... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
MichalM
Autor témy
Kraj: Trnavský

Pár chýb E39

Piatok, 8. Októbra 2010, 08:58

Zdravim Vas!

Pravdepodobne ma tu teraz zozeriete, ale skusim to....mam na aute pár chýb, ktoré by som si rád spravil, ale keďže nie som do aut, ale zručný som tak sa chcem spytat Vas. Nejde mi zapalovač, neviem ci ma poistku, alebo bude chyba niekde inde...potrebujem ho na navigáciu, mobil....raz sa mi prehrial motor a vyvrela mi voda, stupne si nikdy nevsimam a az pokial mi nesiel dym do auta by som ani nevedel ze sa nieco deje....ide o to, ze ani kontrolka mi nesvietila, ani akusticky signal nic.....kde by mohla byt vada?...napriklad ani ked necham zapnute svetla a otvorim dvere alebo zamknem mi nic nehlasi, da sa to neak nastavit?....a nejde mi pridavanie a odoberanie zvuku na radiu, mam to vacsie na velky BC....a v poslednom rade sa chcem poradit....idem menit olej teraz je tam 0W40 Mobil, to tam dal este chlapik novy ked som ho kupil a tak som ho nemenil...chcem teraz prejst na hustejsi vzhladom na to ze auto ma 300.000km na palubovke a mozno bolo aj nieco stiahnute....je to 96´....a neviem ci dat 5W40 alebo 10W40....motor je teraz dost pocut na to ze je to benzin (523i)....malo by sa jednat o Castrol Magnatec....tak neviem aky je v tom rozdiel a co by bolo lepsie, i ked asi by som nic nepokazil ani jednym ani druhym....

No to by bolo asi vsetko....za odpovede vopred Ďakujem :!:
Živ Vás Boh...
Obrázok

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Re: Pár chýb E39

Piatok, 8. Októbra 2010, 13:55

Zapalovac: poistka c.52, 30A, vzadnom kufri na pravej strane nad baterkou. Poistka je urcena len pre zapalovac. Konektor napajania a osvetlenia je umiestneny pri radiacej pake vlavo pod stredovym panelom. Vyber paku (silnym tahanim kolmo hore), vycvakni manzetu radiacej paky, vyber odhlucnovaciu penu spod manzety a potom zboku uvidis biely 3-pin konektor. Zmeraj ci ma stavu na druhom pine (+) oproti prvemu pinu (-). Ak namerias cca 12V, problem bude v konktore zapalovaca alebo vo vedeni do neho. Ak nenameras nic, skus merak pripojit na kostru niekde inde. Ak aj tak nic nenameras, problem bude v pluse, tzn. poistka alebo kabel.

Gong: nachadza sa vpredu v plastovom kryte cca. nad plynovym pedalom (resp. nad nohou vodica), je riadeny budikmi, napajany z centralneho modulu. Pojdu do neho minimalne dva konektory. Na bielom 3-pinovom konektore zmeraj napatie na tretom pine (+) oproti prvemu pinu (-) pri zapnutom kluci. Ak tam nic nenameras a svetlo v odkladacke spolujazdca Ti po jej otvoreni svieti, tak je chyba v kabli alebo je kabel odpojeny v terminale. Pripadne este prever kabel kostry alebo namiesto pouzitia prveho pinu pouzi kostru z kasne. Ak nameras cca. 12V, tak problem je v kostre (kabel, terminal), ta ide do terminalu pri volante.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

MichalM
Autor témy
Kraj: Trnavský

Re: Pár chýb E39

Piatok, 8. Októbra 2010, 17:42

LuCKy:

- vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď, si chlapík na jedničku....
Živ Vás Boh...
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných