... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

E46 - riska na meranie oleja v motore!!!!!

Pondelok, 29. Novembra 2010, 12:58

Chalani neviem či to už niekoho napadlo,ale mna hej......stále sa mi zdá že mám málo oleja, auto mi olej nežerie,teda aspon nedymí,ani mi netečieš olej,ale už sa mi stalo po znížení,že teraz po čase ked merám olej,bol pod riskou minima ale olej mi nesvietil,že doliať, čidlo je ok(mylsím) ake ked som auto znížil a predok išiel dole cca o 4 cm tak automaticky mi musí zle ukazovať riska stav oleja v olejovej vani,do PC,takže teraz neviem kedy je dost oleja a kedy nie...ked olej dolejem a pri zlom ukazovaní mi realne asi ukazuje menej ako v skutočnosti mám....asi....takže teoreticky ak dolejem olej,tak tam asi dávam viacej ako v reale by som mal dat a asi mi ten olej mizne!!!!((((((

Jasne je že hladina je vždy v rovine ale ak išiel predok vane dole,tak zadok je vyššie a tým padom je aj riska vyššie ako pri nezníženom aute!!!!!

Vie niekto či to je logické čo píšem?????
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Re: E 46/ riska na meranie oleja v motore!!!!!

Pondelok, 29. Novembra 2010, 13:36

...ja len viem,ze si to napisal dost komplikovane.. :roll:
isiel Ti aj zadok dole?alebo len predok?
lebo ak zadok ne,tak je logicke,ze mas auto v tkz."klinovom" efekte,teda je naklonene do predu viacej,a je dost realne,ze olej je viacej nahromadeny do prednej casti olejovej vane.
podla mna tie 4cm nie su az take strasne,zeby Ti to robilo nejake "cuda" s motorom.
Horsie je,ak si toho oleja tam nalial viacej,teda ho mas nad riskou,aby Ti nevytlacilo nejake gufero,tesnenie....
Tolko z mojej strany,ale pravdu povediac,nenapadlo ma toto este nikdy =D>
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

TT-SIMIK
Autor témy

Pondelok, 29. Novembra 2010, 13:47

Myslím,že je to dost jasne, predok je voči zadku nižšie, tzv klinovy efekt ako píšeš, takže mi ani na riske nemôže dobre ukazovať olej....ale už viem ako to urobím, dvidnem predok do urovne originalu...dolejem olej po max a potom ho spustím a uvidím ako na riske o kolko bude ten olej ukazovať inak...toho sa nebojim,žeby motor mal problémy, je tam čerpadlo,to ten olej rozoženie, ale nieosm sám čo znižoval auto HR 35/20,ale nakoniec je tak či tak predok nižšie ako slubenych 35mm, to ma nesere, len to ukazovanie oleja,že teraz kôli zniženiu neviem presny stav...chápeš/te čo myslím!!!!

Išlo len o to či si to niekto nevšimol, lebo niesom sam čo daval športovy podvozok,na ktorom je predok nižšie podstatne od zadku.....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

gomez89

Pondelok, 29. Novembra 2010, 13:55

jasne,chapem co tym myslis.to mas pravdu,ze Ti nemoze ukazovat spravne stav oleja,ked mas predok nizsie.
Skus to tak spravit,ako si pisal,ze ten predok vyrovnas do roviny oproti zadku.to by malo fungovat urcite :D najjednoduchsie bude,ak tam vopchas jasterku ak mas,a niekde v strede ho dvihnes.
Ale podla mna,tam mozes mat diferenciu max. nejakych 2-3 dcl.

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i

Re: E46 - riska na meranie oleja v motore!!!!!

Pondelok, 29. Novembra 2010, 22:54

No zas, ale môže to zníženie mať taký význam? Chcem povedať, že keď aj niekto nemá auto pustené dole, tak uvedomujeme si či stojíme pri "meraní" oleja na absolútne rovnom podklade? Aký rozdiel môže byť keď stojíš nie zrovna z kopca, ale povedzme trocha naklonený dopredu, alebo dozadu, a keď je auto znížené?

darty

Utorok, 30. Novembra 2010, 08:09

Ja som dal tiež ten istý podvozok, ale nevšimol som si že by to malo nejaký vplyv, ale fakt je že by ma to tiež nenapadlo. Myslím že rozdiel na riske môže byť tak maximálne 2-3mm. Tá spodná časť vane kde je hladina oleja je dosť malá, na dĺžku tak do 200mm.
Prílohy
NDQ5NzBfcA==.png
NDQ5NzBfcA==.png (52.32 KiB) 2168 zobrazení
Ja neviem...

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 30. Novembra 2010, 11:23

No po pravde to bude podľa mna viacej než 2-3mm,ale musím to otestovať a dám vediet,neexistuje,aby som mal málo oleja,ked som nalial skoro liter a ukazovalo len niečo nad min a pri tom medzi min a max je liter cca,takže ak som mal pod risku a dal dal som 1 liter oleja,tak by bali byt cca o ten 15mm viacej ale nebolo,tak preto som s toho nejak paff......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

gomez89

Utorok, 30. Novembra 2010, 15:31

darty napísal:
Ja som dal tiež ten istý podvozok, ale nevšimol som si že by to malo nejaký vplyv, ale fakt je že by ma to tiež nenapadlo. Myslím že rozdiel na riske môže byť tak maximálne 2-3mm. Tá spodná časť vane kde je hladina oleja je dosť malá, na dĺžku tak do 200mm.

AK SME UZ PRITOM..AKE tesnenie ide na tu trubku,ktora sa vsuva do vane? myslim nq risku oleja.
vcera som menil totiz tesnenie pod vanou,a odtial mi teraz pre zmenu tecie olej #-o
sorry TT-SIMIK

SN-silver
Auto: e46 320i m parketa
Kraj: Košický

Utorok, 30. Novembra 2010, 19:23

No ja mam tiez znizeny podvozok co bola dost kktina na tieto nase cesty " prvej triedy " a hlavne teraz v zime ked na strede vozovky je nahromadena vrstva ladu a ti skrachovani cestari to nedokazu ani len posypat .. S olejom nemam problem myslim ze riska ukazuje dobre .. podla mna ked si zachovam mieru medzi riskami nemam ani vela ani malo.. a ked uz znizim predok tak aj zadok .. ci ? 8-[

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 30. Novembra 2010, 20:47

Jasne že aj zadok je dole,ale predok je ešte nižšie o 3cm voči zadku...uvidím
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných