... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
roberttto
Autor témy
Auto: BMW e46 320D touring
Kraj: Trnavský

E46 Radio OEM 16:9 bez PC modulu

Streda, 18. Mája 2011, 15:28

Ospravedlňujem sa ak tu táto téma už niekde je ale potreboval by som vedieť jednu vec. Mám možnosť kúpiť použité rádio E46 OEM 16:9 s UK za celkom slušnú cenu... V aute mám teraz klasický OEM páskový prehrávač ktorý je napojený na ovládanie na volante bez CD meniča. Ak kúpim toto rádio bez NAV pc bude to fungovať len ako rádio bez navigácie? prípadne je niečo potrebné dokúpiť aby bežalo len rádio prípadne iné funkcie? O navigáciu mi momentálne nejde. A ešte jedna otázka ake funkcie má klasické OEM 16:9 dokáže to prehrať film prípadne ma to nejaký tuner DVB-t?. Ďakujem za všetky postrehy.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E46 Radio OEM 16:9 bez PC modulu

Štvrtok, 19. Mája 2011, 02:13

Odpoved na tvoje otazky:
Nikto nevie co vlastne chces kupit. Totizto obrazovka 16:9 nie je radio, len displej. Radio je umiestnene vzadu v kufri (radiomodul bm54). Nato aby i cely system fungoval vobec, potrebujes bud navigacny pocitac (mk3/mk4 umiesnteny vzadu v kufri) alebo TV-tuner (taktiez vzadu v kufri).
Okrem toh ti bude obrazovka zobrazovat uaje palubneo pocitacat (spotreba, rychlost apd). Dokaze spolupracovat s telefonnymi sim kartami a ak mas v aute instalovany telefon, tak celkom fajn vec. Dokaze robit vela veci, ale aj za vela muziky.
No ak kupis samostantu obrazovku (hentu krabicu v strede pristrojovej, tak ti nebue fungovat s nicim a nikdy...... Jednoducho je to len kus jednoky, ale per fungovanie na minimalnej urovni potrebujes nav computer res.

Co sa tyka tunerov a inych tuzing vybaveni, myslim ze to bez problemov ide. Presvedc sa este o inych, ktori maju skusenosti s vlady

roberttto
Autor témy

Štvrtok, 19. Mája 2011, 07:26

Toto som potreboval vediet ci ta krabica s monitorom vobec sama osebe moze fungovat ako radio... Ale podla tohoto co si pisal je jasne ze je to kus nepotrebnej veci bez 4 dalsich jednotiek... ostavam teda pri variante Dynavin alebo nejaka dvoj din jednotka od clarion... Kazdopadne dik za radu

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Mája 2011, 08:53

ako pisal airbone 16:9 BC (board computer) nevie robit nic, totiz to je len obrazovka ktora posiela a prima informacie cez zbernicu... zbernicu mozes chapat ako napriklad kabelaz v aute ktora je pre kazdy typ vybavy vacsinou ina, vo vela pripadoch sa daju dokupit redukcie...

pises ze mas v aute radio s kazetovym prehravacom a multifunkcie na volante... toto chces vymenit za 16:9 BC... co na to potrebujes:
16:9 BC (ten mas), kastlik na posunutie navigacie o poziciu nizsie (da sa prerobit amatersky aj povodny kastlik), do kufra pod lave plato konzolu na uchytenie modulov, radiomodul s antenou a zosilnovacom (BM24, BM54 zalezi co by si chcel dalej s radiom vyuzivat), navigacnu mechaniku, gps a zosilnovac (MK3/MK4) alebo TV/Video modul s antenou (analog alebo hybrid) a cele to potrebujes zakablovat novou kabelazou ktora sa znova lisi od stupna vybavy (podla modulov, ci mas H/K audio a pod.)

16:9 BC - modry a biely konektor
radiomodul - OG/NG konekor + audio konektory + antena
navi MK mechanika - modry a vinovy konektor + antena
tv video modul - modry a biely + antena

ak chces prehravat DVD alebo iny multimedialny obsah potrebujes TV Video modul a k nemu redukciu na vstup RGB signalu s audio signalom ktory je len MONO! staci dokupit hociaky DVD player pripadne media box ktory ma vystup na RGB a pripojit ho...

toto mas strucne napisane co by si potreboval, ak sa do toho pustis vsetka cest ;) prelustruj forum je tu nieco o tom pisane...
bmw3/e46-displej-navigacie-16-9-t10510.html
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1544084

v opacnom pripade ti odporucam dynavin alebo custom Car PC
bmw3/e46-autoradio-dynavin-dnv-e46-ako-original-t26245.html
technicke-okienko/car-pc-t4792.html
navody-a-manualy/e46-carpc-s-linuxom-a-full-hd-prehravanim-t34542.html

roberttto
Autor témy

Štvrtok, 19. Mája 2011, 13:38

Osobne skor uvazujem o Dynavine... pisal som aj s nemeckym dodavatelom pre europsky trh vedel by mi ho poslat za 650€ plus doprava... s radiami robim uz asi 6 rokov robim autohifi len som sa nevedel nikde dopatrat na akom principe funguje serive radio 16:9 ale ako vidim je to zbytocne komplikovane kedze je k tomu potrebnych kopec dolnujucixh modulov... urcite so do retrofit 16:9 s plnou vybavou nepustim to by som prisiel o vsetky nervy a o peniazoch ani nehovorim... za tu cenu mozem spravit celu montaz...

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Mája 2011, 14:30

ked si spravis original ako sa patri alpine boardmonitor s cd, pripadne na to mp3 cd changer na intravee, radiomodul bm54 becker a zosiky+repro harman kardon je to ina krasa
inak tie cinske radia sa daju zohnat aj na slovensku kde mas zaruku... urobim reklamu crumarovi http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... uct_id=650 ;)

roberttto
Autor témy

Štvrtok, 19. Mája 2011, 22:43

Crumarovu stranku poznam ale dik za odporucanie... Mal som moznost sediet a vypocut si original zastavbu hraman v touringu 330xd a mozem povedat ze sa s tym pekne pohrali fakt skovstny zvukovy prejav... Sam mam teraz trosku dilemu co zo zvukom v mojom touringu... repro mam len ked uz by som tam dal radio tak nech to aj nieco vie... a hlavne nech to tam aj pasuje je moznost nahradit to nejakym zo sucastnej ponuky 2din multimedialnych jednotiek ale ked si predstavim ten otrasny ramik a v strede display v kocke... no to sa mi vobec nepaci... podla toho co som vycital na odkaze o dynavin co si mi poslal tak keby som nasiel niekoho kto mi to live predvedie asi by som sa skor rozhybal nejakym smerom.... vzdy treba najst kompromis...

TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 20. Mája 2011, 08:38

Robo, ja si dnes idem pre dynavin,tak až bude v aute tak predvediem.......ak chceš nejaké info o hifi v bmw,tak ma kontaktuj a pokecame.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

roberttto
Autor témy

Piatok, 20. Mája 2011, 13:32

Tak to by ma potesilo inak ak budes xciet tak ti s tym zapojenim vklude mozem prist pomoct aspon sa cosi naucim ako to tam cele dostat...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných