... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TottiDS
Autor témy
Auto: BMW X5 3.0d
Kraj: Trnavský

UKAZOVATEL AKTUÁLNEJ SPOTREBY

Piatok, 25. Marca 2011, 01:24

Ručička sa vychýli keď pridám plyn, ale pekne pomaly sa vráti na 0. Pri 4 mi ukazuje spotrebu 5lit. a v 5-ke už to je nula. Ako sa to dá opraviť?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: UKAZOVATEL AKTUÁLNEJ SPOTREBY

Sobota, 26. Marca 2011, 02:21

ten ukazovatel spotreby je len velmi informativna vec a navyse analogovy pristroj "cca". Skus si pohladat tu na fore manual pre odomknutie servisneho menu v budikoch kde sa da zobrazit aj aktualna spotreba na displeji a to presnym cislom.
Ak to nesedi ani zhruba, tak je pravdepodobnost, ze niekto rozoberal budiky a dodrbal servomotor rucicky spotrebomera, resp. osadil ju nespravne. V ziadnom pripade ju nevytahuj vonku, je nato specialny pripravok ktorym sa to musi robit aby sa servomotor neposkodil (je v nom mala prevodovka s plastovymi ozubenymi koleckami ktore sa na 80% pri tahani rucicky von poskodia).
V tomto pripade, ze niekto otvaral budiky su len dve alternativy preco to robil:
- amatersky pokus o opravu vypadanych pixelov displeja
- stacanie kilometrov (potreboval sa dostat k epromke a to sa da len po demotazi prednych stupnic a ruciciek)

este skus TEST 02 (vid manual k servisnemu modu budikov) ktory otestuje chod vsetkych ruciciek a napis ako to dopadlo.
Ak potrebujes pomoc nieco v budikoch opravit alebo skontrolovat, ozvi sa mi do ss.

TottiDS
Autor témy

Sobota, 26. Marca 2011, 23:03

Vďaka, ja sa do toho radšej nebudem špárať. Vídím, že si nato odborník, len keby si nabýval na 2 konci Sk.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 28. Marca 2011, 07:43

airbone napísal:
ten ukazovatel spotreby je len velmi informativna vec a navyse analogovy pristroj "cca". Skus si pohladat tu na fore manual pre odomknutie servisneho menu v budikoch kde sa da zobrazit aj aktualna spotreba na displeji a to presnym cislom.
Ak to nesedi ani zhruba, tak je pravdepodobnost, ze niekto rozoberal budiky a dodrbal servomotor rucicky spotrebomera, resp. osadil ju nespravne. V ziadnom pripade ju nevytahuj vonku, je nato specialny pripravok ktorym sa to musi robit aby sa servomotor neposkodil (je v nom mala prevodovka s plastovymi ozubenymi koleckami ktore sa na 80% pri tahani rucicky von poskodia).
V tomto pripade, ze niekto otvaral budiky su len dve alternativy preco to robil:
- amatersky pokus o opravu vypadanych pixelov displeja
- stacanie kilometrov (potreboval sa dostat k epromke a to sa da len po demotazi prednych stupnic a ruciciek)

este skus TEST 02 (vid manual k servisnemu modu budikov) ktory otestuje chod vsetkych ruciciek a napis ako to dopadlo.
Ak potrebujes pomoc nieco v budikoch opravit alebo skontrolovat, ozvi sa mi do ss.

Sorry za OT chalani ale, airbone nevies, ci sa da aktualna spotreba zobrazovat digitalne [na BC popripade iDrive] aj na E91 r.2006 ??
dakujem
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 15. Apríla 2011, 17:15

TottiDS napísal:
Vďaka, ja sa do toho radšej nebudem špárať. Vídím, že si nato odborník, len keby si nabýval na 2 konci Sk.

Ty byvas na konci, ja som na zaciatku.......

Tu aktual spotrebu neviem ci je mozne zobrazovat na e91, na e39 v budikoch je taka moznost v servisnom menu ked sa odblokuje, no na novsich modeloch som to nikdy neskusal.... treba skusit....

TottiDS
Autor témy

Piatok, 22. Apríla 2011, 23:16

:D :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný