw xxx
Autor témy

Nedeľa, 30. Októbra 2011, 18:20

PeterE30 napísal:
novy silent tam uplne v pohode das ked si to namazes aj silent a aj rameno ... a potom len davas silent na rameno ja som ho tlacil a jemne tocil pokial islo potom som ho vybral otocil a zase som ho tocenim daval pokial islo a potom som ho otocil spravne a uz islo v pohode nasunut robota 2 minuty .... na jedno rameno... podla mna sa to da urcite aj ked mas rameno namontovane ... ak mas jamu tak urcite

s tymi brdzami poradit nevem :oops: jedine co ma napadlo ci mas dobre odvzdusneny system...

praveze brzdy mam dobre odvzdusnene,vymenene kotuce a platnicky,uvidim ked to prezujem na zimne elektrony ci to bude robit,da sa zistit na vyvazovacke kolies ci nie je krivy elektron?ci len ked je zla pneu?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: hmm a 1 neregistrovaný