... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
falconmt napísal:Ahoj
Môj typ skoč za chladničkármi oni ti tam streknú kontrastnú látku a naplnia systém. Po určitej dobe 1-2 mesiace skontrolujú a nájdu netednosť. Mne to unikalo priamo pri chladiči tez malé tesnenie za 10 centov.
ficik napísal:
Mne na predchádzajúcom aute v klima servise urobili tak, že systém natlačili vzduchom. zobrali rozprašovač čo sa pouzíva na okna alebo kvety dali tam kus jari alebo niečoho takého čo bublinkuje.
A začali postupne všetko striekat a kde sa im objavili bublinky tak tam bola netesnoť. Videl som to a možem povedať že naozaj našli aj malinkú dierku alebo netesnosť na tesnení. robota tak na 5-10 minút.
ficik napísal:
to je zbytočne drahé, lebo naplnenie stojí niečo + kontrasná látka niečo a za mesiac -dva to budeš mať fuč.
Mne na predchádzajúcom aute v klima servise urobili tak, že systém natlačili vzduchom. zobrali rozprašovač čo sa pouzíva na okna alebo kvety dali tam kus jari alebo niečoho takého čo bublinkuje.
A začali postupne všetko striekat a kde sa im objavili bublinky tak tam bola netesnoť. Videl som to a možem povedať že naozaj našli aj malinkú dierku alebo netesnosť na tesnení. robota tak na 5-10 minút.
Schneider napísal:
Toto by som nerobil...
...brat má rovnaký probmém s klímou, a pár vecí si o tom zistil, vraj: pokiaľ bol niekedy rozobratý, a vypustený okruh klímy ( zavzdušnený alebo natlakovaný vzduchom!!!), tak vzdušná vlhkosť znehodnotí vysúšač chladiva - dehydrátor. Toto môže dôjsť až tak daleko, že tou vlhkosťou skoroduje "odparovač", a v horšom prípade zničí kompresor. PReto pri každom otvorení klimového okruhu vymeniť dehydrátor... Málo sa o tom píše, ale tu je to podľa môjho názoru dosť dôveryhodne napísané: http://www.euro-saturn.sk/
Z vlastných skúseností viem, že po náročnej oprave motora ( Honda 1,7CTDI) mal brat asi mesiac rozobraté auto, a aj klímu. Odvtedy sa pokúšal ju natlakovať asi 3x, vždy to fungovalo ca 3 týždne, potom si zistil toto....