... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

320is
Autor témy
Kraj: Trnavský

rozsvietenie kontrolky tlaku pneumatik

Pondelok, 19. Septembra 2011, 07:49

Zdravím, potreboval by som poradit - rozsvietila sa mi kontrolka tlaku pneumatik na BMW 116i r.v.2009 - ihned som auto na dialnici odstavil a skontroloval. Tlak v poriadku, urobil som potom asi 1000km smerom na dovolenku - tlak v poriadku - ale stale to svieti. Viete mi poradit co to moze byt a ako to dat prec?
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Re: rozsvietenie kontrolky tlaku pneumatik

Pondelok, 19. Septembra 2011, 09:20

No aj ja som to ignoroval kym sa koleso nezacalo sfukovat. Nasiel som kliniec v pneumatike. Takze, odporucam opticky skontrovoval vsetky pneu, lebo len tak to nebude svietit, musi byt pokles tlaku. Pripadne reset tlaku sa robi po prezuvani, u mna zo 16" na 17".

Reset sa robi nasledovne :

Nastartujes auto. Zatlacis BC asi 5 sek. a objavi sa ti menu. Sipkou hore dole, listujes ikonku tlaku pneu.. Dalej sa preklikas s napisu reset ... a drzis BC cca 5 sek kym ti to nezresetuje a ukaze fajka.

Ked trochu pohladas vyraz " reset pneu" najdes vela odkazov :
bmw3-e90-e91-e92-e93/e91-kontrolka-tlaku-v-pneu-t39126.html?hilit=reset%20pneu
"Tlak v pneu je kontrolovany zariadenim, ktore zjednodusene povedane meria vysku podvozku od kolesa. ... pneumatiky s vykricnikom, stlacis potvrdzovaci gombik board computera, vojdes do reset menu. Podrzis znova stlacene potvrdzovacie tlacidlo BC, a po chvilke sa ukaze fajfka ..."
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

320is
Autor témy
Kraj: Trnavský

Pondelok, 19. Septembra 2011, 21:09

Dik za info, sranda je ye nic som nenasiel a tlak je na chlp rovnaký vo všetkých štyroch pneumatikách. Myslel som si, ze to funguje na zmene obvodu kolesa a tým padom aj rozdiel otačok medzi kolesami. Nie od výšky podvozku - to by mohlo ovlivnit naložene auto na dovolenku .....

po_e87
Auto: E87 LCI montego blue

Pondelok, 19. Septembra 2011, 21:38

mal som dost nalozene auto a nemal som ten problem... Tak ked to resetnes a uz to nebude, tak to bude ok.
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

Branik116i
Auto: BMW 116i

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 11:47

myslím, že ten systém sa musí resetovať po každom dofúkaní pneu, keď zhodíš koleso takisto a dokonca aj keď máš príves a ho zapojíš alebo odpojíš.
Keď sa budete snažiť porozumieť celému vesmíru, nepochopíte nič.
Keď sa pokúsite porozumieť sebe, pochopíte celý vesmír.

tomas20
Auto: f31 320xd
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 11:55

jak som menil pneu, tak som to nerobil a nic mi nesvieti...

Branik116i
Auto: BMW 116i

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 17:37

len vydrž, ono sa to rozsvieti :wink: mne sa to rozsvietilo tuším po 3-4 týždňoch, keď som prezúval na zimné.
Keď sa budete snažiť porozumieť celému vesmíru, nepochopíte nič.
Keď sa pokúsite porozumieť sebe, pochopíte celý vesmír.

HucoLV
Auto: 120d, r.v.2005
Kraj: Nitriansky

Piatok, 27. Januára 2012, 09:05

a ktorym sposobom sa kontroluje tlak v pneu na e87? na ventiloch su snimace, alebo obvodovou rychlostou pomocou snimacov abs?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní