... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dida
Autor témy

Vymena motora? Skryta zavada?

Piatok, 29. Februára 2008, 09:27

Ahojte, viete mi niekto poradit? Kupila som bambiho (E36 318TDS)pred tromi mesiacmi a za prvy mesiac som spravila cca 3000 km. Nieco zacalo rapkat... o tom som tu uz pisala, tak nakoniec to bolo palivove cerpadlo - jeden valec nesiel... Dalo sa to spravit, auto bolo skoro 2 mesiace v servise a teraz ked ho isli poskladat, zistili, ze je nieco o 0.5 cm posunute. Neviem presne aky je tam problem, ale bolo nieco s klukou a este s niecim inym a vraj treba vymenit cely motor! Na tom aute som jazdila mesiac a hned vymena celeho motora? Nie som s nim spokojna a nechcem si ho nechat... Auto je dovoz ale bolo kupovane na Slovensku od slovaka. Chcem sa spytat, ci mate niekto s niecim takymto skusenosti? Auto by som chcela vratit... Da sa to klasifikovat ako skryta zavada? Alebo ako postupovat v takomto pripade? Dakujem velmi pekne za rady a pomoc..

BaDDog
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Februára 2008, 10:36

Uff...to ti poviem že pekne sr*čky s prepáčením...., toto by aj ma nasralo..
Záleži ako dlho ho máš...
Ked si to zobereme z jednej strany: s tej tvojej.., tak tvoj názor vieme...
A z tej druhej strany: ako predávajuci..., ked naozaj ani o tomto majitel nevedel a auto bolo good tak ako každy by sa toho branil....

Ja som mal s jednym autom skúsenost...predal som ho bolo good...a po mesiaci mi vola ten chlapík že auto už nechce že lebo nemože auto prihlasit kvoli kolesám ktoré nema zapísane v TP a eče som ho na to aj upozornil že to nem problém...ok, ale drzost bol ked povedal že si mam pre auto príst (j.t. cca 150km) a priniest mu peniaze..., čo som požičovňa?

Ale každopádne ten tvoj problém je odost zavažnejší...., každopadne aky je v tom problém že musí ist na výmenu cely motor? :?

Doveryhodnost k servisu?...či to niesu nejaky šuflikanti?..

A potom by som oboznámil ex-majitela o zavažnosti skrytej zavady....ale s rozumom...., treba uvažit ako dlho auto už máš..., lebo po asi pol roku by si si asiu moc nepomohla... :?

Dida
Autor témy

Piatok, 29. Februára 2008, 10:51

No ja ho mam 3. mesiac, z toho 2 bolo v servise. Ja som na nom jazdila cca mesiac... Majitel auto kupil v AT, doniesol ho, pozrela som ho, pacilo sa mi, boli sme ho vyskusat... Vsetko vyzeralo byt ok. Ked som ho kupovala, bol umyty motor a pod kapotou bol nasiaknuty olej (vraj to umyvali este v AT), vraj zle tesnenie, ale to sa vymenilo aj dosticky, filtre... (cca 10) Ale aj tak to dobre netesnilo a stale tlacilo olej. Prihlasilo sa, zaplatila poistka na cely rok... Po mesiaci (necelom - cca 3000 km) nieco zacalo rapkat a tak som to zobrala do servisu. Byvaly majitel auta vedel o tom, ze je v servise.. Ti chalani su sikovny... nevedeli najst chybu, bolo to na diagnostike, jeden valec v palivovom cerpadle nesiel.. Ked sa to spravilo, cakalo sa este na jednu suciastku, tu poslali 3x inu ako mala byt, tak sa cakalo na spravnu... A ked uz vsetko bolo, zacali to skladat a viem len tolko, ze nieco bolo s klukou a nieco je posunute o 0.5 cm a neda sa to nasadit, takze treba cely motor vymenit. Velmi som sa auticku tesila a teraz toto... no som proste strasne sklamana a nastvana.. Je mi to velmi luto a neviem co s tym teraz spravit...

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Piatok, 29. Februára 2008, 10:58

Sorry ale podla tvojho popisu by som tym automechanikom neveril ani slovo, podla mna ta chcu jasne odrbkat...
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Piatok, 29. Februára 2008, 11:59

Dida napísal:
No ja ho mam 3. mesiac, z toho 2 bolo v servise. Ja som na nom jazdila cca mesiac... Majitel auto kupil v AT, doniesol ho, pozrela som ho, pacilo sa mi, boli sme ho vyskusat... Vsetko vyzeralo byt ok. Ked som ho kupovala, bol umyty motor a pod kapotou bol nasiaknuty olej (vraj to umyvali este v AT), vraj zle tesnenie, ale to sa vymenilo aj dosticky, filtre... (cca 10) Ale aj tak to dobre netesnilo a stale tlacilo olej. Prihlasilo sa, zaplatila poistka na cely rok... Po mesiaci (necelom - cca 3000 km) nieco zacalo rapkat a tak som to zobrala do servisu. Byvaly majitel auta vedel o tom, ze je v servise.. Ti chalani su sikovny... nevedeli najst chybu, bolo to na diagnostike, jeden valec v palivovom cerpadle nesiel.. Ked sa to spravilo, cakalo sa este na jednu suciastku, tu poslali 3x inu ako mala byt, tak sa cakalo na spravnu... A ked uz vsetko bolo, zacali to skladat a viem len tolko, ze nieco bolo s klukou a nieco je posunute o 0.5 cm a neda sa to nasadit, takze treba cely motor vymenit. Velmi som sa auticku tesila a teraz toto... no som proste strasne sklamana a nastvana.. Je mi to velmi luto a neviem co s tym teraz spravit...

velka chyba kupovat auto s umytim motorom a bez diagnostiky a odborneho prezretia v BMW...

mate zmluvu o predaji?? Dost zalezi na kazdom slove v zmluve. Ja ked som predaval auto zmluva bola tak postavena ze ked sa terazjsiemu majitelovi nieco pokazi tak dovi dopo ma smolu... Zmluva je zaklad!!!

zv-erina

Piatok, 29. Februára 2008, 12:17

poviem ti moj prípad spred dvoch týzdnom..
v nemecku som kupil jumpra zdal sa v pohode všetko išlo tak som ho vyplatil, prejdem 5km a zaklepal mu motor..
samozreje nechceli ho spät stale mi tvrdili že je v poriadku, zobrali ho na počitač a robili so mna debila..
skušal som policiu neviem koho este každy ma poslielal preč..
v zmluve bolo napisane (neviem ponemecky) že zaruka neplati pre vývoz..
som povedal že neodídem kým nevratia evra.. skončilo to tak že mi strhli liter a zobrali si auto naspet do bazáru..

čo z toho vyplýva?? bude to tažke..
ale myslim si že najlepsia cesta je dohoda s tym čo ti ho predal..
a ak sa smiem spýtat aky ročnik bolo to auto a kolko malo km?

BaDDog

Piatok, 29. Februára 2008, 12:20

hej.....keby bola kluka posunuta už vtedy tak sa iste zadre motor...lepšie povedane už by bol...
A znamy neznámi.....ja som dával robit jednomu známemu mojej mami...ale trvalo mi to až pol roka ked som zistil že ma nehorázne odrbava...a teraz mu nedam urobit ani bicykel...

A propo..ta zmluva je fakt doležita...a ked tak taký 1,8tds motor by nemal byt drahy....a myslím že sa dá aj lacno zohnať... :roll:

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Piatok, 29. Februára 2008, 12:27

Mam osobne skusenosti z jednym automechanikom, je to otcov kamos, chodily si k nemu opravovat auto a za kazdym sa daco pokazilo, ale tak zahadne ze odislo daco, a o tyzden alebo najneskor o 2 odisla nejaka vec co mala z tym daco spolocne... Nakoniec sme prisli aj anto ze daval nam do auat nejake pouzite veci, co mali minimalnu zivotnost...
Jack Daniels + Coca Cola :)

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Piatok, 29. Februára 2008, 12:43

To ze je auto v servise 2 mesiace hovori samo za seba, to je uz ina neschopnost... Ani trojkolku by som im tam nenechal...
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Piatok, 29. Februára 2008, 12:50

Helldiver napísal:
To ze je auto v servise 2 mesiace hovori samo za seba, to je uz ina neschopnost... Ani trojkolku by som im tam nenechal...

jj, 95% dielov sa da zohnat do 1neho dna (v BMW takmer vsetko a bezne diely aj druhovyroba),
a ked to nemaju v sieti skladov, tak sa caka cca 4 pracovne dni..

Kazdopadne dal by som si od nich spravit na papier vyjadrenie
a dat to pozriet do aj do ineho servisu, stoji to za to..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Dida
Autor témy

Piatok, 29. Februára 2008, 12:50

No zmluvu mam, je to klasicka kupno-predajna zmluva... Je to moje prve auto co som kupovala... Je to 05/96. Malo to nabehanych cca 160000 km (ak nebolo pretocene...). Pozeralo ho par chalanov co maju BMW... aj sme ho skusali... A ten olej vraj predtym dolievali a nezavreli veko... preto umyvali motor.. a tak ho uz doniesli z AT... tam dlho stalo a aj v pohode nastartovalo.. Jeden mechanik ho hned aj pozeral ked sa donieslo, menili sa na tom veci (dosticky, filtre...). A co sa tyka chalanov v servise kde je teraz, viem ze nemaju dovod, nic som neplatila a ani nebudem... takze nemaju dovod vymyslat si, lebo na mne nic nezarobia... a aj pre to to dlhsie trvalo...

BaDDog

Piatok, 29. Februára 2008, 13:52

Dida napísal:
No zmluvu mam, je to klasicka kupno-predajna zmluva... Je to moje prve auto co som kupovala... Je to 05/96. Malo to nabehanych cca 160000 km (ak nebolo pretocene...). Pozeralo ho par chalanov co maju BMW... aj sme ho skusali... A ten olej vraj predtym dolievali a nezavreli veko... preto umyvali motor.. a tak ho uz doniesli z AT... tam dlho stalo a aj v pohode nastartovalo.. Jeden mechanik ho hned aj pozeral ked sa donieslo, menili sa na tom veci (dosticky, filtre...). A co sa tyka chalanov v servise kde je teraz, viem ze nemaju dovod, nic som neplatila a ani nebudem... takze nemaju dovod vymyslat si, lebo na mne nic nezarobia... a aj pre to to dlhsie trvalo...

Uff holka....nezavidim ti.... :roll:

ZIBRO120
Kraj: Zahraničie

Piatok, 29. Februára 2008, 14:12

Mne sa stala podobna vec.Kupil som E34,vsetko bolo v pohode asi 1 mesiac,potom znicoho nic,Bum.Auto zacalo dymit jak hovado,stracala sa mi voda,nesiel minimalne jeden valec,celym autom traslo.Tak sa to rozobralo a zistilo sa ze je hlava prasknuta,ale uz bola zvarana a tam to prasklo zase.Takze ja som tiez nepojazdny :cry:
E46 330dT ex
E38 735iL ex
E39 525tds ex
E39 520i ex
E38 728i ex
E39 525tdsA ex
E36 316i coupe ex
E34 525tdsA ex
E32 730iA ex
E34 540iA ex
E34 525i ex
E30 318i ex

fester
Kraj: Žilinský

...

Piatok, 29. Februára 2008, 14:27

poprve zaruka ti padla na toto auto pokial si si ho nenenechala servisovat v autorizovanom BMWservise alebo neuplatnila reklamaciu u predavajuceho...ono sa dalo este vratit teraz uz asi pochybujem.. :cry:

Dida
Autor témy

Piatok, 29. Februára 2008, 14:32

Do akej doby sa da uplatnit reklamacia?

Predavajuci bol informovany o tom ze auto nie je v poriadku a ze je v servise...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 244 neregistrovaných