... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Becko
Autor témy
Auto: E36 Compact
Kraj: Zahraničie

[E36 318tds Compact] - Malá zmena :)

Piatok, 2. Septembra 2011, 23:36

Členom tohto fóra som už nejaký ten čas , no aj napriek tomu že veľa neprispievam , som tu a chcem Vám predstaviť aj svoje autíčko..Vlastním ho už takmer 1,5 roka.
Je to BMW e36 318 tds , 66 kw / 90 ps , r.v. 1995.
Čo sa týka výbavy , viac menej soc , ale tak máme : Elektrické okná , el.vyhrievané speťáky , Klíma , abs - čo mi chýba je BC a Tempomat , ale v dohladnej dobe by som chcel doplniť aj tieto vymoženosti :)
Compactík som kupil od chalana z BA v "tuningovom" stave , no po kúpe som si len vychutnával to , že mám konečne nejaké poriadnejšie auto ( predtým Uno, Fiesta ) a neriešil som vzhľad - keďže viac menej ani nebolo za čo , pretože som študent a väčšina penazi išla do nafty a nutných nákladov.
Počas obdobia ako ho mám , som vychytával viac menej technický stav a došlo k výmene viacerých vecí , napr. komplet výmena všetkých kladiek , oboch remeňov, repas alternátora (nové uhlíky , ložiská ), repas turba , nový pružný diel výfuku , vyhodenie katalyzátoru :twisted: , tyčky stabíka , striekanie kapoty , predného nárazníka a masky - lebo boli komplet poobijané od kamienkov..
Tu sú nejaké foto Compactíka , tak ako som ho používal doteraz :

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Keďže s autíčkom som bol a aj som plne spokojný , no som človek čo nemá rád stereotyp , tak prišlo na rad rozhodnutie - predaj a kúpa iného , alebo kompletná zmena looku.
Keďže na takýto špás treba aj pár koruniek , rozhodol som sa toto leto menej žurovat a viac pracovať :D - čo prinieslo aj svoje ovocie a ja som sa konečne mohol pustiť do prerábky mojho Compactíka :)
Keďže mám rád originál stav - teda viac menej tak , ako to soudruzi v NDR vyrobili , tak som sa vydal týmto smerom , ak teda nerátam nejaké svoje výmysly - samozrejme vrámci normy - veď koniec koncov, auto robím tak aby sa páčilo hlavne mne :)
Autíčko som teda odstavil do garáže , začal rozoberať a rozpredávať veci , čo mi boli zbytočné - išli teda preč predné svetlá aj so smerovkami , zadné svetlá , bočné smerovky, predná maska , predný nárazník , "žraločia plutva" zostrechy a taktiež kolesá , ktoré šli na výmenu s členom fóra Jony-m :)
Taktiež som postupne objednával nové vecičky , ktoré už mám doma :
Predné tlmiče Meyle + dorazy Max gear
Obrázok

Zadné tlmiče Max Gear + dorazy a uloženia tlmičov Meyle
Obrázok

Nové zadné svetlá + dymové bočné smerovky
Obrázok

Aaa vecička z ktorej sa teším asi najviac , kto už dostal od Crumara takýto balík , isto vie čo sa vňom nachádza :P
Obrázok

Doma mám ešte ZKW čočkové H1+H1 svetlá, ktoré momentálne renovujem.
Na ceste máme novú prednú masku , 4x žhaviče Meyle, 1,5 l brzdovej kvapaliny Bosch DOT 4.

Momentálne vyzeráme asi takto :-k
Obrázok

Tento týždeň som mal trocha voľna , tak som sa pustil do renovácii niektorých častí na aute - šmirgel , benzín , farba , štetec aaa ideme :)

Rezerva pred:
Obrázok

Rezerva po:
Obrázok

Zamka kufra pred:
Obrázok

Zamka kufra po:
Obrázok

Držiak rezervy pred:
Obrázok

Držiak rezervy po:
Obrázok

Držiak výstuhy pred.nárazníka pred:
Obrázok

Držiak po:
Obrázok

Na rad prišla aj zadná náprava ( toto už nechcem robiť nikdy viac !! )
Pred:
Obrázok

Po:Obrázok

Oživenie plastov:
Obrázok

Aaa vec , z ktorej mám asi najväčšiu radosť :D
Obrázok
Lampičky sú origo Hella .Sranda je že na tom plaste bola pekne predpriprava na tu lampu , len na druhej strane nieje plast, ale dajaký sololit a tam som musel robit výrez , no úspešne :)

Na pláne je veeľa vecí a hlavne vela roboty , tak info a foto budem priebežne dopĺňať :)
Naposledy upravil/-a Becko v Pondelok, 12. Marca 2012, 19:03, upravené celkom 7 krát.

Dodo 316i
Auto: BMW 316i compact
Kraj: Trenčiansky

Re: [E36 318 tds Compact] Tož , renovace :)

Sobota, 3. Septembra 2011, 12:30

krasa len tak dalej ja mam uz pol roka compacta no len este tez som nemal nak cas zalozit temu tiez nanom pracujem prerabam bo som ho tez kupel v podobnom stave ako ty. drzim palce len tak dalej

Becko
Autor témy

Sobota, 3. Septembra 2011, 19:57

No veru , keby toho času bolo , dalo by sa toho viac :)
Ďakujem ti a držim palce pri prerábke :)

cumic
Auto: ex E36 323i coupe

Sobota, 3. Septembra 2011, 21:05

Bratu veci sa konecne pohli!!! Tesim sa s tebou a uz sa neviem dockat kedy ma konecne povozis! Super vyzera! =D>
Klobuk dole pred tvojou robotou! :thumbup:

Becko
Autor témy

Sobota, 3. Septembra 2011, 21:22

Kamo , veru , konečne !! :) Ďakujem !
p.s.: hádam do Pešti na letisko dojdem na ňom po teba :)

Dawis
Auto: BMW
Kraj: Košický

Nedeľa, 4. Septembra 2011, 20:38

pekny kusok compactu :thumbup:

Becko
Autor témy

Nedeľa, 4. Septembra 2011, 20:41

Ďakujem! To dúfam ešte len bude , keď bude kompletne hotový , zatiaľ je to len veľká stavebnica , ktorú treba dať dokopy :)

Becko
Autor témy

Re: [E36 318tds Compact] Tož , renovace :)

Pondelok, 5. Septembra 2011, 21:10

Tak troška update : dneska nám došla zásielka od DS AUTO (spokojnosť ako vždy) - Maska, brzdová kvapalina a nové žhaviče , nech lepšie horí v tých kachliach :D

Obrázok

Aaa autíčko bude ponovom jazdiť na týchto kolesách , viem , do origo stavu akého ho chcem dostávať to nepasuje , ale fest fest sa mi páčia tak si nemôžem pomôcť a musia isť na auto :) Gumky riešim už pomaly zimné, bo kým to poskladám , budeme prezúvať :D Na jar potom pojdu komplet do čiernej matnej - už sa teším :)

Obrázok

Dodo 316i
Auto: BMW 316i compact

Pondelok, 5. Septembra 2011, 21:20

tie kola sa mi lubia hod sem foto ako to vyzera na celom aute :thumbup:

Becko
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 22:09

Jo , aj podľa mňa su tutifruti ..
Foto môžem dať zajtra , ale budeš si musiet domysliet predný, zadný naraznik , masku aj svetlá :D ale kolesá tam budú ;)

Becko
Autor témy

Štvrtok, 8. Septembra 2011, 21:07

Tak troška update : tento týždeň bol popri práci čas , tak som dal doporiadku predné ZKW svetlá , lebo som ich kúpil v dosť biednom stave (veľa bordelu , veľa silikónu úplne všade , muchy, včely a pod :D ) - takže tech.benzín , okena , handry , nožík aa išlo sa na vec :)

Foto predtým : Obrázok Obrázok

Takto vyzeráme teraz : Musím ešte dorobiť kolajničky na smerovky, bo všetky až na jednu boli oblámané , ale to až keď prídu smerovky - inak som už spokojný :)

Obrázok

A dneska som konečne dopasovával dielce pred lakovaním...
Čo ma troška sklamalo ( som to mohol aj čakať ) že replika masky nebude somnou spolupracovať , ale nejaké 2 hoďky presviedčania a všetko je tak , ako má byť :) Mpaket nárazník pasoval úplne na 1* , takže spokojnosť..
Týmto pádom zajtra - maska , nárazník a lišta kufra odchádzajú do lakovne :) som zvedavý na výsledok :)

Okrem iného , zhodil som stropnicu , lebo látka na nej bola poodlepovaná , a dal som ju očalúniť čiernou látkou ..Rozmýšlam teraz , či by nebolo pre efekt vhodné nahodiť aj čierny koberec :)
Stále ma však trápi jedna vec - nedokážem zohnať Mpaket pružiny predné aj zadné - tak ak by niekto vedel o takýchto na predaj , dajte prosím vedieť :)

jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 9. Septembra 2011, 19:28

krásne krásne si sa do toho pustil,videl som ho live a to čo si mi poukazoval čo všetko ideš porobit tak klobúk dole.. =D> =D> \:D/
BB-ZV KLUB

Becko
Autor témy

Piatok, 9. Septembra 2011, 19:51

Ďakujem Jony :) konečne som sa troška rozbehol a teraz ma už nezastaví nič , len začiatok akademického roka :D

Dneska ma konečne napadlo , že keď som v BA , tak si môžem skočiť na nákup nejakej autokozmetiky aj osobne a nemusím kupovať cez net , žejo :D
Tak som navštivil predajnu Autoglym/Caterham racing na Račianskej a spravil som taký skromný nákup - zatiaľ postačí :)
Inač chalan v predajni veľmi ochotný , poradil - takže prístup aj navyše aj cenu hodnotím na 1* :)

Obrázok

Keďže Mtech pružiny na Compacta sú trvalo nezohnateľný tovar , rozhodol som sa nakoniec pre kúpu štelovateľného podvozku.
Lenže doma mi teraz stoja čisto nové predné tlmiče Meyle a nové tlmiče MaxGear , takže kto by mal záujem , budú na predaj ;)

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Septembra 2011, 20:05

wow, pekna praca :thumbup:
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Becko
Autor témy

Piatok, 9. Septembra 2011, 20:26

Ďakujem , snažím sa :-"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných