... všetko o BMW ...
cornetto napísal:Zdravím,
mám problém, v Decembri idem kupovať auto, a ešte neviem, ktoré auto kúpiť, či x5ku s motorom 3,0D 135kw alebo 160kw alebo 530D od roku 2004 s 160kw motorom. Cenovo je to zhruba rovnako. Do auta som ochotný investovať max. 14 000 eur so všetkým. Rozmýšlam aj nad dovozom z AU/DE/IT. U 530ky má navrh spoľahlivosť, elegancia, menšia spotreba, nižšia cena za údržbu, ale x5ka sa mi zase viac páči, aj sa viac hodí na naše slovenské cesty, no počul som na to auto veľa zlých rečí, ohľadne kazivosti prevodovky a podobne. Auto budem mať na každodenné vozenie, nič ďiaľkové, mesačne spravím okolo 2000km. Poradil by mi niekdo ohľadne tejto voľby? Viem, že je tu veľa odborníkov na práve tieto dve vozidlá, očakávam vaše reakcie, vopred ďakujem.
jozko89 napísal:najlepsie ti poradia k....i co sa v takom aute ani nevozili ne to este vlastnili 530d r.v.2003 so 430 000km aktualne mame uz 6 rokov a jedine co sa tam robilo su klasicke servisi oleja atd. jedina vacsia oprava bola vymena spojky za 420e a repas prednej napravy. z mojich skusenosti a co mam aj od znamych aspon u nas s tym autom nikto nake velke problemy nemal, a co sa tyka 525d tak to moze chvalit iba asi tiez k...t som s tym mal spotrebu 13l.a ziadne sody som nedaval, takze najlepsie ked sa poradis s nekym kdo aj jazdi s takym autom.vela stastia.
chefino napísal:
Tak to si si mal zájsť s tou 525d pekne do servisu :-)
Dlhodobú priemerku som mal 8,6 a na dlhé trasy 7 - 8 litrov. Rekord na diaľnici 6,83 a to som mal automat.
Pekný deň.