... všetko o BMW ...
Marty-N napísal:...chlapi prosim vas,čaka ma vymena oleja,a kedže moje BMW už ma nejakú tú 100-tisícku za seboutak by som mu chcel dať nejaký dobrý olejík,resp. vobec neviem či ostat u oleja Castrol 10w40 alebo 5w40 či až 0w40
![]()
na tejto stránke http://www.olejcentrum.sk/mazaci-plan-c ... orovy-olej je mazací plán pre moje BMW taký,že doporučuju 0w40 Castrol Eagle Sport (myslím že toto je určené pre ostrejšiu jazdu,ako aj píšu) alebo Castrol Magnatec 10w40,a zase tu na klube mi poradili origo BMW 5w40.
..takže ktorý ???? Poprosím o vaše skusenosti,postrehy a rady.Vopred vám dakujem za každu odpobveď
Bengalll napísal:Ja dávam Castrol Magnatec 5w40 a kamoš má 525i a dáva to isté.Teraz sú všetky oleje na jedno kopyto.Veľa ľudí dáva aj Mobil1,Shell a Valvoline. Keď kúpiš origo olej BMW je to aj tak Castrol.
Ja osobne pokiaľ ti ide motor pekne a neni počuť tie zdvihatka ventilov či ako sa to volá tak by som furt dával 5w40.
Ale,hlavne nedávaj plnú syntetiku ak tam už predtym bola nejaká polosyntetika, lebo tomu motoru len ublížiš.A druhý pohľad: 10w40 je lacnejší, a že vraj aj do nesmrtelnych BMW motorov čo už čosi pobehali lepší.