... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Fuxxo napísal:caute chalani, neviem ci pisem do dobrej temy, ale lepsiu som nenasiel :-)
mam 330d E46 tu 204 konovu verziu... a auto dymi.. cierny dym.. nespozoroval som to doteraz ale cez vikend som isiel do piestan na dialnici a kamosi so mnou a hovorili ze aj pri 110 tempomat - ustalena jazda, tiez ide taky jemny dym z vyfuku, ale najviac samozrejme pri zosliapnuti plynu.. najviac to dymi do 2000 otacok a potom ked mam 2000 a slapnem na to, tak malo dymu.
co mi ale rype v hlave, bol som v martine za lubom na vymene oleja v prevodovke a on mi spravil aj diagnostiku, mal som tam chybne zhavice 1 a 5. no a teraz k veci, strasne mi rype v hlave, dnes som sa bavil s kamosom a hovoril (bez toho aby som mu povedal ze mi vyhodila diagnostika chybu), ze kludne mozu zhavice sposobovat dymenie, lebo zhavia aj za jazdy (aj ked len na 30%) a ked dva nezhavia, tak ta zmes dobre nehori.. moze na tom byt nieco pravdy??? ked ano, to by bolo celkom super, hned by som vymenil vsetky.. auto inak taha schopne, isiel som 230 tachometrickych po dialnici traja v aute, bez problemov..
TT-SIMIK napísal:
Väčšiu hlupost som nepočul,možno v zime ale nie na common raily vysokotlakom ako ma bmw a ešte pri 20st celzia, ktorý štartuje aj bez žhavenia a naštartuje aj v zime, už po 5 sekundach chodu motora je tam taka teplota vo valci že žhavenie nepotrebuje a odpali bez problému!!!!!! To dožhavenie,čo je spominane za jazdy s tým nemá nič.......to že ti dymý na čierno viac ako má je len jedna z troch možností, netesnot medzi turbom a egr(čo vylučujem), vaha vzduchu dava pokyn pridavať viac paliva(musela by byt zla čo by prietok na diagnostike ukazal) a za tretie trysky cikaju viac ako maju a preto ti to dymí čo je naskoršia príčina!!!!!
Fuxxo napísal:fuckno moze to byt aj netesnost, preco ju vylucujes? lebo ked pridavam tak pocut sycanie, pri tych nizsich otackach.. jak keby turbo fukalo aj mimo niekde..
a tiez sa mi nezdali tie zhavice, ale bol som v tom ze mozno aj hejale v zime som si vsimol ranny start velmi nepokojny, potom ked pretocilo, tak uz to bolo vpohode.. takze tie vymenim tiez casom.
no nic, takze diagnostika..
tomiE46 napísal:Retaz je skoro "dozivotna"(800000km a viac),takze sa neda hovorit,ze idem menit rozvody.No napinak sa meni,kamaratovi ho na 330d menili minuli tyzden pri 260000km.