... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kuto
Autor témy
Auto: E60 530d
Kraj: Prešovský

Krádež auta a vystopovanie.

Utorok, 8. Februára 2011, 19:20

Čafte chalani. Zaujímalo by ma, kebyže som nejakou neštastnou náhodou prišiel o auto, v ktorom mám navigáciu. Či by bolo toto auto možné nejako vystopovať a ako??, Díkes za odpoveď.

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Re: Krádež auta a vystopovanie.

Streda, 9. Februára 2011, 07:59

kuto napísal:
Čafte chalani. Zaujímalo by ma, kebyže som nejakou neštastnou náhodou prišiel o auto, v ktorom mám navigáciu. Či by bolo toto auto možné nejako vystopovať a ako??, Díkes za odpoveď.

navigacia je len prijmac, nic nevysiela, takze asi nie.
Skor mozno ak mas to SOS tlacidlo, co vytoci 112 v pripade potreby. Kedze sa prihlasi do GSM/3G siete, musi sa nachadzat v nejakej bunke, resp. prijma signal od susediacich buniek a na zaklade sily jednotlivych signalov sa da vypocitat poloha objektu.
Ale este ak mas ten vstavany mobil v laktovke. Tam sa da dat aj SIMka a potom plati to iste ako som pisal predtym.

Neviem ako to je teraz, ale na podobne sledovanie bolo volakedy treba povolenie sudcu, aby operator vydal tieto udaje, takze kym by to vsetko prebehlo, tak auto uz by bolo bohvie kde.

Alebo potom nieco ako ma svagor v A8. Ak sa auto pohne bez takeho chipu co ma on, tak sa zastavi po urcitaj vzdialenosti a vytoci 112 a zada im tam svoju polohu. Plati za to cca 160Euro rocne.
Isto existuje aj u BMW nieco podobne.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Streda, 9. Februára 2011, 08:38

kuto napísal:

Nazdar, myslím že navigácia sa nedá vystopovať. A to ti normálne že v SL ukradli auto alebo ako?

kuto
Autor témy

Streda, 9. Februára 2011, 12:37

Niee nič mi neukradli, ale som len vydel v správach, ze ukradli X5-ku a vystopovali ju pomocou GPS, tak som chcel vediet že ako. No ale ked dám sim-ku do laktovej opierky, ta simka musi byť v mobile a mobil do toho stojanu nie. myslim že nemam zvláľť miesto iba na sim,ku. Kamarat ma mobil prepojeny s jeho bmw, no ale platit opat love za nieco...

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Februára 2011, 15:38

gps navigacia len prima polohu od satelitov a nic cez nu nevysiela, na to sluzia ine platene zariadenia pripadne si daj namontovat nieco na sposob elektronickej knihy jazd a budes mat akotaky prehlad kde je auto... Hold platit budes vzdy

vanco
Auto: 530D E60

Streda, 9. Februára 2011, 17:27

Ahoj,ja mam na svojom BMW GPS alarm-peager Meta.Ako nahle mi ho niekto otvori alebo nebodaj ukradne mi to zvoni na mobil plus to mozem este pripojit este na dvoch ludoi.Viem sa na internete cez mapy pozriet kde sa nachadza a vsetko riadiam cez mobil plus viem poslat sms a aby auto zablokovalo motor pri najblizsom zastaveni.Je to fakt dost dobra vec.Ma to mnozstvo funkcii.

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Streda, 9. Februára 2011, 18:51

a keby sa do auta hodil nejaky stary mobil dala sa do neho simkarta....co vy na to?nejako ho napojit aby ho stale nabijalo a vysielac a aj prijimac je v aute funkcny za par supiek...

kuto
Autor témy

Streda, 9. Februára 2011, 20:07

To by šlo, len myslim, že zlodej bude taky sikovny, ze sa ho rovno zbavi. Len tak hocikdo bmw neotvori, takze profesional bude profesional.

eEDOo

Streda, 9. Februára 2011, 20:33

kuto napísal:
To by šlo, len myslim, že zlodej bude taky sikovny, ze sa ho rovno zbavi. Len tak hocikdo bmw neotvori, takze profesional bude profesional.

tak tak, raz dva je auto v plechovej garazi, ktora sluzi ako faradayova klietka, tj. tieni signal. Popripade sa auto nalozi do kontajnera a preveze sa niekam inde, ako bola jeho posledna znama poloha.
Kym je vo vnutri, tak zlodej moze hladat vysielac kolko len chce a isto ho raz najde.

...vdacna tema, mozeme tu polemizovat, ale ak si raz niekto vyhliadne tvoje, moje, alebo nejake auto a zivi sa tym, tak to auto si aj vezme. #-o

kuto
Autor témy

Streda, 9. Februára 2011, 20:46

eEDOo napísal:

tak tak, raz dva je auto v plechovej garazi, ktora sluzi ako faradayova klietka, tj. tieni signal. Popripade sa auto nalozi do kontajnera a preveze sa niekam inde, ako bola jeho posledna znama poloha.
Kym je vo vnutri, tak zlodej moze hladat vysielac kolko len chce a isto ho raz najde.

...vdacna tema, mozeme tu polemizovat, ale ak si raz niekto vyhliadne tvoje, moje, alebo nejake auto a zivi sa tym, tak to auto si aj vezme. #-o

No nič, potom sa uspokojím zo škoda 130l a hotovo a bude to aj môj terenák heh

eEDOo

Streda, 9. Februára 2011, 20:51

no volakedy ked som mal este passat, byvam na prizemi, spal som cca 1,5m od auta a aj tak mi ho vybrali. Nejake veci zo bordel skrinky a radio.
Odvtedy aj ked si len vevericka vonku prdne, tak stojim v pozore pri okne akukam ci je moj milacik v poriadku [-o<

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Streda, 9. Februára 2011, 21:56

Myslim ze amater sa do BMW pustat nebude, a profik pride do auta aj s rusickou.. takou co v dosahu par metrov rusi vsetko a nakomplet. Takze asi tak ku vsetkym zariadeniam v autickach.
Niekde som otom cital dobry clanok...
Ja mam doma GPS Tracker, tusim ho skusim spojazdnit a hodim ho do auta :)
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Streda, 9. Februára 2011, 22:14

kuto napísal:
Niee nič mi neukradli, ale som len vydel v správach, ze ukradli X5-ku a vystopovali ju pomocou GPS, tak som chcel vediet že ako. No ale ked dám sim-ku do laktovej opierky, ta simka musi byť v mobile a mobil do toho stojanu nie. myslim že nemam zvláľť miesto iba na sim,ku. Kamarat ma mobil prepojeny s jeho bmw, no ale platit opat love za nieco...

aha, zle som prečítal, ja že si tam mal keďže a to tam máš kebyže :mrgreen:

tak vitaj na klube, ďalší klubák zo SL tak sa nám to tu hádam pomaly rozrastie :D

kuto
Autor témy

Štvrtok, 10. Februára 2011, 11:26

Kraken napísal:

aha, zle som prečítal, ja že si tam mal keďže a to tam máš kebyže :mrgreen:

tak vitaj na klube, ďalší klubák zo SL tak sa nám to tu hádam pomaly rozrastie :D

Díííkes za uvýtanie. Som tu už od Júna heh

cont33
Auto: BMW 525IX
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 17. Februára 2011, 21:22

No asi tak... ked sa niekto kto sa tomu venuje rozhodne ti šlohnuť auto, tak ti ho šlohne.... Pred pár rokmi sa riaditel mercedesu chválil svojim najnovším a najzabezpečenejším medvedom. Dlho mu to nevydržalo. malo to byť aj reklama na bezpečnosť toho modelu auta.... maníci sa na to pripravili dokonale. aby to auto mohli šlohnuť museli vyradiť elektrický prud v celej štvrti Berlína a odrušiť gsm. auto zmizlo nenávratne behom 5 minút a nikdy sa nenašlo....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní