Pondelok, 20. Decembra 2010, 09:18
Tiez mam problem s kurenim. U mna to funguje tak, ze stojim na volnobeh, motor sa za chvilu zohreje na 90 stupnov. Pustim kurenie a ide uplne vlazny vzduch, skoro az studeny. Pridam plyn, drzim ho na 3000 otackach a vtedy zacne kurit. Termostat je OK, zohrieva sa a drzi teplotu uplne krasne, len to kurenie... Cez vikend som menil tesnenia na expanzke (unikala kvapalina) a menil pri tom kvapalinu, odvzdusnil s pustenym kurenim, zatial ziadna zmena. Teoreticky by to mohla byt pumpa, moja je urcite este original s plastovymi lopatkami, ze moze presmykovat na oske a az pri pridani plynu pretlaci vodu cez radiator...
Inak ja mam tiez compact 1.6, r.v. 1997 s klimou a ten ventil kurenia tam mam. Inak je ho pocut, ked mam klucik v 2. polohe, kurenie dam na doraz do modreho pola a uz pri miernom pootoceni regulatora do prava pocujem cvaknutie ventilu (pri otvorenej kapote). Spinacia poloha je tesne nad "nulou," ked s tym hybem, pekne cvaka. Ked mam vybraty klucik, tak nic necvaka, tak by to malo byt ono. Vyskusaj, mozno ho tam budes mat aj ty...
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh